Друзі, у нас війна. Російська Федерація хоче знищити нашу країну і ми повинні дати відсіч. Сайт «У відпустку» неодмінно відновить свою діяльність після нашої перемоги. Подумаємо про подорожі пізніше. Зараз - всі сили на допомогу українському війську і українському народу. Слава Україні!

#UvidpustkuRoutes. Мексика (Юкатан): Канкун → Вальядолід → Ек-Балам → Чичен-Іца → сенот Ік Кіль → Мерида → Цібільчальтун → Ушмаль → Кампече → Сіан-Каан → Тулум → Коба → острів Косумель

  • 21.04.2020 15:14
  • Eugene
Мексика Чичен Іца

Мексика – це дуже цікава і досить екзотична для українського туриста країна! Ми вирішили скласти маршрут подорожі найцікавішими її містами та пам’ятками на півострові Юкатан, щоб ви могли використати його для планування майбутньої подорожі.

Бажаєш отримувати повідомлення з новими акційними пропозиціями?

Створи аккаунт і виріш як часто будемо висилати тобі повідомлення. Не висилаємо спаму.

Територія Мексики дуже велика і охоплює узбережжя Тихого океану, Мексиканської затоки і Карибського моря. Звісно, що охопити всю країну за одну відпустку практично неможливо, тому ми пропонуємо маршрут подорожі найцікавішим і найбільш розвинутим в плані туризму регіоном – півостровом Юкатан. На ньому зосереджені видатні історичні пам’ятки, неймовірно гарні природні парки і найкращі пляжі з білим піском і лазуровим морем. Ця частина Мексики має гарну туристичну інфрастуктуру і значно безпечніша ніж інші регіони, тому сміливо плануйте подорож на майбутнє.

На півострів Юкатан можна дістатися літаком, прилетівши до міста Канкун, до якого виконують перельоти з багатьох європейських міст. Найдешевші пропозиції часто бувають з Іспанії або у деяких польских та німецьких чартерних авіаперевізників. Навколо Канкуна розташовані прекрасні пляжі Карибського моря і деякі відпочивальники обмежуються лише цим регіоном і пляжним відпочинком. Насправді, білосніжний пісок і лазурова вода може спокусити до байдикування на таких курортах як Плайя-дель-Кармен, Тулум та Пуерто Марелос.

Мексика Канкун пляж

Коли ви вдосталь натішитеся пляжем, беріть напрокат автомобіль і рушайте всередину Юкатана. Плануйте маршрут до міста Вальядолід, який можна назвати невеликим шматочком Іспанії. Практично все місто виконане в іспанському стилі колоніальних часів – затишні вулички з різнокольоровими одноповерховими будинками, кафедральний собор Святого Гервасія, невеликі площі з парками.

Мексика Вальядолід

Майже в центрі Вальядолід ви можете побачити і покупатися в першому на шляху сеноті – це вапнякові печери або природні колодязі, які утворили підземельні річки та джерела. Їх ви будете зустрічати багато під час подорожі, тому тримайте купальник і рушник при собі, адже в багатьох можна не тільки помилуватися гарним виглядом, а й поплавати. Навколо Вальядоліда знаходяться ще сеноти ДзитнупСаамаль та Самула.

Мексика Дос Ойос Сеноте

Ми рекомендуємо зупинитися в Вальядоліді на кілька днів, щоб використати його в якості базового міста для поїздок до пам’яток, які розташовані недалеко від нього. На півночі за 23 км розташований археологічний парк Ек-Балам – стародавнє місто майя датований III століттям до н.е. До наших часів зберіглися піраміда заввишки 32 метри і ще 44 споруди, серед яких акрополь, овальний палац, центральна брама міста і різноманітні будинки.

Мексика Ек Балам

Недалеко від Ек-Балама знаходиться чудовий сенот Шканче.

Мексика Сенот

За 45 км від Вальядоліда на захід знаходиться, напевно, найголовніша пам’ятка Юкатана часів майя – місто Чичен-Іца з відомою пірамідою Кукулькана, яка дуже добре зберіглася до наших часів. Також на території можна побачити храм Воїнів із рядами колон поруч, платформу Венери на Великій площі, обсерваторію та різноманітні статуї. Присутні в Чичен-Іці свої сеноти, один з яких називають Священий, а другий Штолок.

юкатан чічен-іца

За кілька хвилин поїздки від Чичен-Іці знаходиться цікава печера Баланканче з прекрасною архітектурою сталактитів та сталагмитів і дуже гарні сеноти Ік Кіль (один з найвідоміших в регіоні), Лол-Ха, Йокдзонот, Шкаюм та Кауа. Можете навіть виділити окремий день, щоб об’їхати сеноти і добре накупатися в них.

Мексика Сенот

Подальший маршрут прокладіть на захід півострова до міста Мерида. Велике місто і столиця штату Юкатан також є представником часів іспанської колонії, що відображається у архітектурі. Багато в Мериді музеїв, є затишна площа з історичним палацем муніципалітету, яскравий палац губернатора і безліч цікавих вуличок.

Мексика Мерида

За 17 км на північ від Мериди розташоване місто майя Цібільчальтун і сенот Шлаках (найглибший на Юкатані, 44 метри), який схожий на невелике озеро. Цібільчальтун – велике місто за мірками часів майя, в ньому знайдено сліди та руїни понад 8000 будівель та споруд, серед них храм “семи ляльок” та руїни іспанської церкви.

