Друзі, у нас війна. Російська Федерація хоче знищити нашу країну і ми повинні дати відсіч. Сайт «У відпустку» неодмінно відновить свою діяльність після нашої перемоги. Подумаємо про подорожі пізніше. Зараз - всі сили на допомогу українському війську і українському народу. Слава Україні!

#UvidpustkuRoutes. Домінікана: Пунта-Кана → парк Котубанама → острів Саона → Альтос-де-Чавон → Ла-Романа → Бока-Чика → Санто-Домінго → парк Харагуа → гора Дуарте → Пуерто-Плата → півострів Самана → печера Фун-Фун

  • 03.05.2020 13:26
  • Eugene
Домінікана пляж

Домініканська Республіка – це омріяна для багатьох туристів екзотична країна, в якій можна насолодитися відпочинком на райських пляжах Карибського моря і не тільки. Тому ми вирішили скласти маршрут подорожі всіма цікавими і визначними місцями цієї країни, який ви зможете використати для планування майбутньої мандрівки.

Бажаєш отримувати повідомлення з новими акційними пропозиціями?

Створи аккаунт і виріш як часто будемо висилати тобі повідомлення. Не висилаємо спаму.

Зазвичай Домінікану сприймають, яка країну для “пакетного” туризму. Дійсно, прекрасні курорти і першокласні готелі з харчуванням “все включено” створили такий імідж серед українських туристів. Ми пропонуємо відірватися від байдикування у готелі, орендувати автомобіль або байк і вирушити до найцікавіших місць цієї різнобічної і прекрасної країни. Аеропортів в Домінікані багато, але з України виконуються сезонні чартерні рейси в аеропорт Пунта-Кани. Тому в якості прикладу ми склали маршрут подорожі з цього відомого курортного міста.

Домініканська республіка

Чудових курортів в Домінікані вистачить не на одну відпустку, але один з найпопулярніших – це Пунта-Кана. Місто розташоване на самісінькому сході країни і всього острова Гаїті, який Домінікана розділяє з державою Гаїті. Розташоване на кордоні Карибського моря і Атлантичного океана місто здобуло славу курорту завдяки прекрасним пляжам завдовжки 32 км, серед них такі відомі пляжі Макао, Арена Горда, Баваро і Хуанійо. Вони прикрашають багато рекламних світлин про відпочинок в Домінікані.

Домінікана Пунта Кана

Не пляжами єдиними можна розважитися в Пунта-Кані. Для туристів доступні захопливі місця для дайвінгу, тематичний парк Манаті з зоопарком і дельфінарієм, парк у відкритому морі Марінаріум, острів дельфінів і дуже гарне озеро Блакитна діра, в якому вода за кольором не поступається морській, а біля нього тематичний парк з водними розвагами.

Домінікана Пунта Кана

Лише за годину поїздки від Пунта-Кани на південь знаходиться Національний природний парк Котубанама – куточок первозданної природи. В ньому прокладені туристичні стежки, тому ви можете подивитися на місцевих тварин і птахів, спуститися до невеликих печер, дійти до диких пляжів та побродити серед екзотичного лісу.

Острів Саона – це продовження парку, немов його відірвана частина. На ньому знаходяться райські пляжі, хоча туристам дозволено відвідувати лише один, печери, в яких колись мешкали аборигени і кілька традиційних рибальських селищ.

Домініканська Республіка Саона

Наступну зупинку зробіть в передмістті Ла-Романи в місці Альтос-де-Чавон – це відновлене іспанське селище XV століття, друга назва – Місто митців. Історія Домінікани і острова Гаїті тісно пов’язана з іспанцями, які привезли свою культуру, релігію та мову, тому буде цікаво погуляти вуличками з бруківкою серед кам’яних будинків та побачити амфітеатр, на кшталт римського, церкву Святого Станислава. На території селища працюють крамниці, музеї, бари та ресторани. Це дійсно чудове місце, щоб провести в ньому щонайменше пів дня.

Домініканська Республіка Альтос-де-Шавон

Власне Ла-Романа – не менш популярний курорт з білосніжними пляжами, розвиненою інфраструктурою і розвагами. До місцевого аеропорту також виконуються рейси з Європи, тому часто це місто використовують для багатьох екскурсій, відпочинку і відправної точки під час подорожі країною. Окрім пляжного відпочинку в Ла-Романі доступні прогулянки на човнах річкою Чавон та екскурсії на тютюнову фабрику, адже Домінікана успішно конкурує з Кубою на ринку сигар.

