Друзі, у нас війна. Російська Федерація хоче знищити нашу країну і ми повинні дати відсіч. Сайт «У відпустку» неодмінно відновить свою діяльність після нашої перемоги. Подумаємо про подорожі пізніше. Зараз - всі сили на допомогу українському війську і українському народу. Слава Україні!

#UvidpustkuRoutes. Подорож Албанією! Тирана ➡️ Берат ➡️ Гірокастра ➡️ Саранда ➡️ Ксаміль ➡️ Вльора ➡️ Шкодер ➡️ Вальбона

  • 22.03.2020 10:07
  • Olena
албанія пейзаж

Якщо любите поєднувати пляжний відпочинок і цікаву екскурсійну програму – цей маршрут для вас! Вирушайте до мальовничої Албанії, побачте на власні очі її природні скарби і історичні пам’ятки та відпочиньте на чудових пляжах!

Бажаєш отримувати повідомлення з новими акційними пропозиціями?

Створи аккаунт і виріш як часто будемо висилати тобі повідомлення. Не висилаємо спаму.

Ми пропонуємо розпочати подорож в столиці країни Тирані. Зазвичай це місто для туристів транзитне на шляху до моря, але воно має багату і цікаву історію. Оттоманський володар Сулейман Паша 4 століття тому засновав там мечеть, хамам і пекарню. Так народилася Тирана. Сьогодні це велике місто, де можна побачити споруди помпезної турецької, витонченої італійської та великовагової соціалістичної архітектури.

тірана центр

На окрему увагу заслуговує місцева кухня. Це суміш кулінарних традицій Туреччини, Греції та слов’янських народів. У Тирані обов’язково варто спробувати тушковану телятину чомлек, голубці з томатами і лимонами сарма, які нагадують знайому багатьом долму, а також місцеву ковбасу суджук. Головний смаколик столичної кухні – тиранське рагу «ювеч», яке готують з овочів, картоплі та яловичини.

албанська кухня

Після екскурсії столицею і візиту до місцевого ресторану вирушайте в гори. Пропонуємо побувати в Бераті. Його історія налічує понад 2000 років, а неймовірна природа та гарна архітектура порадують шанувальників мальовничих пейзажів. До речі, це місто називають містом-музеєм та «містом тисячі вікон». Спробуєте перелічити їх під час прогулянки історичним центром?

Албанія Берат

Це один скарб зі списку спадщини ЮНЕСКО – чарівна Гірокастра. Це місто часів Османської імперії має неповторну історичну атмосферу і кілька цікавих музеїв.
І не забудьте взяти у подорож ваші купальні костюми – ви наближаєтеся до моря. Спочатку побуваєте в Саранді і покупаєтеся в Іонічному морі. Головні розваги в місті пов’язані з пляжним відпочинком, але теж варто побачити руїни стародавнього міста Бутрінті, яке Вергілій називав новою Троєю, а Плутарх стверджував, що саме там помер Пан, син бога Гермеса.

гірокаста вулиця торгівля

Якщо маєте час і бажання, скористайтеся нагодою і побувайте на грецькому острові Корфу. З Саранди регулярно курсують пороми, тому дістатися туди можна швидко і бюджетно.

корфу вид з албанії

Ще одно курорте містечко, яке пропонуємо вам відвідати – затишний Ксаміль. Це найбільш південний курорт Албанії, відомий своїм мальовничим пляжем Ksamil Beach.
Далі рухайтеся в напрямку Чорногорії вздовж моря. По-перше, на вас чекають мальовничі краєвиди, по-друге, можете у будь-який момент відпочити на березі моря. Дорогою можете завітати до Хімари, Дурресу, Вльори та інших курортних містечок.

Албанія пляж

Після пляжного відпочинку – час на екскурсійну програму. Наступну зупинку зробіть в місті Шкодер що на березі Сакадарського озера. Це одне з найстаріших міст в країні. Варто побачити фортецю Розафа, побудовану в 3 ст. до н.е., відвідати історичний музей та проїхатися до стародавнього мосту Мес через ріку Кір – одного з найстаріших османських мостів, які зберіглися до наших днів.

шкодра фортеця

Неподалік розташований національний парк Вальбона. Албанські Альпи вразять вас своєю величністю!

вальбона

Маршрут подорожі:
Тирана – Берат – Гірокастра – Саранда – Ксаміль – Хімара – Дуррес – Вльора – Шкодер – Вальбона

Ваш рейс скасовано або затримано протягом останніх 3-х років? Отримайте від €200 до €600 компенсації за допомогою AirHelp

Щоб забронювати або отримати більше інформації про готелі та оренду авто, клікніть у надані нижче скріншоти або лінки

Готель €28

На час відпочинку в Албанії пропонуємо розглянути наступні готелі:

Тирана – 3* Dream Hotel

Берат – 3* White City Hotel

Саранда – 3* Villa Green Garden

Шкодер – 3* Hotel Eposi

Вказані на сторінці ціни є дійсними на момент публікації промоційної пропозиції. Пам'ятайте, що ціна може бути вищою або нижчою, ніж та, яку ви бачите на скрінах. На жаль, добрі промоції і акційні ціни швидко закінчуються. Якщо ви хочете скористатися з акційної ціни, опублікованої на нашій сторінці, вам треба досить оперативно після публікації тексту перейти за лінками на сторінку нашого партнера, який пропонує знижені ціни. Щоб не прогавити акції на цікаві для вас авіаквитки і тури, радимо вам створити аккаунт на сторінці У відпустку і отримувати миттєві повідомлення про найдешевші квитки і подорожі. Також можете підписатися на наш канал в Telegram.

Бажаєш отримувати повідомлення з новими акційними пропозиціями?

Створи аккаунт і виріш як часто будемо висилати тобі повідомлення. Не висилаємо спаму.

Iдеї подорожей