Друзі, у нас війна. Російська Федерація хоче знищити нашу країну і ми повинні дати відсіч. Сайт «У відпустку» неодмінно відновить свою діяльність після нашої перемоги. Подумаємо про подорожі пізніше. Зараз - всі сили на допомогу українському війську і українському народу. Слава Україні!

#UvidpustkuRoutes. Андалузія: Малага → курорти Коста-дель-Соль → Марбелья → Гібралтарська протока → Кадіс → Херес-де-ла-Фронтера → Севілья → Кордова → Гранада → ущелина Ель Чорро → Ронда → Сетеніль-де-лас-Бодегас

  • 14.04.2020 19:26
  • Eugene
севілья замок

На півдні Іспанії розташований цілковито унікальний і неймовірно цікавий регіон – Андалузія, який вартий окремої уваги будь-якого туриста. Ми склали маршрут подорожі найбільш цікавими місцями, щоб ви змогли використати його для планування майбутньої мандрівки.

Бажаєш отримувати повідомлення з новими акційними пропозиціями?

Створи аккаунт і виріш як часто будемо висилати тобі повідомлення. Не висилаємо спаму.

Читайте також:
Путівник по північній Іспанії
Путівник по Каталонії

Історія і традиції будь-якого регіону обумовлені перш за все географічним розташуванням. Близькість до Африки і Атлантичного океану змішали кілька культур на території сучасної Андалузії. Якщо ви вже бували в інших частинах Іспанії, тоді ви точно помітите відмінності, які притаманні лише Андалузії. Аеропортів там багато, в якості прикладу ми проклали маршрут мандрівки від та до Малаги. Зверніть увагу, що подорожувати Іспанією на автомобілі дуже зручно і вигідно, адже оренда і паливо там коштує дешевше, ніж в інших країнах Європи і дорожня інфраструктура вважається дуже безпечною.

Іспанія Альгамбра Гранада Андалусія

Малага – це столиця Андалузії і важливий економічний, культурний та транспортний центр. Якщо прилетите саме до цього міста, можна не поспішати орендувати автомобіль, а виділити кілька днів на піші прогулянки або скористатися громадським транспортом у разі потреби. Історія міста починається з часів Древнього Рима, про що свідчить Римський амфітеатр I століття до н.е. Цікаво, що частина каменю з театра було використано маврами для будівництва фортеці Алькасаба, яка височіє над театром і над містом. Над Алькасаба знаходиться фортеця Хібральфаро, з якої відкривається прекрасний вид. Центр міста прикрашає монументальний кафедральний собор XVI століття, також туристи відвідують арену для кориди, ботанічний сад, будинок легендарного Пабло Пікассо і смакують фірмові сардини на грілі у рибацькому кварталі Ель-Пало.

малага панорама міста

Одна з причин подорожі до Андалузії – пляжний відпочинок на узбережжі Коста-дель-Соль. Ми пропонуємо рушити з Малаги на південь уздовж берега, тоді ви неодмінно попадете в Торремолінос, типовий морський курорт Андалузії. Чудові місцеві пляжі приваблюють відпочивальників зі всього світу, тому туристична інфраструктура там на високому рівні. Кілька історичних пам’яток, на кшталт башти Pimentel та будинку Ножи доповнять екскурсійну програму. В Торремоліносі розташована ферма крокодилів, яку також люблять відвідувати туристи.

Іспанія Андалусія Торремолінос

Одразу за Торремоліносом знаходиться ще один курорт Бенальмадена. В ньому є гарний невеликий замок Коломарес і туристичні розваги – парк атракціонів, акваріум, дельфінарій і канатна дорога на гору Каламорро.

Іспанія Андалусія Бенальмадена

Далі на південь розташоване місто Фуенхірола. Фортеця Соайль – це символ і головна пам’ятка міста, з неї відкривається прекрасна панорама.

Іспанія Андалусія Фуенгірола

Мальовнича дорога уздовж узбережжя приведе вас до міста Марбелья, вірніше до розкішного курорту, який називають “іспанське Монако”. Популярність серед заможніх і відомих відпочивальників місто здобуло завдяки прекрасному морю і пляжам, а ще там дуже м’який клімат. Біля моря розташовані фешенебельні готелі, вілли і ресторани, а в місті затишна історична площа Наранхос, площа Святого Христа, мавританська фортеця Murallas del Castillo, церква Святої Марії Енкарнасьон XV століття і туристичні вулички та парки.

