Друзі, у нас війна. Російська Федерація хоче знищити нашу країну і ми повинні дати відсіч. Сайт «У відпустку» неодмінно відновить свою діяльність після нашої перемоги. Подумаємо про подорожі пізніше. Зараз - всі сили на допомогу українському війську і українському народу. Слава Україні!

#UvidpustkuRoutes. Намібія: Віндгук → каньйон Фіш-Рівер → Людериц → пустеля Наміб → плато Соссуфлей → Свакопмунд → скеля Шпіцкоппе → Кейп-Крос → берег Скелетів → водоспади Епупа і Руакана → парк Етоша

  • 08.05.2020 13:16
  • Eugene
Намібія

Одна з найдивовижніших країн Африки – це безсумнівно Намібія. В ній безліч природних парків, унікальні ландшафти, традиційні африканські селища і досить розвинена інфраструтктура, щоб можна було провести відпустку з комфортом. Ми вирішили відзначити найцікавіші місця цієї країни, щоб ви могли використати цю інформацію для планування маршруту майбутньої подорожі.

Бажаєш отримувати повідомлення з новими акційними пропозиціями?

Створи аккаунт і виріш як часто будемо висилати тобі повідомлення. Не висилаємо спаму.

Кожна країна Африки в якомусь сенсі унікальна. По-перше, природні ландшафти на континенті можуть змінюватися один за одним і подекуди доволі різко. По-друге, практично кожна сучасна африканська країна була під впливом тієї чи іншої європейської нації. Намібія безумовно цікава і через свою природу, і через те, що деякий час була під впливом німців, що дуже нетипово для африканського континенту. Напевно, саме німці вплинули на те, що зараз в Намібії прекрасні дороги та інфраструктура вцілому. Також це безпечна для туристів країна, а ще зручна, адже офіційна мова там – англійська і навіть валюта називається “долар”. Тобто кращої африканської країни для подорожі годі і шукати. Громадянам України віза для відвідування Намібії не потрібна!

Намібія

Зверніть увагу, що цього разу маршрут подорожі ми склали умовний, адже такий шлях може простягнутися на кілька тисяч кілометрів і подолати їх за одну відпустку спроможний не кожен турист. Тому ви можете самостійно обрати найцікавіші місця і приділити їм увагу в першу чергу. В будь-якому випадку прилетите ви до столиці – міста Віндгук, яке розташоване практично в центрі Намібії. Така локація дозволить вам легко планувати маршрут до кожного регіону країни. Віндгук не тільки столиця, а й найбільше місто, найбільший економічний, культурний, промисловий і діловий центр країни. Серед пам’яток у Віндгуку знаходяться німецький форт Альті Фесті, палац Тінтенпалас, лютеранські церкви Христа та Святої Марії, ботанічний сад, а навколо міста розташовані три готичні замки XIX-XX століть.

Намібія Віндхук

У Віндгуку можна звикнути до місцевих традицій, клімату, орендувати автомобіль, зробити деякі запаси і рушити до головного об’єкту подорожі – африканської природи. Далеко на південь, за 550 км від Віндгука розташований найбільший в Африці каньйон Фіш-Рівер, який за розмірами у світі поступається лише Гранд-Каньйону в США. За багато тисячоліть природа утворила у скелях величний шлях для сучасної річки Фіш, який з висоти викликає неповторні відчуття. Для насолоди видом, над каньйоном обладнані оглядові майданчики в різних точках.

Намібія Фш-Рівер

В каньйоні доступний пішохідний маршрут завдовжки 85 км і закінчується він біля місця з гарячими джерелами Аї-Аїс. Зараз там знаходиться лікувальний курорт з обладнаними купальнями, термальними басейнами і СПА-готелями.

В регіоні річки Фіш також знаходиться природний парк Гондвана. На безмежних теренах можна зустріти мальовничі Столові гори, які довершують краєвид з пустелею. На території приватного заповідника можна зустріти типових для Африки тварин: зебр, жирафів, леопардів тощо.

Намібія Аїс-Аїс

На південь від Гондвани на кордоні з ПАР розташований природний парк Аї-Аїс-Ріхтерсвелд (назва походить від термального курорту). На території парку ростуть унікальні рослини, наприклад гігінтський алое, та мешкають різноманітні тварини і птахи, деякі види з них – унікальні.

Намібія

Коли ви об’їздете південну частину Намібії, то тримайте курс на північ дорогою, яка прокладена уздовж території Шперргебіт, частини пустелі Наміб. Вона займає приблизно 320 км узбережжя Атлантичного океану і простягається всередину країну на 100 км. Там знаходяться алмазні копальні, тому деякі регіони закриті для туристів. Але на іншій частині території можна зустріти різноманітні ландшафти, які складаються з пустелі, зелених зон і скель приблизно в рівній пропорції, та багато видів рослин і тварин.

