Друзі, у нас війна. Російська Федерація хоче знищити нашу країну і ми повинні дати відсіч. Сайт «У відпустку» неодмінно відновить свою діяльність після нашої перемоги. Подумаємо про подорожі пізніше. Зараз - всі сили на допомогу українському війську і українському народу. Слава Україні!

#UvidpustkuRoutes. Подорож Національними парками США! Колорадо ➡️ Юта ➡️ Аризона

  • 27.03.2020 13:38
  • Olena
гранд-каньйон

Заплануйте на післякарантинові часи неймовірну подорож! Національні парки США варто побачити хоча б раз у житті і ця мандрівка запам’ятається вам надовго!

Бажаєш отримувати повідомлення з новими акційними пропозиціями?

Створи аккаунт і виріш як часто будемо висилати тобі повідомлення. Не висилаємо спаму.

Читайте також:
Путівник по Північному заходу США
Путівник по Новій Англії + Нью-Йорк
Путівник по Алясці
Путівник по Південному заходу США 

Розпочніь вашу мандрівку в Лас-Вегасі. Найкраще пульс цього шаленого міста можна відчути на Стріп-стріт та Фрімонт-стріт, які мерехтять вогниками наче новорічні ялинки. Дзвін монет в автоматах, буйство реклами, фешенебельні ресторани, розкішні готелі – все це Вегас, «місто гріхів».

лас-вегас

Життя в Вегасі розпочинається ввечері, тому вдень пропонуємо побачити цікаві місця в радіусі 80 км від міста. Лише за півгодини автомобілем від міста розташований Ред-Рок Каньйон, а трохи менше, ніж за годину можна дістатися до Греблі Хувера. Ця споруда – один з символів Америки і ви точно бачили її не в одному голлівудському фільмі.

гребля Хувера

Далі ми пропонуємо їхати до міста Канаб, затриматися там на кілька днів і звідти зробити кілька радіальних поїздок. По-перше, зверніть увагу на малопопулярне (на щастя), але дуже мальовниче місце під назвою Вайт Покет. Воно розташоване на півдорозі між Канабом та Пейджем (Юта). На вас чекають мальовничі пейзажі та різнокольорові скелі.

вайт покет

Наступне місце, яке відвідаєте – національний парк Зайон. Досвідчені мандрівники кажуть, що він схожий на легендарний Йосеміті, хоча і не такий популярний. Але вам це тільки на руку – набагато краще оглядати пейзажі без натовпів туристів. Обов’язково вирушайте на 5-кілометрову прогулянку до природного оглядового майданчика «Скеля Янгола», поблукайте серед скелі у формі веж та арок. «Великий білий трон», «Двір Патріархів», «Дах замку», «Орган» або «Приземлення янголів» – самі назви вже надихають на пригоди.

національний парк Зайон

УВАГА! Якщо ви збираєтеся відвідати кілька національних парків, то варто придбати річний квиток за 80 USD, завдяки якому зможете істотно заощадити.

Наступного дня вирушайте до каньйона Брайс. Головна його «родзинка» – це худу, чудернацькі геологічні утворення. Якщо маєте час, то зустріньте схід сонця на оглядовому майданчику Санрайз або захід на Сансет поінт. А вдень прогуляйтеся одним з мальовничих трейлів – Рім Трейл, Брістлкон луп трейл або Квінс Гарден.

каньйон Брайс

Далі час відпочити від природних красот і на день поринути в атмосферу Солт-Лейк-Сіті.

Скелясті гори – це місце, оспіване багатьма виконавцями кантрі. Це основний гірський хребет Північної Америки, який належить до Кордельєрів, і він неймовірно мальовничий. Самі американці приїжджають туди на трекінг або багатоденні піші походи, займатися риболовлею та полюванням, бердвотчінгом, а також альпінізмом і маунтін-байкінгом.