Домініканська Республіка Ла Романа

Острів Каталіна знаходиться біля узбережжя Ла-Романи і є популярним місцем серед туристів. Приваблює їх насичене підводне життя для снорклінгу і мангрові мальовничі ліси.

Домініканська Республіка Ла Романа

Подальший маршрут прокладіть на захід уздовж узбережжя до печери Maravillas (Печера див). В ній зберіглися більше ста малюнків племені Таїно, яким вже кілька тисяч років. Печера дуже гарно обладнана і не потребує від туристів особливих навичок.

Ще один дуже популярний курорт Бока-Чика, який розташований за 86 км від Ла-Романи. Там ви зустрінете вже звичні гарні пляжі з першокласними готелями, традиційними пляжними ресторанами, водними розвагами і гарними умовами для серфінгу.

Домініканська Республіка Бока-Чика

Лише 40 хвилинна відділяє Бока-Чику від столиці Домінікани Санто-Домінго, в якій ми пропонуємо затриматися на кілька днів. Це перше і, відповідно, найстарше європейське місто в Новому світі, яке було засноване у 1496 році. Головною пам’яткою Санто-Домінго є весь історичний центр або Колоніальне місто, в архітектурі якого ви точно впізнаєте якесь іспанське містечко.

Домініканська Республіка Санто-Домінго

Також в Санто-Домінго варто побачити маяк Колумба, готичний собор Святої Марії, Національний акваріум, зоопарк, ботанічний сад, парк Мірадор дель Сур, численні археологічні та культурні музеї і природний парк Лос Трес Охос з печерами, в яких знаходяться три озера на глибині 15 метрів.

Домініканська Республіка Санто-Домінго

Далі ми пропонуємо рушити на захід Домінікани, практично до кордону з Гаїті, до природного парку Харагуа – це найбільший заповідник в регіоні. На території парку знаходяться білосніжні пляжі, дикі ліси, мальовнича лагуна Ов’єдо, зграї рожевих фламінго, гнізда гігантських черепах і два диких острова Беата і Альто-Вело.

Домініканська республіка

Весь час маршрут пролягав уздовж моря, але час рушити всередину Домінікани до Національного парку Хосе дель Кармен Раміреса. Розташований у підніжжя гір та у долинах заповідник складається з диких лісів пальм, ліан, кедрів, фініків, а також папороті і бамбука. На території прокладено багато піших стежинок, а ще там можна сплавлятися на каноє мальовничими річками.

Домініканська республіка

Також парк суміщений з заповідником Армандо Бермудес і найвищою горою на острові – піком Дyapтe. Якщо ви серед охочих підкорити гору заввишки 3098 метри, тоді найкраще це зробити з містечка Констанса, яке знаходиться зі східного боку.

Домініканська Республіка Піко Дуарте

Сусіднє від Констанси містечко Харабакоа цікаве тим, що біля нього розташовані кілька мальовничих водоспадів Ель-Сальто-Хімено, Ель-Сальто-де-Байягате, Балнеаріо-де-ла-Конфлуенсія і Балнеаріо-де-ла-Гуасарас.

Домініканська Республіка Ярабакоа

Наступна зупинка в Сантьяго – другому за розмірами і значенням місті Домінікани. Там можна перепочити з дороги, зробити вигідний шопінг, погуляти жвавим центром та зробити фото головної пам’ятки – монумента Героям відродження Республіки.

Домініканська Республіка Сантьяго де лос Кабалерос

Далі на вас чекає ще один чудовий курорт Пуерто-Плата на північному узбережжі острова, на якому знаходяться прекрасні пляжі. Біля міста знаходиться гора і однойменний парк Ісабель де Торрес. На гору можна піднятися на канатній дорозі і паралельно насолодитися панорамою, а на верхівці знаходиться статуя Христа – зменшена копія тієї, що встановлена в Ріо-де-Жанейро.

Пуерто-Плата Домініканської Республіки

Друге цікаве місце біля Пуерто-Плата – це природний аквапарк з водними гірками і каскадом “27 водоспадів“. Гірки та басейни створила гірська річка і ви можете самостійно обрати рівень складності маршруту, за яким треба пропливти.