Намібія

Північний край Шперргебіта відзначає портове місто Людериц, в якому можна зупинитися на відпочинок і не тільки. З міста організовують морські екскурсії уздовж узбережжя і на острови, на яких мешкають пінгвіни, фламінго та тюлені. Недалеко від Людерица знаходиться пляж Agate Beach, на якому можна покупатися в океані.

Намібія Людериц

Шлях до міста прокладений через одне цікаве і навіть трохи моторошне місце – Колманскоп, покинуте місто часів “алмазної лихоманки”, яке зараз приваблює туристів і шукачів пригод.

Намібія Колманскоп

Рухаючись далі на північ від Людерица, варто заїхати до незвичайної для Африки споруди – німецького замку Дувісіб, який розташований за 70 км від міста Мальтахое. Лише його розташування серед пустелі може викликати здивування, а на додачу туристів чекають цікаві експонати музею, який знаходиться всередині замку. Хоча замок збудований з місцевих матеріалів, проте внутрішній декор був привезений з Німеччини і зараз налічує колекції картин, зброї і предметів розкоші.

Недалеко від замку в бік океану знаходиться найбільший в Африці приватний природний парк НамібРанд. В ньому можна насолодитися природними краєвидами і постежити за дикими тваринами, скориставшись кількома пішими маршрутами або замовити екскурсію на повітряній кулі.

Намібія

Пустеля Наміб налічує кілька видів ландшафтів, але один з них приваблює туристів наче магніт – піщані дюни червоного кольору і одні з найвідоміших знаходяться на плато Соссуфлей. На території парку розташований відомий такир Дедфлей і оточений він найвищими дюнами на планеті. Від таких “мертвих” і водночас мальовничих панорам у вас точно залишаться непередавані спогади.

Африка Намібія пустеля

Природний парк Наміб-Науклюфт – це одна з частин пустелі Наміб, яка простягається від кордону з ПАР на 1570 км уздовж узбережжя на північ. Окрім вже згаданих дюн з червоного піску на території парку можна побачити такі ландшафти, як гори Науклюфт, різноманітні рівнини, савани, долини та “кам’яні ліси”. У парка є своєрідна брама в каньйоні Сесрім, який розташований недалеко від плато Соссуфлей і парку НамібРанд.

Намібія Сесрем

Також варто відзначити, що це одне з двох місць на планеті, де піщана пустеля зустрічається з океаном.

Намібійська сендвіч-гавань

За 320 км на захід від Віндгука розташоване місто Свакопмунд, в якому ми рекомендуємо зупинитися на кілька днів. Місто здобуло славу, як чудовий океанічний і термальний курорт. Туди приїзджають відпочивальники як зі столиці Намібії, так і іноземці, переважно німці. Широкі піщані пляжі, колоніальна архітектура, історичний музей, музей кристалів, океанаріум, термальні джерела, торгівельні вулиці, одна з яких виконана у німецькому стилі, і купа розваг дозволяють провести в Свакопмунді повноцінну відпустку. В якості розваг в місті організовують сафарі на верблюдах, поїздки в бухти з фламінго, океанічну риболовлю, параглайдінг, польоти на літаку навколо мальовничих місць або на повітряній кулі.

Намібія Свакопмунд

Для охочих підкорювати скелі в Намібії є чудове місце – скеля Шпіцкоппе, яка знаходиться за 150 км від Свакопмунда або за 278 від Віндгука. Навколо гори знаходиться невеликий природний парк, в якому можна зустріти зебр, антилоп та інших африканських тварин. Гора Шпіцкоппе, окрім цікавості серед альпіністів, приваблює фотографів своїм неповторним виглядом.

Намібія Шпіцкоппен

На північ від Свакопмунда знаходиться природний парк Дород, в якому розташований заповідник Кейп-Крос, місце існуваня морських котиків. Для туристів організовані оглядові майданчики і навіть проходи крізь лігвища, тому побачити цих прекрасних тварин можна з близької відстані.

Намібія

Дорога від Свакопмунда на північ до невеликого містечка Моу Бей прокладена уздовж узбережжя і проходить територією “берега Скелетів“. В цьому місці можна побачити залишки кораблів, які зазнали катастрофи в місцевих водах і скелети китів, яких виносило на берег. Серед туристів “берег Скелетів” стоїть обов’язковим пунктом для відвідування. Взагалі його територія простягається від Свакопмунда і до кордону з Анголою.

