Друзі, у нас війна. Російська Федерація хоче знищити нашу країну і ми повинні дати відсіч. Сайт «У відпустку» неодмінно відновить свою діяльність після нашої перемоги. Подумаємо про подорожі пізніше. Зараз - всі сили на допомогу українському війську і українському народу. Слава Україні!

#UvidpustkuRoutes. Іонічні острови Греції: Корфу → Паксос → Лефкада → Ітака → Кефалонія → Закінф → Кітера

  • 13.02.2022 20:11
  • Eugene
Греція Лефкада

Греції належать близько 2000 островів, які розкидані у Егейському, Середземному і Іонічному морях. Ми розповімо вам про найгарніших серед них – Іонічні острови від Корфу до Кітери, а також про найцікавіші місця і визначні пам’ятки, щоб вам було легше зорієнтуватися під час подорожі.

Бажаєш отримувати повідомлення з новими акційними пропозиціями?

Створи аккаунт і виріш як часто будемо висилати тобі повідомлення. Не висилаємо спаму.

Читайте також: 
Путівник по північному регіону Греції
Путівник по Криту
Путівник по Пелопоннесу

Іонічні острови Греції на відміну від інших островів країни вирізняються великим розмаїттям зелені, садів і лісів. Все завдяки прекрасному клімату Іонічного моря, який також сприяє дуже комфортним умовам для відпочинку і туризму взагалі. Комфортно відпочивати на Іонічних островах можна практично протягом всього року, а високий сезон морських відпусток триває з весни і практично до листопада, а, може, і початку зими. Туристів приваблює перш за все величезна кількість прекрасних піщаних пляжів зі смарагдовою водою моря, величезна кількість мальовничих бухт і заток, гірські ландшафти з неповторними краєвидами, історичні пам’ятки, без яких не можна уявити Грецію, і доволі розвинений сервіс. Група складається з 26 островів різного розміру, сім найбільших серед них є найпопулярнішими серед туристів – Корфу, Паксос, Лефкада, Ітака, Кефалонія, Закінф і Кітера. Мова у статті піде саме про них, але не забудемо й про інші.

Корфу

Українські туристи знають цей острів саме під цією назвою італійського походження, хоча в Греції його називають Керкіра. Він є найпівнічнішим островом Іонічної групи, розташований поруч з материковою частиною Греції і Албанії, від останньої острів відділяє протока завширшки лише 3 км. Корфу, напевно, найпопулярніший острів серед українських туристів. Що так приваблює їх?! Перше, що варто відзначити, це столицю острова – місто Корфу (Керкіра), яке занесене до спадщини ЮНЕСКО. Багата на події історія острова і міста залишила безліч пам’яток періодів Венеційської республіки, Османської імперії, Французької імперії, Візантії і, звісно, Стародавньої Греції. Головна пам’ятка столиці – Старе місто Корфу з лабіринтами вуличок з бруківкою, традиційними будинками і фортечними спорудами. В столиці розташовані дві визначні фортеці – Палео Фруріо VIII-XIX століть і Нео Фруріо XVI століття, які переходили з рук в руки різних держав і слугували важливими захисними пунктами.

Греція Корфу Палео Фруріо

Серед пам’яток міста Корфу також варто відзначити храм Богоматері Антивуніотиса з Візантійським музеєм Антивуніотиса, Палац святих Михайла та Георгія з музеєм азійського мистецтва, Сербський музей, Музей філармонії, Музей живої історії Casa Parlante, Музей банкнот Керкіри, Археологічний музей Керкіри, церкву святих Ясона і Сосіпатра XI століття, церкву Діви Марії Тенедоської XV століття, церкву Діви Марії Іноземців, церкву Святого Івана Предтечі, собор Святого Спиридона XVI століття, собор Панагія Спілеотиса, собор Святого Якова та Святого Христофора, віллу Росса XIX століття, палац Мон Репо, Гробниця Менекрата 600 року до н.е., стародвній храм Гери, храм Кардакі 500 року до н.е., руїни храму Артеміди і на південь від столиці австрійський палац Ахілліон.

