Друзі, у нас війна. Російська Федерація хоче знищити нашу країну і ми повинні дати відсіч. Сайт «У відпустку» неодмінно відновить свою діяльність після нашої перемоги. Подумаємо про подорожі пізніше. Зараз - всі сили на допомогу українському війську і українському народу. Слава Україні!

Зміна правил для туристів, які повертаються до України: швидкий антиген-тест, а для вакцинованих – жодних тестів

  • 08.06.2021 09:49
  • Vitalii
залізниця в аеропорті бориспіль

Україна поступово послаблює обмеження для осіб, які перетинають кордон країни. Від учора змінилися вимоги до тестів і скасовується карантин для осіб, яки пройшли повний курс щеплень.

Кабінет Міністрів України своєю постановою від 2 червня вніс зміни до чинних нормативних актів, які регулювали правила перетину кордону України для іноземців і громадян України. Нові вимоги вступили в силу 7 червня 2021 року.

Отже, згідно актуальних правил:

  • Іноземці при перетину кордону для звільнення від самоізоляції можуть надати довідку про зроблений не раніше, ніж за 72 години антиген-тест на Covid-19. Особи, які пройшли повний курс вакцинації препаратом затвердженим ВООЗ, звільняються від необхідності мати тест. Сертифікат про вакцинацію повинен бути складений англійською мовою або перекладений на неї. Іноземці повинні також мати при собі страхування на випадок захворювання на  Covid-19 за умови, що вони не мешкають постійно на території України.
  • Громадяни України при поверненні на батьківщину повинні мати негативний антиген-тест, зроблений до моменту перетину кордону (не раніше, ніж за 72 години). Дозволяється також в’їзд до країни без тесту, але в такому разі громадяни України повинні встановити додаток “Дій вдома” і перебувати на 14-денній ізоляції. Звільнення від карантину можливе за умови виконання ПЛР-тесту або надання сертифікату про проходження повного циклу щеплень від Covid-19.

Нагадуємо, що від карантину також звільняються діти віком до 12 років.

Бажаєш отримувати повідомлення з новими акційними пропозиціями?

Створи аккаунт і виріш як часто будемо висилати тобі повідомлення. Не висилаємо спаму.

Iдеї подорожей