Друзі, у нас війна. Російська Федерація хоче знищити нашу країну і ми повинні дати відсіч. Сайт «У відпустку» неодмінно відновить свою діяльність після нашої перемоги. Подумаємо про подорожі пізніше. Зараз - всі сили на допомогу українському війську і українському народу. Слава Україні!

#UvidpustkuRoutes. Хорватія: Загреб → Істрія → Плитвицькі озера → Задар → Далмація → Дубровник

  • 01.04.2020 20:45
  • Olena
Хорватія бухта човни

Мальовнича Хорватія – це без перебільшення рай для літньої відпустки! Безмежні пляжі Адріатики, прекрасні національні парки, лікувальні мінеральні джерела, цікаві пам’ятки та смачні місцеві страви – заплануйте автомобільну подорож цією мальовничою країною на майбутнє!

Бажаєш отримувати повідомлення з новими акційними пропозиціями?

Створи аккаунт і виріш як часто будемо висилати тобі повідомлення. Не висилаємо спаму.

Знайомство з країною пропонуємо розпочати зі столиці. В Загребі зберіглося чимало чудових зразків середньовічної архітектури. Старе місто складається з двох частин – Верхнього та Нижнього. У першому зосереджені головні пам’ятки та сучасні адміністративні будівлі: Парламент та Резиденція президента. В другому – парки, музеї, ресторани і театри. Цікавих музеїв та мальовничих місць там не бракує, тому плануйте як мінімум один день на екскурсії столицею.

загреб церква

Далі вирушайте на півострів Істрія. Він розташований в західній частині країни і відомий своїм мальовничим скелястим узбережжям, дивовижної краси пагорбами, сосновими лісами та виноградом. Це гарне місце для еко-туризму, але й екскурсійна програма теж буде цікавою. Спочатку пропонуємо завітати до стародавнього містечка Бузет, що лише за 5 км від кордону зі Словенією. Місто мало бурхливу історію, входило до Венеціанської республіки, а сьогодні відоме як «столиця трюфелів» та батьківщина настоянки на омелі biska. А ще одне місто трюфелів – це Мотовун. Розташований на пагорбі, він нагадує містечко з диснеївського мультфільму. Щоб дійти до головної площі треба підкорити найдовші в Істрії сходи (1052 сходнки), проте на горі вас чекают ресторанчики з місцевими смаколиками, велична стіна фортеці та мальовничі пейзажі.

Мотовун

Ще одне дуже гарне містечко – Грожнян. Його друге ім’я – це «місто художників». Там мешкає чимало діячів мистецтва з усієї країни. Грожнян веде свою історію від 2-го століття і сьогодні важко уявити, що це затишне і спокійне місто колись було відоме своєю ратною славою, а в 14-му столітті грало істотну роль в протистоянні Венеції та Угорщини. Але бойовий дух не допоміг і пізніше Грожнян був проданий Венеції за 4000 дукатів Ульріхом Рейфенбергом, місцевим вельможею. Звідти завітайте до Бує, щоб насолодитися мальовничою панорамою з пагорбу, на якому стоїть місто.

Грожнян

Далі плануйте пляжний перепочинок. Пропонуємо вам провести трохи часу у місті Пореч – найбільшому курорті Істрії. Місто пропонує усі можливі туристичні розваги, високий рівень комфорту і сервісу, а на додаток – цікаву екскурсійну програму. В Поречі і околицях залишилося багато пам’яток часів Римської та Візантійської імперій, а в музеї можна побачити дуже гарну археологічну колекцію.

Пореч

Ще один дуже гарний курорт на узбережжі Істрії – місто Ровінь, яке знаходиться біля архіпелагу з 22-ох островів. Найгарнішими з них вважаються острів Св. Костянтина та Св. Олени, але можете орендувати човен і відвідати всі, щоб вибрати свого фаворита 😉 Старе місто Ровіня – рай для романтиків. Вузькі середньовічні вулички з бруківкою, середньовічна архітектура, цікава історія – буде чим зайнятися після релаксу біля моря.

Ровінь

Далі вирушайте до Пули, але дорогою зробіть зупинку в мальовничому місті Бале, яке розташоване в долині, оточеній пагорбами. Стародавня Пула – це велике місто і головний порт півострова. Вона була заснована ще стародавніми греками, а цікавих пам’яток там вистачить на цілий день. Руїни римського амфітеатру, фортеця Каштел, цікавий історичний музей, підземні печери… Шанувальникам літератури буде цікаво побачити місця, де мешкав відомий ірландський письменник Джеймс Джойс, автор «Улісса», а поціновувачам гострих відчуть – зануритися з аквалангом біля затопленого пасажирського корабля «Барон Гош».

пула колізей квіти

Саме з Пули дуже зручно на один день вирушити на острова Бріоні. 14 островів архіпелагу мають статус національного парку, а на найбільшому з них знаходиться колишня резиденція президента Тіто, де перебувало багато відомих і знаменитих діячів 20-го століття.

Бріоні

Також неподалік Пули розташований один з найгарніших пляжів країни – мис Каменяк. Він відомий своїм місячним ландшафтом, а ще це найбільш південна точка півострова.

мис Каменяк

Далі пропонуємо трохи відпочити від моря і повернутися вглиб країни. У Светвінченаті ви можете відвідати середньовічний замок Морозіні-Гримани, а якщо пощастить, то й потрапити на справжній лицарський турнір. Варто також завітати до селища Берам, де розташовані чудовні фрески 15-го століття та до найменшого міста в світі Хум, де мешкає лише 23 особи і яке занесене до Книги рекордів Гіннеса.