Греція Корфу

На півночі міста Корфу знаходяться два невеликих острова – Лазаретто, який використовувався як лепрозорій і зараз є безлюдним, і Відо (або Птихія), на якому колись знаходився храм Гери, а зараз церква святого Стефана і Мавзолей початку XX століття. Ці острови просто потопають в зелені, що робить їх прекрасним місцем для відпочинку і принаймні для одноденної екскурсії.

корфу порт човни

На півдні столиці острова знаходиться ще один міні-острів Понтіконісі розмірами лише 120х80 метрів. Майже в центрі острова розташована невелика церква з гарним видом і в оточені садів.

Греція Корфу Понтіконісі

Головний магніт для туристів на Корфу – це пляжі і природа. Уздовж практично усього узбережжя острова розташовані прекрасні пляжі на будь-який смак, від довгих і піщаних до скелястих і важкодоступних. На півночі від столиці острова мальовнича бухта Гувія, далі довгі пляжі Dassia beach, Ipsos beach, Verde Blu, невеликий пляж Nissaki Beach, напроти албанського Ксаміла гарні Kerasia beach і Avlaki Beach. Варто відзначити невелике містечко Кассіопі, в якому знаходиться візантійський замок Касіопі і етнографічний музей Арахаві.

Греція Корфу море човен

На північному узбережжі варті уваги Agios Spiridon Beach, Paralia Arachavi, Astrakeri beach, неповторна бухта Kanali tou Erota і мис Cape Drastis, який прикрашає багато рекламних світлин з Корфу.

Греція Корфу

Недалеко від північного узбережжя Корфу знаходяться невеликі острови, які можуть стати цікавим доповненням до подорожі – МатракіЕрікусаДіапонтіі-Нісі і Отоні. На острови курсують пороми, а найкращим варіантом буде організувати приватний круїз і побувати одразу на всіх цих прекрасних островах.

Греція Корфу

Північно-західне узбережжя Корфу відоме своїми “інстаграмними” локаціями і робить острову одну з найкращих реклам – це пляжі Katevasidi Beach, Agios Stefanos Beach і Porto Timoni beach, останній найбільш улюблений пляж серед фотографів.

корфу керкіра

Південніше від Porto Timoni розташований довгий пляж Agios Georgios beach і мальовнича місцевість Палеокастриця, яка ряснить прекрасними бухтами і затоками, печерами з кришталево-прозорою водою, пляжами, серед них відомий Agios Spiridon Beach, і зеленими пагорбами. Також там знаходиться візантійський замок Ангелокастро, з якого відкривається прекрасний вид.

Греція Корфу Палеокастриця

На західному узбережжі Корфу, з іншого боку від столиці, варті уваги пляжі Stelari Beach, Plaka Beach, Ermones beach, Paralia Mirtiotissa і однойменний монастир недалеко від нього, етнографічний музей центральної Керкіри в селі Сінарада, історична обсерваторія Вільгельма II.

Греція Корфу Mirtiotissa

Якщо подивитися на мапу Корфу, то можна побачити, що південна частина острова має тонку і довгу форму. Тому, подорожуючи на півдні острова, можна швидко пересуватися між західним і східним узбережжям та відвідувати прекрасні пляжі Paramonas Beach, Prasoudi Beach, недалеко від якого розташований замок Гардікі XIII століття, Paralia Chalikounas і Halikounas Beach, які розташовані на піщаній косі між морем і озером Коріссіон, Issos Beach, Marathias Beach, Gardenos Beach, Arkoudilas Beach, Paralia Kavos, Bouka Beach, Notos Beach, Paralia Agios Ioannis Peristeron та багато інших. Південна частина Корфу особливо сподобається поціновувачам більш спокійного відпочинку і охочим спробувати себе, наприклад, у кайтсерфінгу.

Греція Корфу

До історичних пам’яток і мальовничої природи Корфу можна додати унікальну для Греції кухню, яка поєднала у собі традиції кількох культур, насамперед грецької і венеціанської, а ще острів може похизуватися своїм вином.

Греція Корфу

Все це і робить Керкіру таким привабливим для туристів!

Паксос 

Цей острів також має свою назву в грецькій мові – Паксі. Розташований він за 12 км на південь від Корфу і має розміри лише 10х4 км, але це не завадило йому заслужити репутацію “маленького зеленого раю” в Іонічному морі. Головний вид діяльності на Паксосі – це вироблення оливкової олії, яка вважається однією з найкращих в Греції, тому практично весь острів засаджений оливами.