Іспанія Андалусія Марбелья

Останній курорт Коста-дель-Соль на шляху на південь – місто Естепона. Вулички в ньому зачарують навіть досвідченого туриста, а ще там мальовнича площа і цікавий ботанічний сад з будинком орхідей.

Таким “морським” маршрутом можна доїхати з Малаги до Таріфи – найпівденнішої точки материкової Іспанії. Там Середземне море зустрічається з Атлантичним океаном, а через Гібралтарську протоку можна побачити Африку. В Таріфі знаходиться фортеця Гусмана та руїни древнього римського міста Баело-Клавдія.

Іспанія Андалусія Таріфа

Переїхавши через Таріфу, рушайте вже на північ уздовж Атлантики до Кадіса. Ось так практично за один день можна покупатися в Середземному морі і океані одночасно. Кадіс – одне з найстарших поселень Європи, яке було засноване у XII до н.е., а ще воно унікальне, тому що збудоване на півострові – там зараз знаходиться його історична частина. Туристів в місті чекають приємні вулички з білими будинками, кафедральний собор Святого Хреста, фортеця VIII століття до н.е., руїни римського театру, фортеці Сан-Себастьян і Санта-Каталина та величезна вежа Тавіра з оглядовим майданчиком.

Іспанія Андалусія Кадіс

Недалеко від Кадіса розташований Херес-де-ла-Фронтера. Автентичне місто з численними пам’ятками, традиційним вином, запальним фламенко і купою розваг. Історія міста невід’ємно пов’язана з кіньми, там навіть вивели особливу породу, а ще влаштовують різноманітні фестивалі і балет з цими тваринами. Серед пам’яток відокремимо мавританський комплекс Алькасар, кафедральний собор, церкву Святого Михаїла та будівлю муніципалітету.

Іспанія Андалусія Херес де ла Фронтера

Наступна зупинка в Севільї – напевно, найвідомішому місті Андалузії. Легендарна площа Іспанії прикрашає світлини багатьох рекламних матеріалів про Іспанію. Взагалі в цьому місті можна зустріти монументальні і шедевральні пам’ятки історії та культури – готичний кафедральний собор, мавританський Алькасар, мінарет Хиральда, арена для кориди Маестранса, будинок Пілата. Якщо пощастить і ви попадете на будь-яке севільське свято, то отримаєте незабутні емоції від цієї подорожі.

Іспанія Севілья

Лише за 30 км від Севільї на схід розташоване місто Кармона з класичною архітектурою, білими будинками, пам’ятками мавританських часів і затишною центральною площею.

Іспанія Андалусія Кармона

Ще одне легендарне місто Андалузії – Кордова. Географічно воно знаходиться в центрі регіону, тому в ньому зосереджені сліди практично усіх культур, які колись були в Андалузії. На шляху з Севільї до Кордови височіє замок Альмодовар – класична середньовічна захисна споруда, яка побудована на горі і зберіглася в дуже гарному стані до наших часів. З замку відкривається чудова панорама.

Іспанія Андалусія Альмодовар

Сама Кордова насичена різноманітними пам’ятками, серед яких мечеть Мескіта, фортеця Христіанських королів, яка збудована на залишках мавританської фортеці, Римський міст з вежею Калаорра, палац Мадіна аз-Захра X століття та цікавий археологічний музей.

Іспанія Андалусія Кордова

З Кордови рушайте на південь до природного парку Sierras Subbéticas. Скелясті схили, ущелини, кам’яні стежки, неймовірні панорами на містечко Суерос з замком і прекрасні печери Куєва-де-лос-Мурсіелагос – це чудове місце для піших трекінгів. Біля парку варто відвідати замки Кастільо де Алькауде та Алькала-ла-Реаль.

Іспанія Андалусія

Від парку прокладіть маршрут до Хаена. В ньому знаходиться ще одна мавританська фортеця, мавританські лазні, замок Святої Катерини і цікаві історичні вулички. Також в Хаені центр оливкової промисловості Андалузії.

Іспанія Андалусія Хаен

Заплануйте одноденну поїздку з Хаена до Баньос-де-ла-Енсіна, де знаходиться мавританська фортеця з прекрасним видом.

Також недалеко від Хаена розташований природний гірський парк Sierras de Cazorla. Там знаходяться кілька чудових оглядових майданчиків, безкоштовний музей і штучний водоспад на греблі.

