Друзі, у нас війна. Російська Федерація хоче знищити нашу країну і ми повинні дати відсіч. Сайт «У відпустку» неодмінно відновить свою діяльність після нашої перемоги. Подумаємо про подорожі пізніше. Зараз - всі сили на допомогу українському війську і українському народу. Слава Україні!

#UvidpustkuRoutes. Йорданія: Амман → Халіфські палаци → Умм аль-Джималь → Гадара → Аджлун → Джераш → Аль-Махтас → Мертве море → заповідник Муджиб → Ель-Карак → Петра → Акаба → заповідник Ваді-Рам

  • 27.04.2020 12:07
  • Eugene
Йорданія пустеля

На території країн Близького Сходу народжувалися і занепадали цивілізації. Одна з таких країн Йорданія, в якій можна побачити безцінні пам’ятки тих стародавніх часів, а ще відпочити біля моря. Ми склали маршрут до найвизначніших місць цієї країни, щоб ви могли використати його для планування майбутньої мандрівки.

Бажаєш отримувати повідомлення з новими акційними пропозиціями?

Створи аккаунт і виріш як часто будемо висилати тобі повідомлення. Не висилаємо спаму.

Йорданія – безсумнівно колиска стародавніх цивілізацій, про що можна дізнатися, відвідавши видатні і унікальні пам’ятки історії. Але країна настільки різноманітна, що в ній ще можна провести відпустку на Червоному морі, полікуватися на Мертвому морі, спробувати себе під час поїздок до пустелі і зануритися в атмосферу східної культури. Відзначимо, що Йорданія лояльна і дуже привітна для туристів країна і, головне, безпечна. Громадяни України можуть отримати візу Йорданії одразу в аеропорті прильоту, про що ви можете прочитати у нашому пораднику. В Йорданії два великих міжнародних аеропорти, але з України найпростіше прилетіти до Аммана, тому ми склали маршрут подорожі саме зі столиці.

Йорданія Петра

Практично вся територія Йорданії – це пустеля і відповідно міст там зовсім мало. Амман – чи не єдине велике місто і столиця країни. Від нього прокладені дороги до всіх визначних місць, але на початку потрібно сконцентруватися на пам’ятках та музеях, які знаходяться в столиці. Історія міста починається ще з 6500 року до н.е. і за ці тисячоліття назбиралося багато артефактів та величних споруд. Одна з головних пам’яток Аммана – Римський амфітеатр II століття, який гарно зберігся до наших часів. Його унікальність полягає в тому, що він був висічений у скелі, а не збудований класичним способом.

Йорданія Амман

Чудовий вид на амфітеатр відкривається з Фортечної гори, на якій знаходяться руїни храму Геркулеса, Візантійська церква та руїни палацу Омейядів – весь археологічний комплекс також має назву Цитадель Аммана. Недалеко від цитаделі розташоване римське святилище німф.

Цитадель Аммана

Серед більш сучасних пам’яток в Аммані знаходяться мечеть короля Абдалли I, мечеть Аль-Хусейна, а ще цікавий Археологічний музей і сучасні Королівський автомобільний музей, Військовий музей і музей мистецтв.

Йорданія Амман

За 50 км на схід від Аммана розташовані Халіфські палаци у пустелі. На великій площі збудовано 30 різноманітних резиденцій, фортів, базарів. Кожен палац – це унікальна архітектура, своя історія і неповторне оформлення. Серед найбільш відомих палаци Кусейр-Амра, Каср Харрана, Каср Мушатта, Азракський замок та інші.

Подальший маршрут прокладіть на північ Йорданії до міста Ель-Мафрак, в передмісті якого розташовані руїни древнього греко-римського міста Умм аль-Джималь. Всі споруди виконані з чорного каменю і датовані II століттям до н.е.

На півночі країна, біля кордону з Ізраїлем та Сирією знаходиться невелике місто Гадара. Ця назва залишилася від древніх греків, а арабський варіант Умм-Кайс. Там зберіглися руїни стародавнього міста III століття до н.е., греко-римський акведук і амфітеатр.

З Гадари тримайте курс вже на південь до міста Аджлун, біля якого знаходиться однойменний замок XII століття. Ця велична споруда побудована на горі з прекрасним видом і налічує цілі лабіринти з коридорів та приміщень.

Йорданія Замок Ajloun

За 20 км від Аждлуна знаходиться ще один археологічний музей в місті Джераш, древня назва Гераса. На кшталт амманського комплексу в Джераші можна побачити цілих два Римські амфітеатри, храм Артеміди, храм Зевса, овальну площу з колонадами, вхідні брами до міста, святилище німф та різноманітні храми і споруди.

Йорданія Джераш

Йорданія разом з сусіднім Ізраїлем налічує безліч реліквій і місць, які пов’язані з сучасною християнською релігією. Одна з таких розташована на захід від Аммана на березі річки Йордан у Аль-Махтасі. Місцевість на східному березі річки носить назву Віфавара і за переказом саме там був похрещений Син Божий.

