Друзі, у нас війна. Російська Федерація хоче знищити нашу країну і ми повинні дати відсіч. Сайт «У відпустку» неодмінно відновить свою діяльність після нашої перемоги. Подумаємо про подорожі пізніше. Зараз - всі сили на допомогу українському війську і українському народу. Слава Україні!

#UvidpustkuRoutes. Подорож Ісландією! Золоте кільце Країни Вогню і Льоду

  • 28.03.2020 18:27
  • Olena
ісландія водоспад

Неймовірна Ісландія чекає на вас! Склали для вас варіант самостійного автомобільного маршруту по Країні Вогню і Льоду, тому заплануйте незабутню пригоду на майбутнє.

Бажаєш отримувати повідомлення з новими акційними пропозиціями?

Створи аккаунт і виріш як часто будемо висилати тобі повідомлення. Не висилаємо спаму.

Ваша подорож розпочнеться в столиці Ісландії Рейк’явік. Це дивовижне маленьке місто, зелене і з цікавою історією. Найпівнічніша в світі столиця, найчистіше та найбагатше місто, одна з найбільш культурних столиць, місто літератури – це все про Рейк’явік. І хоча ви приїхали в першу чергу насолоджуватися ісландською природою, один день проведіть в столиці. Варто побачити футуристичні концертний зал Харпа та церкву Хадльгрімскіркья, пам’ятник «Сонячний мандрівник», що нагадує скелет стародавнього корабля вікінгів та католицький собор Ландакотскіркья в неоготичному стилі. Якщо ви полюбляєте Beatles – завітайте на острів Відей, де Йоко Оно встановила незвичайний монумент в пам’ять про коханого чоловіка Джона Леннона.

рейк'явік

Наступного дня сідайте в автівку і вирушайте назустріч пригодам! Знайомство з природою Ісландії пропонуємо розпочати з національного парку Тінгведлір, який розташований недалеко столиці. Це місце сподобається як шанувальникам мальовничих пейзажів, так і поціновувачам історії. Коли в 10-ому столітті до Ісландії прибули вікінги, саме там вони заснували свій парламент – природний амфітеатр та висока скеля Логберг ідеально підходили для публічних виступів.

національний парк Тінгведлір

Недалеко від парку є це два мальовничих місця. Перше – це гейзер Гейсір, який надав ім’я гейзерам взагалі, та водоспад Гюдльфосс, назва якого в перекладі з ісландської – Золотий Водоспад.

гейзер Гейсір

Наступну зупинку зробіть біля льодовика Лаунгйекюдль, де можете відвідати унікальну льодову печеру, а звідти рушайте до маленького рибацького містечка Боргарнес, що на березі Боргар-фіорду. Згідно з місцевою легендою саме там народився головний герой знаменитого ісландського епосу «Сага про Еґіль» Еґіль Скаллаґрімссон. Детальніше з сюжетом цього епосу ви можете познайомитися в місцевому музею, присвяченому сазі.

льодовик Лаунгйекюдль,

Далі пропонуємо вам побувати на півострові Снайфедльснес, який багатий на природі скарби. Його назва означає «півострів сніжної гори». А сніжна гора – це магічний льодовик в центрі національного парку, під льодами якого ховається потужний вулкан. Цей вулкан, до речі, прославив письменник Жюлю Верн. У своєму романі «Подорож до центру землі» він відправив своїх головних героїв в надра землі саме через вулкан Снайфедльсйекюдль. А ще на півострові є мальовничі скелі біля селища Арнарстапі, ущелина Раудфельдсгья, Хеллнар, де можна побачити рибацькі будиночки 11-го століття та базальтові стрімчаки, фотогенічний Ондвернскій маяк біля золотого пляжу Скардсвік та Грундар-фіорд з незвичайною скелею в кшталті собору всередині фіорду, мінеральне джерело Олкельда, лігвище морських котиків Ytri Tunga. Одним словом, на півострові можна провести цілий день, а то й два.

Вечерю пропонуємо з’їсти в головному містечку регіону – Стіккісхоульмюр, а вранці поромом вирушити на півострів Вестфірдір. Там розташовано кілька з must-see місць Ісландії – неймовірний пляж Раудасандур з червоним піском, скелі Латрабьярг – найзахідніша точка Європи, якщо не лічити Азорські острови, затишне містечко Брейдавік на березі мальовничої затоки, величний водоспад Діньянді. Далі вирушайте до місцевого мегаполісу Ісафьордюр, звідки можна вирушити в круїз по фіордам або на острів Вігур, де з 1884 р. мешкає одна і та сама родина.

З Ісафьордюра також варто поїхати до природного заповідника Хорнстрандір, який розташований на безлюдному півострові, а звідти – до містечка Хольмавік, де розташований унікальний Музей ісландської магії і чаклунства. Наступний регіон, якому варто приділити увагу – півострів Тредласкагі, в перекладі «півострів тролів». Пропонуємо трохи відпочити в гарячих басейнах Хофсос на скелі з приголомшливим видом на фіорд, завітати до міста Сіглюфіордур в оточенні гір, а звідти поїхати до Акюрейрі, північної столиці Ісландії. Там ви можете побачити унікальні торф’яні будиночки в Лейфаусе, організувати собі прогулянку верхи або побувати в Арктичному ботанічному саді.

торф'яний будинок ісландія

За 40 км від берегу розташований острів Грімсей, через який проходить Північне полярне коло. На додаток там дуже багато тупиків, тому маєте всі шанси побачити наживо символ країни.

ісландія тупік

Потім вирушайте до озера Міватн. На його березі можна побачити і згаслий кратер вулкана, і лавові поля, і гори, і гейзери, а взимку туди приїжджають туристи дивитися на північне сяйво.