Неможливо оминути Національний парк Плітвицькі озера – одну з головних пам’яток країни. Приголомшлива природа і мальовничі трекінгові маршрути не залишать вас байдужими.

Плітвіцьке озера

І знову повертаємося на узбережжя. Цього разу пропонуємо побувати на острові Паг. Це один з небагатьох островів, на які прокладено міст. Сам острів скелястий і не дуже зелений, але підводне полювання там перевершить всі ваші очікування.

острів Паг

Ще один мальовничий куточок Хорватії – національний парк Паклениця. Він розташований біля підніжжя гори Велебіт, а окрім диких лісів і крутих скель там є цікаві печери та захопливі велосипедні маршрути.

національний парк Паклениця

Задар – одне з найгарніших міст Адріатичного узбережжя. Узбережжя там вигадливо порізане бухтами і бухтами, сосни ростуть часом в кількох метрах від води, а в самому місті багато цікавих пам’яток і мальовничих закутків. Одна з головних пам’яток – церква Святої діви Марії в романському стилі. Також варто побачити перший хорватський університет, бенедиктинський монастир, собор Св. Анастасії, францисканський монастир, завітати до археологічного та морського музеїв.

Задар

Національний парк Крк відомий своєю приголомшливою природою. Густі ліси там змінюються скелями, всюди виноградні і оливкові плантації, а пляжі – найчистіші в цілій країні. На додаток це один з головних центрів хорватської культури. Саме там історики знайшли знамениту Башчанську плиту – одну з найдавніших пам’яток писемності з першою згадкою про хорватів.

Національний парк Крк

Завітайте також до стародавнього Шибеніка, заснованого в 1066 р., а звідти вирушайте до Трогіра. Це справжнє місто-музей з унікальним набором палаців, храмів, веж і старовинних будівель та неповторним колоритом.

Шибенік

За 20 км на південь від Трогіра розташований Спліт. Це друге за розмірами місто в країні, а його історичний центр занесений до списку спадщини ЮНЕСКО. Містом можна блукати без кінця. Цікаві пам’ятки чекають вас чи не на кожному кроці. Головні з них: палац Діоклетіана, площа Перістіль, унікальні культові об’єкти на горі Мар’ян та цікаві музеї.

Хорватія Спліт

Неподалік розташований мальовничий острів Бол з пляжем Золотий Ріг, який є гордістю хорватів. Це казкове містечко колись був місцем виноградарів, рибалок і моряків, а сьогодні залишилося єдиним населеним пунктом на південній стороні острова Брач. Також на острові розташовані каменоломні, де видобувають білий «брачський камінь». Їм облицьовано багато знаменитих будівель по всьому світу, в тому числі палац Діоклетіана в Спліті і Білий дім у Вашингтоні.

острів Бол

Далі завітайте на острів Брач. Він вирізняється тим, що сонце на острові світить 2718 годин на рік. Це найдовший острів, тому пам’яток і мальовничих місць там вдосталь. Найбільшою популярність серед туристів він користується в червні, коли цвіте ніжно-бузкова лаванда та рожевий олеандр. Наступну зупинку зробіть на острові Корчула, батьківщині відомого мандрівника Марко Поло, а потім – на острові Млет, де розташований заповідник.

острів Корчула

А «на десерт» побуваєте в Дубровнику, величному і романтичному одночасно. Там зосереджене все найкраще, що є в країні: розкішна архітектура, запаморочливі пейзажі, доглянуті пляжі, затишні ресторани. Бурхлива і цікава історія залишила в місті чимало цікавих пам’яток, тому цікава екскурсійна програма вам гарантована.

Хорватія Дубровник

Маршрут подорожі:
Загреб – Бузет – Мотовун – Грожнян – Бує – Пореч – Ровінь – Бале – Пула – острова Бріоні – мис Каменяк – Светвінченат – Берам – Хум – Плитвицькі озера – острів Паг – Паклениця – Задар – Крк – Шибенік – Трогір – Спліт – острів Брач – острів Хвар – острів Корчула – острів Млет – Дубровник

Ваш рейс скасовано або затримано протягом останніх 3-х років? Отримайте від €200 до €600 компенсації за допомогою AirHelp

Щоб забронювати або отримати більше інформації про готелі та оренду авто, клікніть у надані нижче скріншоти або лінки

Готель €40

На час подорожі пропонуємо вам розглянути такі готелі в Хорватії:

Загреб – 3* Houzzz21

Шибенік – 3* Pansion Sibenik

Пула – 4* Hotel & Restaurant Milan

Бол – 3* Guest House Jerica

Вказані на сторінці ціни є дійсними на момент публікації промоційної пропозиції. Пам'ятайте, що ціна може бути вищою або нижчою, ніж та, яку ви бачите на скрінах. На жаль, добрі промоції і акційні ціни швидко закінчуються. Якщо ви хочете скористатися з акційної ціни, опублікованої на нашій сторінці, вам треба досить оперативно після публікації тексту перейти за лінками на сторінку нашого партнера, який пропонує знижені ціни. Щоб не прогавити акції на цікаві для вас авіаквитки і тури, радимо вам створити аккаунт на сторінці У відпустку і отримувати миттєві повідомлення про найдешевші квитки і подорожі. Також можете підписатися на наш канал в Telegram.

Бажаєш отримувати повідомлення з новими акційними пропозиціями?

Створи аккаунт і виріш як часто будемо висилати тобі повідомлення. Не висилаємо спаму.

Iдеї подорожей