Греція Паксос

Головне місто Паксоса – Гайос – знаходиться на східному узбережжі в бухті, яка захищенна невеликими островами Панагія, Айос Ніколас, Монгонісі та Калціонісі. Серед пам’яток на острові є Історичний музей Паксоса, а також варті уваги лікувальні джерела Оз’я, Яна та Гліфада.

Греція Паксос

Пляжів на невеликому Паксосі вистачить на повноцінну відпустку – Plakes beach, Paralia Kamini, Paralia Kaki Lagkada, Kipiadi beach, Paralia Monodendri, Paralia Lakka, Meattie Buir’s Beach, Erimitis Beach, Avlaki Beach, Galazio Beach, Stafiucha beach та багато інших.

Греція Паксос 

Відомий Паксос і своїми печерами з лазуровою водою моря – Ypapanti’s Cave, Blue Caves, Cave Pappanikoli, а ще на півдні острова є природня скеляста арка Tripitos Arch – чудове мсце для фотографій.

Греція Паксос Tripitos

У Паксоса є острів-сусід – Антіпаксос або Антіпаксі, який приблизно в чотири рази менший. Проте, кількість прекрасних пляжів і природних пам’яток на Антіпаксосі теж вражає – пляжі Paralia Vrika, Mesovrika Beach, Paralia Voutoumi, головна портова бухта Antipaxos Marina, бухта Kaloiri Cove, мальовничий маяк Akra Ovoros на півдні острова і неповторне скелясте узбережжя Rodovani Bay на півночі.

Греція Паксос Антіпаксос

Лефкада

Якщо на інші Іонічні острови Греції з материка можна дістатися літаком або поромом, то на Лефкаду можна потрапити автомобілем. Острів настільки близько розташований від материкової частини Греції, що це дозволило побудувати зручний міст. Назва острова з грецької перекладається як “білий” і отримав він її за відповідний колір скель, з яких складається прекрасне західне узбережжя острова. На заході також знаходяться прекрасні пляжі Pefkoulia beach, Kathisma Beach, Beach Megali Petra, Gialos Beach, Egremni Beach і Porto Katsiki. На деякі можна потрапити тільки на човні, а на деякі, лише доклавши чималих зусиль, проте вони того точно варті!

Греція Лефкада

Східне і південне узбережжя Лефкади вирізняється великою кількістю невеликих бухт з прекрасними піщаними та гальковими пляжами Agiofili Beach, Kastri Beach, Afteli Beach, Paralia Mikros Gialos, Kamari Beach, Desimi Beach, Perigiali Beach та інші. Найпівденнішу точку острова прикрашає мальовничий мис і маяк Cape Lefkada.

Греція Лефкада

Головне однойменне місто Лефкади розташоване на півночі. Цікаве воно традиційною архітектурою, Археологічним музеєм, музеєм фотографії та радіо і руїнами фортеці Святої Маври. В центрі острова варто відвідати церкву пророка Іллі, яка розташована на горі з прекрасним видом практично на весь острів, недалеко від неї водоспад Dimosari, музей олійниці “Fabbrica” і водоспад коло неї.

Греція Лефкада

На південному сході від Лефкади розташовано багато невеликих островів, на які можна і потрібно організувати екскурсії – Меганісіон з блакитними печерами і прекрасними пляжами, Спарті, Аркуді, гірський Каламос, Кастос і безлюдний Атокос.

Греція Лефкада

Ітака

Греція овіяна легендами, міфами і епосами. Багатьом на думку спаде перш за все епос про Одіссея, якого видатний Гомер у свої творах “Одіссея” і “Іліада” зробив володарем Ітаки. Цей прекрасний острів розташований поруч зі східним узбережжям Кефалонії. Головне місто острова – Ваті – знаходиться у дуже гарній і тихій бухті на сході Ітаки. Архітектура Ваті виконана у венеціанському стилі, що приваблює очі тисячі туристів. Поруч з Ваті розташоване місце, де мешкав Одіссей – стародавнє місто Алалкомена, а у археологічному музеї зберігаються цікаві артефакти звідти. Ще одне цікаве місце поруч з Ваті – печера німф Мармароспілі.