Намібія

Історія Намібії тісно пов’язана з племенами, які мешкали на її території багато тисячоліть. В долині Твіфелфонтейн знаходиться велика кількість наскельних малюнків, найстаршим з яких більше 5000 років.

Поруч з долиною Твіфелфонтейн знаходиться музей під відкритим небом, присвячений стародавньому народу бушменам Дамараленд. Його створили з метою відновити культуру, традиції та звичаї цього корінного племені.

Намібія

Частину кордону між Намібією і Анголою розділяє річка Кунене і на ній розташовані два мальовничі водоспади Епупа та Руакана. Між ними приблизно 200 км переїзду дорогами, але витрачений час компенсують враження від побаченого.

Намібійський водоспад Епупа

На півночі Намібії розташоване місто Ондангва, до якого виконуються внутрішні авіарейси зі столиці. Тому його можна використати в якості базового пункту для поїздок до водоспадів та до природного парку Етоша, який розташований на краю пустелі Калахарі. На території парку мешкають слони, носороги, жирафи, леви антилопи, 140 видів птахів і більше 100 видів рептилій.

Національний парк Намібія Етоша

Якщо подивитися на мапу Намібії, то чітко можна побачити вузьку смужку території на північному сході, яка межує з Анголою, Ботсваною та Замбією. На цій території знаходиться заповідник Бвабвата – важливий ареал існування і міграції слонів.

Намібія

В Намбії ще можна побачити унікальну для нашої планети річ – метеорит Гоба, найбільший позаземний об’єкт, який людство знайшло. Він знаходиться на шляху з Бвабвати до Ватерберга і у вас є чудова можливість доторкнутися до чогось, що не було створено на Землі.

намібібя гоба

Між Віндгуком та Ондангвою розташований ще один чудовий природний парк Ватерберг. Там скелясте плато змішане з саваною та субтропічними лісами.

Недалеко від Ватерберга знаходиться заповідник Оконджима, який відрізняється тим, що організовує для туристів досить якісні сафарі і пропонує комфортні умови розміщення та пересування територією, на якій можна побачити гепардів, леопардів та інших тварин.

Варто ще згадати про смачну кухню в Намібії і про місцеве вино. Клімат дозволяє вирощувати найкращі сорти винограду в долинах та на схилах невисоких гір. Наприклад за 200 км від Віндгука на північ розташована виноробня Erongo Mountain Winery. Там гостинно приймають туристів, проводять екскурсії на виробництві, розповідають про традиції та пропонують дегустацію своїх фірмових сортів вина.

Намібійське вино

Маршрут подорожі:

Віндгук – каньйон Фіш-Рівер – парк Гондвана – парк Аї-Аїс-Ріхтерсвелд – Шперргебіт – Колманскоп і Людериц – пустеля Наміб – замок Дувісіб – парк НамібРанд – плато Соссуфлей – парк Наміб-Науклюфт – Свакопмунд – скеля Шпіцкоппе – заповідник Кейп-Крос – долина Твіфелфонтейн – Дамараленд – берег Скелетів – водоспад Епупа – водоспад Руакана – заповідник Етоша – парк Бвабвата – парк Ватерберг – заповідник Оконджима – виноробня Еронго – Віндгук

Щоб забронювати або отримати більше інформації про готелі та оренду авто, клікніть у надані нижче скріншоти або лінки.

Готель

На час подорожі знайшли для вас кілька прикладів гарних готелів:

Віндгук – Tate Village

Tate Village

Людериц – Haus Sandrose

Haus Sandrose

Свакопмунд – Comfort Gardens Bed And Breakfast

Comfort Gardens Bed And Breakfast

Оренда авто €664/9 днів

Для повної свободи руху ми рекомендуємо орендувати потужний, повнопривідний позашляховик

Вказані на сторінці ціни є дійсними на момент публікації промоційної пропозиції. Пам'ятайте, що ціна може бути вищою або нижчою, ніж та, яку ви бачите на скрінах. На жаль, добрі промоції і акційні ціни швидко закінчуються. Якщо ви хочете скористатися з акційної ціни, опублікованої на нашій сторінці, вам треба досить оперативно після публікації тексту перейти за лінками на сторінку нашого партнера, який пропонує знижені ціни. Щоб не прогавити акції на цікаві для вас авіаквитки і тури, радимо вам створити аккаунт на сторінці У відпустку і отримувати миттєві повідомлення про найдешевші квитки і подорожі. Також можете підписатися на наш канал в Telegram.

Бажаєш отримувати повідомлення з новими акційними пропозиціями?

Створи аккаунт і виріш як часто будемо висилати тобі повідомлення. Не висилаємо спаму.

Iдеї подорожей