Друзі, у нас війна. Російська Федерація хоче знищити нашу країну і ми повинні дати відсіч. Сайт «У відпустку» неодмінно відновить свою діяльність після нашої перемоги. Подумаємо про подорожі пізніше. Зараз - всі сили на допомогу українському війську і українському народу. Слава Україні!

#UvidpustkuRoutes. Шотландія: Единбург ➡️ Абердіншир ➡️ Даффтаун ➡️ Лох Несс ➡️ острів Скай ➡️ потяг до Хогвардса ➡️ Лох Ломонд

  • 30.03.2020 12:46
  • Olena

Дивовижна країна з цікавою історією та неймовірною природою, овіяна легендами і оспівана письменниками та поетами. Величні замки, скелясте узбережжя, горяни та аристократи – все це чекає на вас в Шотландії. Заплануйте на майбутнє подорож найгарнішими куточками цієї незвичайної країни.

Бажаєш отримувати повідомлення з новими акційними пропозиціями?

Створи аккаунт і виріш як часто будемо висилати тобі повідомлення. Не висилаємо спаму.

Знайомство з Шотландією пропонуємо розпочати з Единбурга. Це місто з унікальною атмосферою, яке дає дуже добре уявлення про сучасну Шотландію. Величний замок на скелі, цікаві музеї, колоритні місцеві бари. Шанувальники міцних напоїв повинні обов’язково відвідати Scotch Whisky Heritage Centre, де для вас проведуть незабутню екскурсію, розкажуть про історію та походження віскі, способах дистиляції, видах солоду і, звичайно, дадуть спробувати.

Единбург

Неподалік Единбурга розташована також каплиця Рослін, яку прославив у своєму романі Ден Браун. За його версією саме там тамплієри сховали свій скарб – чашу Грааля.

каплиця росслін

Далі вирушаєте в напрямку шотландських замків. Дорогою пропонуємо зробити зупинку в містечку Сент-Андрус, світовій столиці гольфу. До речі, цей вид спорту вигадали саме в Шотландії! Ще одну зупинку зробіть в стародавньому Данді. Місто стоїть на пагорбі, який в доісторичні часи був вулканом. Його розташування на березі затоки Тей посприяло його «морський» кар’єрі – звідти Скотт на «Діскавері» вирушив підкорювати Антарктиду. Сьогодні корабель стоїть на приколі в місцевій гавані.

данді

За 12 км від Данді розташований замок Глеміс. Замок належить до королівської родини, там провела юність мати королеви Єлизавети, але головне, чим він приваблює туристів – це його значення для світової літератури. Глеміс надихнув Шекспіра, і саме там відбуваються ключові події п’єси «Макбет». А ще кажуть, що в замку мешкає чимало привидів. З ним пов’язано кілька десятків моторошних історій, тож під час екскурсії можете когось з них побачити 😉 Насолодитися панорамою замку радимо з оглядового майданчику Кернгормських гір.

 замок Глеміс

Далі завітайте до маленького і затишного Бремора, який прославився на цілий світ фестивалем «Ігри горян». Фестиваль проходить щороку на початку вересня, тому може вам пощастить на власні очі побачити змагання. А далі вирушайте до замку Балморал, літньої резиденції королівської родини. Побудований в другій половині 19-го століття, він виглядає неймовірно ефектно.

замок Балморал

Наступним відвідайте замок Крейтс. Як і кожен з місцевих замків, він має свого привида. Зелена Леді – це привид служниці, яку спокусив господар замку, а потім вбив. Очевидці кажуть, що перед тим, як побачити силует жінки з дитиною на руках, з’являється зелений дим або туман. Не менше ніж замок, туристів приваблює місцевий сад. Його називають «Золотим садом Шотландії» – за унікальну колекцію жовтих квітів, зібраних з усього світу.

замок Крейтс.

Потім побувайте в неймовірно мальовничим замку-фортеці Даннотар, який розташований на високій скелі на березі Північного моря, а звідти вирушайте до Абердина – головного морського і риболовецького порту в північній частині країни.

замок Данноттар

Наступного дня пропонуємо побувати ще в двох замках – гранітному Фрейзері та величному Крегіварі. Останній, побудований в шотландському баронському архітектурному стилі, вважається одним з найгарніших замків в Шотландії. А далі на вас чекає Даффтаун – столиця шотландського віскі. Там розташовано шість гуралень, найбільш відома з яких – Гленфіддік. Екскурсії на виробництво, дегустації, ресторани – цих розваг у місті не бракує.

