Друзі, у нас війна. Російська Федерація хоче знищити нашу країну і ми повинні дати відсіч. Сайт «У відпустку» неодмінно відновить свою діяльність після нашої перемоги. Подумаємо про подорожі пізніше. Зараз - всі сили на допомогу українському війську і українському народу. Слава Україні!

#UvidpustkuRoutes. Мадейра: Фуншал → Машіку → мис Сан Лоренцо → Порту-да-Круш → Сантана → Піку-Руйву → печери Сан-Вісенте → Порту-Моніш → Понта-ду-Паргу → Паул до Мар → 25 водоспадів → Кабо Жирао → Долина черниць → острів Порту-Санту

  • 10.05.2020 12:56
  • Eugene
Португалія Мадейра панорама

При згадці про Португалію неодмінно на думку спадає і один з її чудових островів – Мадейра. Він вартий окремої подорожі, тому ми вирішили скласти маршрут до найцікавіших місць Мадейри, щоб ви змогли використати його при плануванні мандрівки на майбутнє.

Бажаєш отримувати повідомлення з новими акційними пропозиціями?

Створи аккаунт і виріш як часто будемо висилати тобі повідомлення. Не висилаємо спаму.

Читайте також:
Путівник по Португалії
Путівник по Сан-Мігелю і Санта-Марії
Путівник по Азорським островам

Чому стільки уваги лише одному невеликому острову? Тому що на Мадейрі унікальний в якомусь сенсі клімат, дивовижна природа, цікаві культурні традиції, прекрасна місцева кухня та вино і гарні умови для морського відпочинку. Всі ці фактори роблять Мадейру бажаним об’єктом серед багатьох туристів. Дістатися на Мадейру можна прямими перельотами з Лісабона, Порту або з деяких німецьких міст. Тобто шлях з України може бути лише з однією пересадкою. Найкращий час для подорожі – кінець літа і початок осені, проте, якщо вас цікавить не тільки пляжний відпочинок, тоді можете планувати відпустку в будь-який період року. Наш маршрут лише допоможе вам у цьому.

мадейра мост

Розміри Мадейри дозволять вам легко побувати у всіх найцікавіших місцях протягом однієї відпустки. Також зверніть увагу, що на острові розвинений громадський транспорт, який курсує до всіх пам’яток, але орендований автомобіль надасть вам більше сводоби у пересуванні. Аеропорт на Мадейрі один і розпочати маршрут ви можете з будь-якого міста, але за традицією ми пропонуємо на початку зупинитися у столиці острова – Фуншалі, який розташований за 20 км від аеропорту. Місто було засноване у XV столітті і розмістилося в мальовничій бухті, яка захищена з трьох боків горами. Зараз Фуншал – найбільший економічний, культурний і туристичний центр Мадейри, в якому деякі туристи зупиняються на весь час відпустки. Як в багатьох містах Європи, в Фуншалі є історична частина, де зібрані найцікавіші пам’ятки, на кшталт кафедрального собору Се XVI століття, фортеці Форталеза-Сантіагу, садиби Палейру з дивовижним парком.

Португалія Мадейра Фуншал

Одна з головних розваг для туристів в Фуншалі – канатна дорога на гору Монте, на якій знаходиться однойменний палац з прекрасним садом. Варто відзначити цікавий ботанічний сад Мадейри, сад орхідей, найстаршу вулицю Фуншала Санта-Марія та цікаві музеї, серед яких музей присвячений гордості острова – футболісту Кріштіану Роналду. Як ми вже відзначили, на Мадейрі смачне місцеве вино і в Фуншалі знаходиться виноробня-музей Blandy’s, яка працює більше 200 років.

Португалія Мадейра Фуншал

В Фуншалі туристам пропонують одну цікаву і оригінальну розвагу – спуск на дерев’яних санчатах звичайними вулицями, який займає приблизно 20 хвилин. Зараз це лише розвага, проте раніше це був спосіб пересування з однієї частини міста до іншої.

Португалія Мадейра Фуншал

На околиці Фуншала розташований один з багатьох на острові оглядовий майданчик на Піку-душ-Барселуш, з якого відкривається прекрасна панорама на місто і океан. Ще одна пам’ятка недалеко від Фуншала – статуя Христа, яка нагадує відому статую в Ріо-де-Жанейро і старша її на 4 роки.

Португалія Мадейра Фуншал

Коли досхочу нагуляєтеся столицею, рушайте на пригоди навколо острова. Першу зупинку зробіть в курортному місті Машіку, який розташований біля аеропорту острова. В ньому ви можете насолодитися пляжним відпочинком на золотому піску (єдиний такий пляж на острові) і у тихих водах Атлантичного океану. З лівого боку міста розташований оглядовий майданчик на Pico do Facho з прекрасним видом на бухту.