озеро Міватн

Водоспад Деттіфосс в національному парку Єкулсаурґлювур – це найбільш потужний водоспад в Європі. Йому навіть довелося бути кінозіркою – у фільмі Рідлі Скотта “Прометей”. Саме там народилося життя. Поруч є ще два водоспади – Сельфосс та Хафрагільсфосс, біля яких зазвичай трохи менше туристів.

Водоспад Деттіфосс

Стародавній Хусавік – це не тільки мальовниче містечко, але і великий промисловий центр. Там можна побувати в Музеї китів або вирушити на китове фото-сафарі.

Ще одна з пам’яток у парку Єкулсаурґлювур – це каньйон Аусбіргі. Його орієнтовна довжина близько 3,5 км, а ширина – 1,1 км. Висота стін на деяких ділянках досягає 100 метрів. Він справедливо вважається одним з найпрекрасніших і найбільш мальовничих місць північної частині Ісландії.

Далі їдьте в напрямку мису Лаунганес, популярного серед орнітологів за величезну кількість гатунків птахів, які будують там гнізда. А далі – справжній подарунок для поціновувачів трекінгу. В районі Боргарфьордур Ейстрі знаходиться одне з кращих в Ісландії місць для пішого туризму – Вікнаслоудір.

Боргарфьордур Ейстрі

Сейдісфьордюр – це місто, куди прибувають круїзні лайнери. Біля нього знаходить велична гора Біовульф, а якщо вам пощастить потрапити туди в липні, то можете затусити на музичному фестивалі Музики Лунга. На додаток там чимало унікальних дерев’яних будиночків, а в околицях – цілих 25 водоспадів. Далі завітайте до міста Хофн, біля якого зосереджені найкрасивіші і незвичайні «льодові» пам’ятки Ісландії: льодовик Ватнайекюдль (найбільший в Європі) і льодовикова лагуна Йокюльсарлон – місце зйомок знаменитих голлівудських кіносцен. У Хофні на лід можна не тільки подивитися, але і спробувати – в місцевих закладах подають справжню льодовикову воду.

ісландія людина і лід

Ще один з національних парків Ісландії Скафтафедль відомий своїм водоспадом Свартіфосс серед базальтових скель та льодовою печерою неймовірного блакитного кольору.

водоспад Свартіфосс

Потім пропонуємо завітати до маленького селища Кіркьюбайярклёйстюр, біля якої розташовані руїни жіночого монастиря 12-го століття та природні базальтові платформи Кіркьюголф. А далі на вас чекають місто Вік і однойменний вулканічний пляж, який неодноразово визнавали найгарнішим на планеті.

вулканічний пляж вік

Скогафосс – це ще один з відомих водоспадів Ісландії. В сонячні дні над ним можна спостерігати веселку, а одна з місцевих легенд каже, що вікінг на ім’я Трасі Тоуроулфссон приховав своє золото під падаючою водою і це його блиск в сонячні дні створює веселку. Неподалік розташований водоспад Сельяландсфосс, єдиний водоспад в країні, за яким можна пройти глибокою западиною.

водоспад Сельяландсфосс

А завершити вашу подорож ми пропонуємо в Блакитній Лагуні, відомому в усьому світі геотермальному басейні.

Маршрут подорожі:

Рейк’явік – Тінгведлір – гейзер Гейсір – водоспад Гюдльфосс – льодова печера Лаунгйекюдль – Боргарнес – полуострів Снайфедльснес (Арнарстапі, Хеллнар, Ондвернскій маяк, Раудфельдсгья, Грундар-фіорд) – Стіккісхоульмюр – півострів Вестфирдир (пляж Раудасандур, скелі Латрабьярг, водоспад Діньянді) – Ісафьордюр – заповідник Хорнстрандір – Хольмавік – півострів Тредласкагі (басейни Хофсос, Сіглюфіордур) – Акюрейрі – острів Грімсей – озеро Міватн – водоспад Деттіфосс – Хусавік – каньйон Аусбіргі – мис Лаунганес – Боргарфьордур Ейстрі – Сейдісфьордюр – Хофн – льодовик Ватнайекюдль – льодовикова лагуна Йокюльсарлон – парк Скафтафедль – Кіркьюбайярклёйстюр – Вік – водоспад Скогафосс – водоспад Сельяландсфосс – Блакитна лагуна – Рейк’явік

Ваш рейс скасовано або затримано протягом останніх 3-х років? Отримайте від €200 до €600 компенсації за допомогою AirHelp

Щоб забронювати або отримати більше інформації про готелі та оренду авто, клікніть у надані нижче скріншоти або лінки

Готель €73

На час мандрівки ми знайшли кілька гарних готелів в Ісландії:

Рейк’явік – Thor Guesthouse

Акюрейрі – 3* Hotel Edda Akureyri

Селфосс – 3* Skálatjörn Guesthouse

Боргарнес – 3* Hotel Hafnarfjall

Вказані на сторінці ціни є дійсними на момент публікації промоційної пропозиції. Пам'ятайте, що ціна може бути вищою або нижчою, ніж та, яку ви бачите на скрінах. На жаль, добрі промоції і акційні ціни швидко закінчуються. Якщо ви хочете скористатися з акційної ціни, опублікованої на нашій сторінці, вам треба досить оперативно після публікації тексту перейти за лінками на сторінку нашого партнера, який пропонує знижені ціни. Щоб не прогавити акції на цікаві для вас авіаквитки і тури, радимо вам створити аккаунт на сторінці У відпустку і отримувати миттєві повідомлення про найдешевші квитки і подорожі. Також можете підписатися на наш канал в Telegram.

Бажаєш отримувати повідомлення з новими акційними пропозиціями?

Створи аккаунт і виріш як часто будемо висилати тобі повідомлення. Не висилаємо спаму.

Iдеї подорожей