Греція Ітака

Ітака складається з двох масивних частин, які з’єднані перешийком, на південній частині окрім Ваті варті уваги печери Rizes Cave і численні пляжі – Minimata Beach, Gidaki beach, Filiatro Beach, Sarakiniko, Paralia Piso Aetos та багато інших.

Греція Ітака

На північній частині Ітаки відзначимо пляжі Paralia Aspros Gialos, Polis beach, Afales beach, Paralia Afales, Marmagkas beach, Kourvoulia Beach, Kantina beach та інші. Місто Ставрос знаходиться на півночі острова і за легендою там могла бути ще одна домівка Одіссея, про що свідчать руїни палацу Одіссея. В центрі північної частини Ітаки рекомендуємо відвідати селище Аногі, де знаходиться венеціанська церква XII століття.

Греція Ітака

Завдяки тому, що туристи обирають більш розкручені острови, Ітака все ще залишається спокійною і дуже мальовничою оазою в Іонічному морі.

Греція Ітака

Кефалонія

Кефалонія – острів для елітного відпочинку! Напевно, це твердження є перебільшенням, але така думка з’явилася через неймовірно гарну природу острова, що приваблює заможніх туристів з Європи і усього світу. Кефалонія – найбільший острів Іонічної групи і розташований у самісінькому центрі моря, а за різноманіттям ландшафтів острів немає конкурентів в регіоні. Як ми вже згадали, головні пам’ятки Кефалонії – природа і пляжі. Пляж Міртос, на півночі острова, входить до списку найвідоміших пляжів Греції. Варто побачити його з висоти і він назавжди залишиться в серці!

Греція Кефалонія пляж

Окрім Міртоса на Кефалонії безліч і інших прекрасних місць для відпочинку – Aspros Gialos Beach, Fteri Beach, Paralia Petani, Paralia Vatsa, Xi Beach з унікальний темно-помаранчевим піском, Makris Gialos Beach, Ammes Beach, Trapezaki Beach, Koroni Beach, Kako Lagadi Beach, Xilomata Beach, Antisamos beach, Kapsolimionas Beach, Kakoghilos Beach… і це тільки частина пляжів, які варті уваги.

Греція Кефалонія пляж місто

Серед природних пам’яток Кефалонії рекомендуємо відвідати печери Дрогараті, озеро-печеру Меліссані і міні-острів Вардіані. Історичні пам’ятки на острові теж присутні – монастир Святого Герасима, замок Святого Георгія, венеціанський замок на півострові Ассос, історична частина головного міста острова – Аргостоліона і фортеця Святого Георгія недалеко від нього.

кефалонія ассос

Кефалонія – одне з місць в Іонічному морі, де мешкають черепахи “карета-карета”. Вони вже давно звикли до людей, тому кожен турист має змогу з близької відстані помилуватися цими кумедними створіннями.

Греція Кефалонія

Закінф

Якщо в інтернет-пошуковику ввести запит “Греція”, то з великою ймовірністю одна з перших картинок буде світлина бухти Навайо, яка розташована на північному заході невеликого, але неймовірно гарного острова Закінф (або можна зустріти назву Закінтос). Бухту Навайо неможливо сплутати з жодним пляжем Європи, все завдяки унікальній формі самої бухти і кораблю “Панайотіс”, який затопили контрабандисти у 1980 році і який згодом винесло на берег Навайо. На момент написання статті від кораблю залишилися рештки, проте він і досі є візитною карткою бухти, острова і всієї країни. Дістатися до Навайо можна тільки на човні, що також робить це місце унікальним, а дорогою до бухти зазвичай туристів завозять до відомих на Закінфі Блакитних печер.

Греція Закінф

Переважна більшість світлин бухти Навайо зроблена з облаштованого майданчику, який знаходиться на горі на північ від бухти. Краєвид дійсно вражає!

Греція Закінф

Закінф унікальний не тільки через Навайо, адже саме на ньому відкладають яйця вищезгадані черепахи “карета-карета”, переважно у південній частині на пляжах Laganas, Gerakas Beach та на острові Марафонісі, який також називають островом Черепах. Наприклад, на пляжі Keri Beach можна взяти на прокат човен і самостійно відвідати острів Черепах і недалеко від нього морські печери.