Наступна зупинка на Мертвому морі в регіоні біля гарячих термальних джерел Маїн. Це найкраще місце для відпочинку і лікування. Оздоровчі властивості моря і мінеральні води джерел додадуть вам сил та зарядять енергією.

Йорданія Ma'in Хот-Спрінгс

Також біля джерел розташований музей Мертвого моря і заповідник Муджиб – справжній оазис в пустелі. Унікальна місцевість з каньйонами і джерелами посприяла тому, що там мешкають 110 видів тварин і птахів та росте більш ніж 400 видів рослин.

Йорданія Wadi Al Муджиб

На півдні заповідника варто завітати до міста Ель-Карак, в якому розташований замок хрестоносців XII століття і більш схожий на європейські фортеці. Головне, що з території замку відкривається прекрасний вид до долину і Мертве море, а в самому місті можна побачити кілька середньовічних веж.

Рухаючись на південь від Ель-Карака, можна потрапити до заповідника Дана. Природний парк, який складається з чотирьох різних зон та ландшафтів і в якому мешкають 300 видів тварин і 200 видів птахів. Парком можна гуляти пішки або покататися на велосипеді.

Йорданія Ваді Дана

Далі від заповідника розташований ще один замок хрестоносців Монреаль XII століття в місті Шобак. Він збудований на пагорбі конічної форми і складається з комплексу споруд і захисного муру.

Йорданія Шобак

Нарешті дорога привела вас до одного з семи див світу, яким володіє Йорданія – міста Петра. Важко повірити, коли дивишся на нього, що давні цивілізації могли висікти у скелях стільки монументальних споруд, серед яких храм Ель-Хазне, монастир Ад-Дейр, гробниці, скарбниця, лазні, житлові приміщення і амфітеатр. Але все це справжнє і вражає навіть досвідченого мандрівника!

Йорданія Петра

Залиште кілька днів своєї відпустки на відпочинок на Червоному морі. Єдиний йорданський курорт Акаба досить розвинений, щоб кожен гість міг отримати якісний сервіс і безтурботно провести відпустку. Червоне море славиться своїм підводним життям, тому обов’язково візміть кілька уроків з дайвінгу і насолодіться розмаїттям кольорів та різноманіттям морської фауни.

ейлат червоне море

За 75 км на схід від Акаби всередину пустелі розташований заповідник Ваді-Рам, в якому серед нещадних пісків височіють мальовничі скелі різних форм. Також на території заповідника доступні для проживання майже традиційні бедуїнські табори. Це чудове місце, щоб розважити себе пустельним сафарі, зануритися в атмосферу життя бедуїнів і скуштувати кілька традиційних страв.

Йорданія Wadi Rum

Цікавий факт! В Аммані одна з вулиць названа на честь Тараса Шевченка 🙂

Маршрут подорожі:

Амман – Королівський автомобільний музей – Халіфські палаци у пустелі – руїни Умм аль-Джималь – Гадара – замок Аджлун – Джераш – Аль-Махтас – Мертве море – джерела Маїн – заповідник Муджиб – Ель-Карак – заповідник Дана – Шобак – Петра – Акаба – заповідник Ваді-Рам – Амман

Щоб забронювати або отримати більше інформації про готелі та оренду авто, клікніть у надані нижче скріншоти або лінки.

Фото від jordan pickett, Ankur P, Elias Rovielo flickr.com

Готель

На час подорожі знайшли для вас кілька прикладів гарних готелів:

Амман – Panorama Amman Hotel Suites

Panorama Amman Hotel Suites

Акаба – Red Sea Dive Center – Hotel & Dive Center

Red Sea Dive Center - Hotel & Dive Center

Ваді-Рам – кемпінг Wadirumgalaxycamp

Wadirumgalaxycamp

Вказані на сторінці ціни є дійсними на момент публікації промоційної пропозиції. Пам'ятайте, що ціна може бути вищою або нижчою, ніж та, яку ви бачите на скрінах. На жаль, добрі промоції і акційні ціни швидко закінчуються. Якщо ви хочете скористатися з акційної ціни, опублікованої на нашій сторінці, вам треба досить оперативно після публікації тексту перейти за лінками на сторінку нашого партнера, який пропонує знижені ціни. Щоб не прогавити акції на цікаві для вас авіаквитки і тури, радимо вам створити аккаунт на сторінці У відпустку і отримувати миттєві повідомлення про найдешевші квитки і подорожі. Також можете підписатися на наш канал в Telegram.

Бажаєш отримувати повідомлення з новими акційними пропозиціями?

Створи аккаунт і виріш як часто будемо висилати тобі повідомлення. Не висилаємо спаму.

Iдеї подорожей