Друзі, у нас війна. Російська Федерація хоче знищити нашу країну і ми повинні дати відсіч. Сайт «У відпустку» неодмінно відновить свою діяльність після нашої перемоги. Подумаємо про подорожі пізніше. Зараз - всі сили на допомогу українському війську і українському народу. Слава Україні!

#UvidpustkuRoutes. Словаччина: Братислава → Тренчин → Бойнице → Низькі Татри → Ліптовський Мікулаш → Попрад → Високі Татри → водоспад Скок → Бєлянська печера → Списький Град → Стара Любовня → Бардіїв → Кошице → Словацький карст → Банська Штявниця

  • 04.05.2020 17:37
  • Eugene
Словаччина Братислава

Душа справжнього мандрівника часто потребує довгих перельотів та далеких горизонтів, але варто лише виїхати до сусідньої країни і ви можете відкрити для себе справжню туристичну скарбницю. Тому зверніть увагу на маршрут найцікавішими місцями Словаччини, який ви зможете використати для майбутньої подорожі.

Бажаєш отримувати повідомлення з новими акційними пропозиціями?

Створи аккаунт і виріш як часто будемо висилати тобі повідомлення. Не висилаємо спаму.

Словаччина межує з Україною і має схожі ознаки в культурі, релігіі і навіть в мові. Звісно, що більшість мешканців західних і не тільки областей нашої країни можуть поїхати до Словаччини наземним транспортом або власним автомобілем. Проте, в якості прикладу, ми склали маршрут зі столиці Словаччини, куди виконуються прямі авіарейси з кількох українських міст. За бажанням ви можете підлаштувати цей маршрут під будь-який варіант перетину кордону зі Словаччиною, але ми впевненні в одному – без позитивних емоцій ви точно не повернетеся.

Словаччина

Братислава – столиця і найбільше місто Словаччини, в якому зосереджена велика кількість історичних пам’яток і культурних артефактів. Опинившись в цьому місті, затримайтеся щонайменше на два-три дні. За цей час ви можете взяти екскурсію на катері Дунаєм, щоб насолодитися краєвидами з води. Провести час в історичному центрі Братислави, де розташовані головна площа міста, замок Братиславський Град з історичним парком, затишні вулички з бруківкою, Блакитна церква, традиційні крамниці і таверни та відомий пам’ятник Чоловік на роботі, з яким багато туристів намагаються зробити селфі.

Словаччина Братислава фортеця

Щоб зробити гарні панорамні світлини підніміться на міст через Дунай, на верхівці якого встановлений оглядовий майданчик з рестораном у вигляді “літаючої тарілки” – це один з сучасних символів Братислави.

Словаччина Братислава

За 15 хвилин поїздки від міста знаходиться руїни середньовічного замку Девін XIII століття. Він збудований на скелі біля злиття річок Дунай та Морава. На території комплексу знаходиться історичний музей і два оглядових майданчики з дивовижним видом.

Словаччина Братислава Девін

Коли нагуляєтеся Братиславою рушайте на північний схід. Лише за 50 км від столиці розташоване невелике місто Трнава – важливий культурний центр Словаччини. Розміри міста дозволять обійти його пішки протягом одноденної прогулянки. Серед пам’яток там знаходяться готична церква Святої Олени, собор Іоанна Хрестителя, базиліка Святого Миколая, Троїцька площа, міська стіна і Бернолакова брама, міська ратуша, а ще історичні вулички і кілька  культурних музеїв.

Словаччина Трнава

Наступна зупинка в місті Тренчин, яке стоїть на річці Ваг. Над містом височіє середньовічний замок Тренч’янський Град XI століття. Він добре зберігся до наших часів і складається з кількох частин, як палац Барбари, башта Матусова і гарматний бастіон.