скелясті гори

Було б нелогічно побувати в Колорадо і не відвідати парк, який носить ім’я штату. Національний парк Колорадо багатий на різноманітні каньйони, які формою чого тільки не нагадують! Вивітрювання створило з місцевих скель справжні дива.

Наступну зупинку зробіть у місті Моаб. Звідти ви можете поїхати одразу до двох національних парків. Перший з них – парк Арки. Як не важко здогадатися з назви парку, природних арок там чимало. Найпопулярніша з них – Делікатна, а найбільша на континенті – Ландшафтна. Таких пейзажів, як там, не побачите більше ніде у світі.

парк арки

Другий парк біля Моабу – це Каньйонлендс. Раніше там видобували нафту та уран, однак уряд США надав цим територіям статус національного парку, і ось вже понад півстоліття вони охороняються законом.

Каньйонлендс.

Далі ваш шлях лежить в напрямку міста Пейдж, але дорогою радимо завітати до Долини Монументів. Ці землі належать до індіанців навахо, а в парку знімали чи не усі голлівудські вестерни.

долина монументів

Також дорогою можна затриматися біля мосту Навахо, який побудований з одного краю Мармурового каньйону на інший, а захід сонця зустріти на Підкові Колорадо, каньйону дивовижної форми біля міста Пейдж.

підкова колорадо

Після ночівлі в Пейджі з новими силами вирушайте до каньйона Антилопи. Це унікальне геологічне утворення з рожевого пісковика навахо, яке ви, напевно, не раз бачили на фото. Зараз маєте гарну нагоду зробити свої фотографії в цьому мальовничому місці.

каньйон антилопи

Гранд Каньйон – один з найстарших національних парків в США. Раніше там мешкали індіанці пуебло, а пізніше місцеві пейзажі захопили президента Теодора Рузвельта, який почав їздити туди на полювання. Гранд Каньйон дуже швидко став популярним і з часом перетворився на національний парк. Це найбільший каньйон на планеті. Його довжина майже 500 км, ширина – 28 км, а глибина – 1,6 км. Серед розваг, які пропонують туристам, прогулянка на гелікоптері над парком та сплив на плотах по річці Колорадо.

гранд-каньйон

Маршрут подорожі:
Лас-Вегас – гребля Хувера – Канаб – Вайт Покет – парк Зайон – парк Брайс – Солт-Лейк-Сіті – парк Рокі-Маунтейнс – парк Колорадо – Моаб – парк Арки – парк Каньйонлендс – парк Долина Монументів – міст Навахо – підкова Колорадо – Пейдж – каньйон Антилопи – парк Гранд-Каньйон – Лас Вегас

Ваш рейс скасовано або затримано протягом останніх 3-х років? Отримайте від €200 до €600 компенсації за допомогою AirHelp

Щоб забронювати або отримати більше інформації про готелі та оренду авто, клікніть у надані нижче скріншоти або лінки

Готель €64

На час подорожі рекомендуємо розглянути наступні готелі в Америці:

Лас-Вегас – 4* The LINQ Hotel & Casino

Моаб – Red Stone Inn

Пейдж – Best Western Plus at Lake Powell

Вказані на сторінці ціни є дійсними на момент публікації промоційної пропозиції. Пам'ятайте, що ціна може бути вищою або нижчою, ніж та, яку ви бачите на скрінах. На жаль, добрі промоції і акційні ціни швидко закінчуються. Якщо ви хочете скористатися з акційної ціни, опублікованої на нашій сторінці, вам треба досить оперативно після публікації тексту перейти за лінками на сторінку нашого партнера, який пропонує знижені ціни. Щоб не прогавити акції на цікаві для вас авіаквитки і тури, радимо вам створити аккаунт на сторінці У відпустку і отримувати миттєві повідомлення про найдешевші квитки і подорожі. Також можете підписатися на наш канал в Telegram.

Бажаєш отримувати повідомлення з новими акційними пропозиціями?

Створи аккаунт і виріш як часто будемо висилати тобі повідомлення. Не висилаємо спаму.

Iдеї подорожей