Греція Закінф

Серед пам’яток на Закінфі варті уваги історичний центр головного однойменного міста, де знаходиться фортеця і музей, музей Візантійського мистецтва, музей поетів Діонісія та Андреаса Соломоса, храм Святого Діонісія, жіночий монастир Богородиці Елефтеротрії, церква Богородиці Скоп’єтиси і олійницю з музеєм Zante, де виготовляють ароматну оливкову олію і розповідають про традиції виробництва.

Греція Закінф

Гарних пляжів, бухт і печер на Закінфі також чимало – St. Nicholas Beach, Banana Beach, Kaminia Beach, Paralia Argasi, Makris Gialos Beach, Climati beach, Agios Nikolaos, Filippoi Beach, Paralia Porto Vromi, Porto Steniti, Porto Limnionas Beach, Korakonissi, печери Agalas Caves та інші.

Греція Закінф

Кітера

Серед Іонічних островів Греції Кітера (або Кіфіра) розташована осторонь, на півдні від півострова Пелопоннес. Західний берег Кітери омивається Іонічним морем, а східний – Егейським. Тому, відпочиваючи на цьому мальовничому острові, можна покупатися одразу у двох морях. В центрі острова знаходиться прекрасний сосновий ліс, за який Кетіру називають “зеленим раєм”.

Греція Кітера

В стародавні часи Кітера був центром культу Афродіти, на ньому був розташований храм Афродіти Кітерійської. Зараз на острові можна побачити замок Хора XIII-XVI століть, який знаходиться на горі біля головного однойменного міста Кітери, монастир Богородиці Міртідіотиси XIX століття і історичний порт Авлемонас.

Греція Кітера

Пляжі – одна з причин обрати для відпустки саме Кітеру. Paralia Diakofti, Kakia Lagada Lake, Paralia Fourni з темним піском, Kalami, Limnionas beach, Paralia Melidoni, Paralia Chalkos, Kapsali beach – невеликий перелік пляжів для незабутнього відпочинку. Також рекомендуємо відвідати водоспад Fonisa, маяк Moudari на півночі острова і піднятися на гору Мермінкариса та насолодитися видами.

Греція Кітера

Не важливо, який саме Іонічний острів ви оберете для подорожі і відпочинку, але на будь-якому з них отримаєте все, що ви очікуєте від Греції: прекрасне чисте море, не менш чудові пляжі, античні і не тільки пам’ятки та традиційну грецьку гостинність!

Щоб забронювати або отримати більше інформації про готелі та оренду авто, клікніть у надані нижче скріншоти або лінки.

Знижки на квитки та акційні тури швидко зникають. Щоб не проґавити найкращі пропозиції дешевих подорожей, обов’язково підпишіться на миттєві повідомлення з нашого Телеграм-каналу >>

Готель

В якості прикладу рекомендуємо розглянути кілька гарних готелів:

Корфу – Paleo Inn Hotel

Paleo Inn Hotel

Кефалонія – 3* Sunrise Inn Hotel

Sunrise Inn Hotel

Закінф – 4* La caretta hotel

La caretta hotel

Вказані на сторінці ціни є дійсними на момент публікації промоційної пропозиції. Пам'ятайте, що ціна може бути вищою або нижчою, ніж та, яку ви бачите на скрінах. На жаль, добрі промоції і акційні ціни швидко закінчуються. Якщо ви хочете скористатися з акційної ціни, опублікованої на нашій сторінці, вам треба досить оперативно після публікації тексту перейти за лінками на сторінку нашого партнера, який пропонує знижені ціни. Щоб не прогавити акції на цікаві для вас авіаквитки і тури, радимо вам створити аккаунт на сторінці У відпустку і отримувати миттєві повідомлення про найдешевші квитки і подорожі. Також можете підписатися на наш канал в Telegram.

Бажаєш отримувати повідомлення з новими акційними пропозиціями?

Створи аккаунт і виріш як часто будемо висилати тобі повідомлення. Не висилаємо спаму.

Iдеї подорожей