Наступного дня вирушайте до Інвернесса, але дорогою на кілька годин зупиніться у форті Джордж. Шанувальники фортифікаційних споруд і мальовничих пейзажів будуть у захваті! Сам же Інвернесс – це відправний пункт до легендарного озера Лох Несс. У місті можна відвідати місцевий замок, величний кафедральний собор, музей та художню галерею. Озеро Лох-Несс розташовано за 37 км від Інвернесса. Це мальовнича місцевість, але туристів в першу чергу приваблюють легенди про Лохнесського чудовиська. Вперше його згадували ще в літописах 6-го століття, а в 1933 р. в місцевій пресі з’явилася публікація про дивне створіння, яке у воді побачив Джон Маккей. З того часу це місце стало туристичним must-see.

Озеро Лох-Несс

В подорожі неможливо оминути один з найбільш мальовничих куточків Шотландії – острів Скай. Величні скелі, вражаючі пейзажи, культовий замок Ейлен-Донан – проведіть на острові як мінімум цілий день, щоб побачити всі його скарби.

острів Скай

Далі – приємний сюрприз для шанувальників сучасного кінематографа. В мальовничому селищі Гленфіннан можете на власні очі побачити… дорогу до Хогвардса! Віадук має довжину 380 м і є однією з візитних карток країни. А якщо хочете проїхатися цим маршрутом, то можете придбати квитки на потяг «Якобіт» з містечка Форт-Уільям. Його, до речі , дуже люблять шанувальники треккінгу – в околицях чимало мальовничих маршрутів.

віадукт Гленфіннан

Обов’язково на кілька годин зупиніться в мальовничий долині Гленко, також відомій як Долін Сліз. Свою другу назву вона отримала у зв’язку з сумними подіями 1692 р., відомими як різанина в Гленко. В ході міжусобної боротьби були жорстоко вбиті понад 70 осіб із клану Макдональд. Вбивцями були гості, яких поселили Макдональди, а приводом – несвоєчасно оголошена вірність новому королю.

долина Гленко

Наприкінці вашої мандрівки насолодіться чудовими пейзажами озера Лох Ломонд та завітайте до національного парку Троссекс.

національний парк Троссекс

Маршрут подорожі:
Единбург – Сент-Андрус – Данді – замок Гламіс – Бремор – замок Балморал – замок Крейтс – замок Данноттар – Абердин – замок Фрейзер – замок Крегівар – Даффтаун – форт Джордж- Інвернесс – озеро Лох Несс – острів Скай – Гленфіннан – форт Уільямс – Гленко – озеро Лох Ломонд – парк Троссекс – Единбург

Ваш рейс скасовано або затримано протягом останніх 3-х років? Отримайте від €200 до €600 компенсації за допомогою AirHelp

Щоб забронювати або отримати більше інформації про готелі та оренду авто, клікніть у надані нижче скріншоти або лінки

Готель €50

Хоча Шотландія і недешева країна, ми знайшли кілька прикладів готелів з гарним співвідношенням ціна-якість:

Единбург – 4* Yotel Edinburgh

Абердин – 3* ibis Aberdeen Centre – Quayside

Інвернесс – Foyers House

Вказані на сторінці ціни є дійсними на момент публікації промоційної пропозиції. Пам'ятайте, що ціна може бути вищою або нижчою, ніж та, яку ви бачите на скрінах. На жаль, добрі промоції і акційні ціни швидко закінчуються. Якщо ви хочете скористатися з акційної ціни, опублікованої на нашій сторінці, вам треба досить оперативно після публікації тексту перейти за лінками на сторінку нашого партнера, який пропонує знижені ціни. Щоб не прогавити акції на цікаві для вас авіаквитки і тури, радимо вам створити аккаунт на сторінці У відпустку і отримувати миттєві повідомлення про найдешевші квитки і подорожі. Також можете підписатися на наш канал в Telegram.

Бажаєш отримувати повідомлення з новими акційними пропозиціями?

Створи аккаунт і виріш як часто будемо висилати тобі повідомлення. Не висилаємо спаму.

Iдеї подорожей