Якщо ви ще не насолодилися замками і фортецями, тоді додайте до маршруту замок Велес Бланко на сході Андалузії. У підніжжя знаходиться містечко з білими будинками, а навколо невисокі гори і долини.

Дивовижних міст в Андалузії багато і до них відноситься Гранада. Оточена гірським масивом, Гранада береже історичні та культурні скарби, на кшталт кафедрального собору XVI століття, королівської капели, мавританських лазень Ель Баньюело, монастиря Святого Ієроніма, абатства Сакромонте, палацу Дар аль-Орра та садів Хенераліфе. А ще Гранада – це батьківщина фламенко.

Іспанія Андалусія Гранада

Біля Гранади знаходиться природний гірський парк Sierra Nevada, в якому найкращим рішеням буде взяти екскурсію верхи на конях.

Іспанія Андалусія Сьєрра-Невада

На захід від Гранади або на північ від Малаги розташований природний парк Торкаль. Його особливість полягає у скелях та брилах незвичних форм.

Іспанія Андалусія Торкаль де Антекера

Приблизно за годину поїздки від Торкаля знаходиться місце, в якому можна перевірити свої нерви і насолодитися неймовірною ущелиною Ель Чорро. По ущелині прокладена так звана Королівська стежка. Деяких зупиняє лише фото цієї стежки, а ви зможете пройти нею? 🙂

Іспанія Андалусія

Наступна зупинка в місті Ронда. Прекрасне історичне місто, яке збудоване на скелях. В ньому можна провести кілька днів за прогулянками і використати його як базовий пункт. Над ущелиною Ель Тахо в місті збудований, напевно, найгарніший міст всієї Андалузії. Історична або мавританська частина Ронди – це лабіринт вуличок, старі площі та будинки білого кольору. Також можна побачити арену для кориди XVIII століття, руїни римського міста Ачіпіно і мальовничій палац Каса-дель-Рей-Моро.

Іспанія Андалусія Ронда

Ми згадали, що Ронду можна використатися як базовий пункт – для поїздки до чудового містечка Сетеніль-де-лас-Бодегас. Будинки в ньому вбудовані в скелі та печери і виконані у білих кольорах.

Іспанія Андалусія Сетеніль де лас Бодегас

Ще одне місце можна відвідати з Ронди – печеру Пілета, в якій зберіглися наскальні малюнки, вік яких вимірюється тисячоліттями. Це справжній скарб для істориків і ви також можете побачити “мистецтво” наших далеких далеких предків.

Маршрут подорожі:

Малага – Торремолінос – Бенальмадена – Фуенхірола – Марбелья – Естепона – Таріфа – Кадіс – Херес-де-ла-Фронтера – Севілья – Кармона – Кордова і замок Альмодовар – парк Sierras Subbéticas – Хаен – Баньос-де-ла-Енсіна – парк Sierras de Cazorla – замок Велес Бланко – Гранада – парк Sierra Nevada – парк Торкаль – ущелина Ель Чорро і Королівська стежка – Сетеніль-де-лас-бодегас – Ронда – печера Пілета – Малага

Щоб забронювати або отримати більше інформації про готелі та оренду авто, клікніть у надані нижче скріншоти або лінки.

Готель

На час подорожі знайшли для вас кілька прикладів гарних готелів:

Малага – El Romerito

El Romerito

Ронда – Casa Buena Vista

Casa Buena Vista

Вказані на сторінці ціни є дійсними на момент публікації промоційної пропозиції. Пам'ятайте, що ціна може бути вищою або нижчою, ніж та, яку ви бачите на скрінах. На жаль, добрі промоції і акційні ціни швидко закінчуються. Якщо ви хочете скористатися з акційної ціни, опублікованої на нашій сторінці, вам треба досить оперативно після публікації тексту перейти за лінками на сторінку нашого партнера, який пропонує знижені ціни. Щоб не прогавити акції на цікаві для вас авіаквитки і тури, радимо вам створити аккаунт на сторінці У відпустку і отримувати миттєві повідомлення про найдешевші квитки і подорожі. Також можете підписатися на наш канал в Telegram.

Бажаєш отримувати повідомлення з новими акційними пропозиціями?

Створи аккаунт і виріш як часто будемо висилати тобі повідомлення. Не висилаємо спаму.

Iдеї подорожей