Словаччина Тренчин

Приблизно за годину поїздки від Тречина розташоване невелике містечко Бойнице, на околиці більшого міста Пр’євідза. Відоме воно одним з найгарніших замків Словаччини – Бойницьким Градом IX століття. Його башти і стіни на фоні зеленого парку – немов намальована картинка, а всередині знаходяться печери і вівтар.

Словаччина Бойнице

Багата на історію Словаччина просто ряснить чудовими замками і наступний на вашому шляху – це Будатинський замок XIII століття в місті Жиліна. Він стоїть на злитті річок Ваг і Кісуци і зараз в ньому розміщений Повазький музей.

Словаччина Жиліна

Таким чином ви впритул наблизитеся до однієї з головних природних пам’яток Словаччини – Татр. Недалеко від Жиліни знаходиться природний гірський парк Низькі Татри, через який ми рекомендуємо проїхати і насолодитися краєвидами.

Словачиина Татрас

Першу зупинку у горах зробіть в селі Влколинець. Цікаве воно тим, що має абсолютно автентичний вигляд. В ньому ви не знайдете сучасних будинків, магазинів або кав’ярень. Всі будинки історичні та традиційно розфарбовані у яскраві кольори і мешкає в ньому близько 30 людей. Все це зробило село музеєм під відкритим небом.

Словаччина Влколінец

Далі на вас чекає відпочинок в популярному туристичному місті Ліптовський Мікулаш, яке розташоване на східному боці озера Ліптовська Мара. Звідти пролягають туристичні маршрути у гори і розташовані кілька музеїв. Недалеко від міста знаходиться найкращий аквапарк країни Татраландія. Працює він цілий рік і пропонує розваги для всієї родини, відпочинок в такому місці урізноманітнить вашу подорож і додасть позитивних емоцій.

Лише 57 км на схід розташований головний гірськолижний курорт Словаччини – Попрад, в якому ми пропонуємо затриматися на кілька днів. Навколо нього знаходяться безліч цікавих місць. На північ від Попрада розташований природний парк Високі Татри і ми рекомендуємо на початку відвідати мальовниче озеро Штрбське плесо і трохи далі від нього водоспад Скок заввишки 25 метрів.

Словаччина Штрбське Плесо

Ще одне місце на північ від Попрада – заповідник Зелене плесо, в якому невелике озеро дуже вдало гармонує з долиною і горами. Недалеко від заповідника знаходиться цікава Бєлянська печера, в якій мешкають аж сім видів кажанів.

Словаччина Плесо Зелен

На південь від Попрада обов’язково відвідайте Національний парк Словацький рай. В ньому знаходяться мальовничі каньйони, долини, кілька прекрасних водоспадів і природний оглядовий майданчик Tomášovský, види з якого не залишать вас байдужим.

Словаччина Словацький рай

На околиці Словацького Раю розташована Добшинська крижана печера. Як можна здогадатися, її структура складається з криги, яка побудувала неймовірні за архітектурою лабіринти і зали.

За 25 хвилин поїздки від Попрада розташоване містечко Левоча. В історичному центрі зберіглися залишки середньовічної фортеці, ратуша XV століття і видатний собор Святого Якуба з найбільшим дерев’яним готичним вівтарем.

Словаччина Левоча

Ще за кілька хвилин поїздки від Левочі варто відвідати найбільший замок Словаччини Списький Град XII століття. Величну споруду видно на великої відстані, адже збудований він на горі і височіє над долиною. Зараз в замку знаходиться музей середньовічних артефактів.

Словаччина Замок

На цьому перебування в Попраді можна завершити і рушити далі на північ до містечка Стара Любовня. В ньому розташований черговий цікавий замок Любовн’янський Град XIII століття, який слугував захисним пунктом на кордоні Словаччини та Польщі.

Далі маршрут пройде до Бардіїва. Місто розташоване за 140 км від кордону з Україною, тому якщо ви подорожуєте на власному автомобілі, тоді можете розпочати мандрівку саме з нього. Бардіїв був занесений до спадщини ЮНЕСКО за свою історичну архітектуру, яка надає місту неповторний шарм. В центрі міста красується площа з ратушею і готичними будиночками, а на околиці знаходиться курорт з джерелами Бардїївські Купелі.