З Пуерто-Плата рушайте на схід до мальовничої лагуни Дуду біля міста Кабрера. Цей природний парк складається з прісноводних заток, які оточені печерами і екзотичними лісами. Щоб насолодитися відпочинком в парку, візьміть на прокат каноє та проведіть на воді і у печерах цілий день.

Домініканська республіка

Природа дуже щедро нагородила острів Гаїті своїми скарбами і одну з їх частин залишила на півострові Самана. Він як окремий райський куточок у і без того екзотичній Домінікані. Практично весь півострів вкритий різноманітними лісами, а на узбережжі знаходяться прекрасні пляжі, серед яких пляж Боніта завдовжки 12 км, що робить його найбільшим в Домінікані. Біля берегів Самани не рідко можна побачити дельфінів, а з січня до березня горбатих китів.

Домініканська Республіка Самана

Головною природною пам’яткою півострова можна назвати водоспад Ель-Лимон заввишки 50 метрів і який оточений дикими екзотичними лісами. На східному березі Самани розташоване унікальне місце La Boca Del Diablo (Рот диявола) – це 30-ти метрова скеля, яка височіє над морем. В ній природа пробила діру і з’єднала її з морем. Тому хвилі, особливості будови і акустичні властивості діри утворюють захопливі викиди бризків води та повітря, які супроводжуються особливим гарчанням.

Домініканська Республіка Самана

Повертаючись з Самани, обов’язково заїдьте до печери Фун-Фун (не плутайте назву з Фан-Фан) біля містечка Пульгарін. Перше задоволення, яке на вас чекає – це шлях до печери на конях, адже іншим способом дістатися складно. Друге задоволення – це спражній екстрім: професійний інструктаж, професійне спорядження, спуск до печери на тросі, прогулянки серед сталактитів, сталогмітів, підземних річок та лагун і все це під “наглядом” кажанів.

На шляху з печери до Пунта-Кани можна ще заїхати до містечка Ігуей, в якому розташована цікава за архітектурою базиліка Богоматері Алтаграсіі.

Домініканська Республіка Хігей

Можете самі переконатися, що в Домінікані можна отримати задоволення не тільки від пляжного відпочинку, тому плануйте подорож на райський та екзотичний острів Гаїті. Навіть не завжди дешеві авіаквитки будуть сповна компенсовані безцінними враженнями і позитивними спогадами.

Маршрут подорожі:

Пунта-Кана – озеро Блакитна діра – парк Котубанама – острів Саона – Альтос-де-Чавон – Ла-Романа – острів Каталіна – печера  Maravillas – Бока-Чика – парк Лос Трес Охос – Санто-Домінго – парк Харагуа – парк Хосе дель Кармен Раміреса – Констанса і гора пік Дyapтe – парк Армандо Бермудес – Харабакоа – Сантьяго – Пуерто-Плата – 27 водоспадів – лагуна Дуду – півострів Самана – водоспад Ель-Лимон – La Boca Del Diablo – печера Фун-Фун – Ігуей – Пунта-Кана

Щоб забронювати або отримати більше інформації про готелі та оренду авто, клікніть у надані нижче скріншоти або лінки.

Готель

На час подорожі знайшли для вас кілька прикладів гарних готелів:

Пунта-Кана – Karibo Punta Cana

Karibo Punta Cana

Бока-Чика – Friohot Hotel

Friohot Hotel

Пуерто-Плата – Albatros

Albatros

Вказані на сторінці ціни є дійсними на момент публікації промоційної пропозиції. Пам'ятайте, що ціна може бути вищою або нижчою, ніж та, яку ви бачите на скрінах. На жаль, добрі промоції і акційні ціни швидко закінчуються. Якщо ви хочете скористатися з акційної ціни, опублікованої на нашій сторінці, вам треба досить оперативно після публікації тексту перейти за лінками на сторінку нашого партнера, який пропонує знижені ціни. Щоб не прогавити акції на цікаві для вас авіаквитки і тури, радимо вам створити аккаунт на сторінці У відпустку і отримувати миттєві повідомлення про найдешевші квитки і подорожі. Також можете підписатися на наш канал в Telegram.

Бажаєш отримувати повідомлення з новими акційними пропозиціями?

Створи аккаунт і виріш як часто будемо висилати тобі повідомлення. Не висилаємо спаму.

Iдеї подорожей