На північ від Машіку розташоване одне з мальовничих і дивовижних місць на острові – мис Сан Лоренцо. На території цього заповідника можна побачити “марсіанські” ландшафти, неймовірні кручі, об які розбиваються хвилі, мальовничі бухти (в деяких можна покупатися) і кілька видів птахів.

Португалія Мадейра Сан-Луренцо

Лише 15 хвилинна поїздка відділяє Машіку від курорту Порту-да-Круш і цей шлях можна прокласти через чудовий оглядовий майданчик Портела. В Порту-да-Круш знаходиться музей рому і при ньому магазин, в якому можна придбати традиційни види цього напою. Також місто славиться місцем для серфінгу та безкоштовними басейнами з морською водою.

Португалія Мадейра Порто-да-Крус

Ще кілька хвилин поїздки мальовничими серпантинами і ви у маленькому місті Фаял, яке оточене горами. Зверніть також увагу, що на гірських дорогах Мадейри знаходяться багато оглядових майданчиків, ми лише згадаємо кілька з них. В Фаялі знаходиться захисна фортеця, з верхівки якої відкривається гарний вид. Також біля Фаялу можна покупатися на гальковому штучному пляжі, який був відзначений “блакитним прапором”.

Португалія Мадейра Фаял

Сусіднє від Фаяла селище Сантана потребує особливої уваги, адже в ньому знаходиться міні-парк з традиційними для острова трикутними будиночками, а ще тематичний парк Мадейри з культурною виставкою та атракціонами.

Португалія Мадейра Сантана

Зупинившись в Сантані, ви зможете запланувати поїздку, а може і підкорити найвищу точку острова – гору Піку-Руйву, у підніжжя якої знаходиться природний парк Квімадас з чудовими водоспадами, традиційними сільськими будинками, левадами (штучними каналами прісної води) і пішохідними стежками. На верхівку гори організовуються трекінги, які проходять через такі місця, вид яких залишиться у ваших спогадах назавжди.

Португалія Мадейра Піко Руїво

Далі на захід, уздовж північного узбережжя Мадейри, між гір розташувалося містечко Сан-Вісенте. В ньому знаходиться оглядова точка, з якої відкривається вид на океан через “коридор” між двох скель – чудове місце для фото. Головна причина зупинки в Сан-Вісенте – це лавові печери, до яких організовують екскурсії. Мадейра, як і всі атлантичні острови біля Європи та Африки, утворилася завдяки вулкану, а печери – це його “подарунок” для туристів.

Португалія Мадейра Сан-Вісенте

Зверніть увагу, що від Сан-Вісенте проходить дорога в ущелині між північним та південним узбережжям і яка розділяє острів навпіл. Можна запланувати маршрут саме цим шляхом і зупинитися в містечку Серра-де-Агуа, посередині дороги.

Португалія Мадейра

Дорогою на захід обов’язково потрібно заїхати в містечко Сейшал, адже біля нього знаходиться унікальний водоспад Bridal Veil або Фата нареченої. Він спадає з прямовисної скелі безпосередньо в океан, що доволі рідкісне явище взагалі на планеті.

Португалія Мадейра Сейшал

На північному заході Мадейри розташоване місто Порту-Моніш. Відомо воно своїми лавовими океанічними басейнами. Коли лава стікала до океану, то застигала і створювала басейни і затоки. Вони наповнилися водами Атлантики і зараз тішать відпочивальників чудовою можливістю покупатися в чистій і теплій океанічній воді.

Португалія Мадейра Порто Моніш

Повертаючись на південне узбережжя Мадейри, заїдьте на мис Понта-ду-Паргу – найзахіднішу точку острова. Мис прикрашає найвищий в Португалії маяк, біля нього організована парковка, а в ньому – музей. Вид, який відкривається з цього місця, буде одним з найкращих у вашій колекції.

Португалія Мадейра Понта-ду-Парго

Атлантичний океан дуже привітний для охочих підкорити хвилю на дошці і на Мадейрі одне з таких місць знаходиться біля рибальського села Паул до Мар. Якщо ви потрапите туди у несезон серфінгу, тоді все одно зробіть зупинку для короткого відпочинку і фото з дивовижним видом.

Португалія Мадейра

Скелясте узбережжя і бажання відпочивати біля океану змусили португальців будувати штучні пляжі або марини на Мадейрі. Одна з найцікавіших з них – пляж Кальєти (Praia da Calheta). Оригінальна конструкція дозволяє насолоджуватися відпочинком на піску і пришвартовуватися невеликим яхтам.