Словаччина Бардіїв

Друга частина маршруту буде прокладено південною частиною Словаччини і розпочати його ми пропонуємо з Кошице, другого міста країни. Зверніть увагу, що з нього також можна розпочати подорож, якщо ви прямуєте до Словаччини з України наземним транспортом. В Кошице дуже гарний історичний центр, в якому знаходиться головна площа, собор Святої Єлизавети, Урбанова вежа, середньовічні захисні споруди і символ міста – скульптура марафонця. Відпочити в Кошице можна в Ботанічному саді або біля Герліанского гейзера.

Словаччина Кошице

За 30 км від Кошице знаходиться дуже відома в Словаччині Ясовська печера. Підземна річка Бодва “збудувала” цілий лабіринт коридорів з прекрасною архутектурою завдовжки 2811 метра. Лише за 20 хвилин поїздки від печери на захід варто побувати у мальовничому каньйоні Zádielska gorge біля села Задіел. Якщо цього буде замало, тоді прямуйте ще до чудового гірського парку Словацький карст, в якому можна насолодитися видами зі скель.

Наступна зупинка в Зволені, в якому знаходиться ще один чудовий замок XIV століття і руїни фортеці Пусті град. Також це місто можна використати для поїздки до історичного містечка Банська Штявниця, який розкинувся серед Штявницьких гір. Колись там видобували коштовні метали та камені, а зараз туристам доступні штучні озера і численні пішохідні стежини.

Словаччина Банська Штявниця

Остання зупинка перед поверненням до Братислави в Нітрі, яке розташоване за 90 км від столиці. До вашої колекції словацьких замків додасться ще один – Нітранський Град XIII століття. Цікавий в Нітрі середньовічний собор, собор Святого Еммерама, а місцеве вино додасть до вашої подорожі приємних смакових спогадів.

Маршрут подорожі:

Братислава – замок Девін – Трнава – Тренчин – Бойнице – Жиліна – Низькі Татри – Влколинець – Ліптовський Мікулаш – Татраландія – Попрад – Штрбське плесо – водоспад Скок – Зелене плесо – Бєлянська печера – Високі Татри – парк Словацький Рай – Добшинська крижана печера – Левоча – Списький Град – Стара Любовня – Бардіїв – Кошице – Ясовська печера – Задіел – парк Словацький карст – Зволен – Банська Штявниця – Нітра – Братислава

Щоб забронювати або отримати більше інформації про готелі та оренду авто, клікніть у надані нижче скріншоти або лінки.

Готель

На час подорожі знайшли для вас кілька прикладів гарних готелів:

Братислава – Apart Hotel Villas Ivica

Apart Hotel Villas Ivica

Попрад – Vila Hana 

Vila Hana

Кошице – Penzion Dobre Casy Kosice

Penzion Dobre Casy Kosice

Вказані на сторінці ціни є дійсними на момент публікації промоційної пропозиції. Пам'ятайте, що ціна може бути вищою або нижчою, ніж та, яку ви бачите на скрінах. На жаль, добрі промоції і акційні ціни швидко закінчуються. Якщо ви хочете скористатися з акційної ціни, опублікованої на нашій сторінці, вам треба досить оперативно після публікації тексту перейти за лінками на сторінку нашого партнера, який пропонує знижені ціни. Щоб не прогавити акції на цікаві для вас авіаквитки і тури, радимо вам створити аккаунт на сторінці У відпустку і отримувати миттєві повідомлення про найдешевші квитки і подорожі. Також можете підписатися на наш канал в Telegram.

Бажаєш отримувати повідомлення з новими акційними пропозиціями?

Створи аккаунт і виріш як часто будемо висилати тобі повідомлення. Не висилаємо спаму.

Iдеї подорожей