Мексика Цібільчальтун

Далі рушайте на південь через гарний сенот Шбатун до міста майя Майяпан. Відносно молоде, воно було засноване у X столітті і слугувало для майя важливим торгівельним пунктом. Зараз там можна побачити піраміду Кукулькана та різноманітні споруди і колони навколо неї.

Далі рушайте на південь до ще одного міста майя Ушмаль. В цьому комплексі зберіглося багато величних споруд, як піраміда Чарівника (30 метрів), палац Правителя, трон Правителя, двір Черниць, Велика піраміда (30 метрів), будинок голубів та жіночий монастир.

Мексика Ушмаль

Від Ушмаля на південний захід знаходиться місто Кампече, яке колись було головним портом на Юкатані. Зараз туристи відвідують середньовічний бастіон Сан-Педро, головну фортецю міста, головний собор, собор Сан-Франциско, центральний парк і прогулюються численними вуличками з кольоровими будинками.

Мексика Кампече

Іноді може здатися, що міст майя на Юкатані більше ніж сучасних, тому що за 52 км від Кампече розташоване ще одне місто цієї древньої цивілізації Ецна. На чолі міста височіє піраміда заввишки 40 метрів, а перед нею розкинута площа. Навколо площі знаходяться менші за розмірами піраміди і руїни різних споруд та статуй.

Мексика Ецна

Якщо рушити з Кампече назад на схід, до Карибського моря, то дорогою варто заїхати до руїн міста майя Санта-Роса-Штампак. Там зберіглися частини колись великих пірамід, храмів і будинків.

На вашому шляху вже були сеноти та міста майя, проте не було великих природних парків. Коли повернетеся на карибське узбережжя, то відвідайте прекрасний заповідник Сіан-Каан, який розташований на південь від Канкуна. На великій території мешкають багато видів тварин, понад 300 видів птахів, унікальні метелики, а ще присутня величезна кількість рослин в різних природних зонах. Також цікава морська частина парку, в якій мешкають черепахи та ламантини. Щоб дослідити узбережжя візміть екскурсію на човні або на байдарках. І не забудьте заїхати до археологічного парку Муїль з пірамідою майя.

Далі зробіть зупинку в курортному місті Тулум. Там ви зможете знову відпочити на чудових пляжах, розважитися в аквапарку Шел-Ха Парк, відвідати чудові сеноти Сак-Актун, Танках, Великий (Gran), Дос Охос та інші, і зробити екскурсію на залишки міста майя, серед яких унікальна піраміда-маяк на березі моря.

Мексика Тулум

За 47 км від Тулума знаходиться місто майя Коба I століття. На чолі міста стоїть піраміда Нооч Муль (42 метри), на яку можна піднятися і помилуватися видом. Також там можна побачити цікаву піраміду Групо Коба, кам’яний вівтар, 34 стели та різні статуї. Ходити в Кобі доведеться багато, але потім можете відпочити і покупатися в одному з сенотів Мултумь-ХаЧоо-Ха або Тамкач-Ха.

Мексика Коба

Залишок відпустки проведіть на узбережжі, тому що залишається ще з’їздити на острів Косумель. Він цікавий перш за все неймовірно гарними місцями для дайвінгу, адже там знаходиться другий за розмірами на планеті риф.

Мексика Косумель

Навпроти острова на узбережжі, недалеко від Плайя-дель-Кармен знаходяться незвичайний сенот Шкарет Парк, печерний парк Xplor Park та печера Ріо Секрето – обов’язкові для відвідування місця.

мексика

Маршрут подорожі:

Канкун – Плайя-дель-Кармен – Вальядолід – Ек-Балам – сенот Шканче – Чичен-Іца – печера Баланканче – сенот Ік Кіль – сенот Лол-Ха – сенот Шкаюм – сенот Кауа – сенот Йокдзонот – Мерида – Цібільчальтун – сенот Шбатун – Майяпан – Ушмаль – Кампече – Ецна – Санта-Роса-Штампак – заповідник Сіан-Каан – Тулум – Шел-Ха Парк – сенот Gran – сенот Сак-Актун – Коба – сенот Мултумь-Ха- сенот Чоо-Ха – сенот Тамкач-Ха – острів Косумель – Шкарет Парк – печера Ріо Секрето – Xplor Park – Канкун

Щоб забронювати або отримати більше інформації про готелі та оренду авто, клікніть у надані нижче скріншоти або лінки.

Фото зі сторінок inah.gob.mx, visitsiankaan.com

Готель

На час подорожі знайшли для вас кілька прикладів гарних готелів:

Канкун – Hotel Batab

Hotel Batab

Вальядолід – Ecotel Quinta Regia

Ecotel Quinta Regia

Кампече – Hotel Plaza Colonial

Hotel Plaza Colonial

Вказані на сторінці ціни є дійсними на момент публікації промоційної пропозиції. Пам'ятайте, що ціна може бути вищою або нижчою, ніж та, яку ви бачите на скрінах. На жаль, добрі промоції і акційні ціни швидко закінчуються. Якщо ви хочете скористатися з акційної ціни, опублікованої на нашій сторінці, вам треба досить оперативно після публікації тексту перейти за лінками на сторінку нашого партнера, який пропонує знижені ціни. Щоб не прогавити акції на цікаві для вас авіаквитки і тури, радимо вам створити аккаунт на сторінці У відпустку і отримувати миттєві повідомлення про найдешевші квитки і подорожі. Також можете підписатися на наш канал в Telegram.

Бажаєш отримувати повідомлення з новими акційними пропозиціями?

Створи аккаунт і виріш як часто будемо висилати тобі повідомлення. Не висилаємо спаму.

Iдеї подорожей