Португалія Мадейра

Якщо зупинитися в Кальєті на деякий час, то можна сходити до музею сучасного мистецтва та з’їздити на водоспад Ріску заввишки 100 метрів і до скелі 25 водоспадів, шлях до яких проходить уздовж однойменної левади.

Португалія Мадейра 25 водоспадів

Є на Мадейрі найбільш сонячне місто Понта-ду-Сол, яке згодиться для спокійного відпочинку біля океану, насолоди заходами сонця і дайвінгу. Біля берега знаходиться затонулий корабель, до нього пірнають всі дайвери, що приїзджають на курорт.

Португалія Мадейра Понта-ду-Соль

Шлях вас привів майже до Фуншала і дорогою з заходу зверніть увагу на оглядовий майданчик на скелі Кабо Жирао – найбільшій в Європі і другій у світі. Піднятися на скелю можна на канатній дорозі, а на верхівці обладнаний скляний майданчик.

Португалія Мадейра

На півночі від Фуншала, всередині острова знаходиться відома на острові Долина черниць. Це місце з епічними видами ущелини та гірських схилів, серед яких розкинулося невелике село Куррал-даш-Фрейраш. Там можна погуляти, відпочити в кав’ярні з видом і навіть зупинитися в готелі на схилі гори.

Португалія Мадейра Долина черниць

Ще одна природна пам’ятна на півночі від столиці, яку варто відвідати – друга за висотою гора Піку-ду-Аріейру. На її верхівку прокладено кілька мальовничих стежин, а з самого піку в ясний день можна побачити практично весь острів.

Португалія Мадейра Піко-ду-Арейро

Але це ще не все 🙂 Мадейра має одного цікавого сусіда – острів Порту-Санту, який туристи майже не помічають. Дістатися на нього можна безпосередньо з материкової Португалії і з Мадейри. Між островами виконуються авіарейси і курсують пороми. Якщо ви орендуєте автомобіль на Мадейрі, тоді рушайте разом з ним на Порту-Санту, щоб мати можливість дослідити його повністю. Відрізняється він від Мадейри перш за все довгими піщаними пляжами з лазуровим океаном. Також на острові багато мальовничих бухт, мисів та оглядових майданчиків, кілька історичних пам’яток, стародавні млини і унікальна скеля у вигляді “олівців”. На Порту-Санту можете сміливо відвести кілька днів відпустки – вони того варті.

Португалія Порту-Санту

Маршрут подорожі:

Фуншал – Піку-душ-Барселуш – Монте – статуя Христа – Машіку – мис Сан Лоренцо – оглядовий майданчик Портела – Порту-да-Круш – Фаял – селище Сантана – парк Квімадас – гора Піку-Руйву – печери Сан-Вісенте – Серра-де-Агуа – Сейшал – Порту-Моніш – Понта-ду-Паргу – Паул до Мар – пляж Кальєти – водоспад Ріску – 25 водоспадів – Понта-ду-Сол – скеля Кабо Жирао – Долина черниць – гора Піку-ду-Аріейру – острів Порту-Санту – Фуншал

Щоб забронювати або отримати більше інформації про готелі та оренду авто, клікніть у надані нижче скріншоти або лінки.

Готель

На час подорожі знайшли для вас кілька прикладів гарних готелів:

Фуншал – Residencial Do Vale

Residencial Do Vale

Машіку – Enotel Golf Santo da Serra

Enotel Golf Santo da Serra

Сан-Вісенте – Casa da Capelinha

Casa da Capelinha

Вказані на сторінці ціни є дійсними на момент публікації промоційної пропозиції. Пам'ятайте, що ціна може бути вищою або нижчою, ніж та, яку ви бачите на скрінах. На жаль, добрі промоції і акційні ціни швидко закінчуються. Якщо ви хочете скористатися з акційної ціни, опублікованої на нашій сторінці, вам треба досить оперативно після публікації тексту перейти за лінками на сторінку нашого партнера, який пропонує знижені ціни. Щоб не прогавити акції на цікаві для вас авіаквитки і тури, радимо вам створити аккаунт на сторінці У відпустку і отримувати миттєві повідомлення про найдешевші квитки і подорожі. Також можете підписатися на наш канал в Telegram.

Бажаєш отримувати повідомлення з новими акційними пропозиціями?

Створи аккаунт і виріш як часто будемо висилати тобі повідомлення. Не висилаємо спаму.

Iдеї подорожей