Друзі, у нас війна. Російська Федерація хоче знищити нашу країну і ми повинні дати відсіч. Сайт «У відпустку» неодмінно відновить свою діяльність після нашої перемоги. Подумаємо про подорожі пізніше. Зараз - всі сили на допомогу українському війську і українському народу. Слава Україні!

#UvidpustkuRoutes. Канари (Гран Канарія): Тельде → Лас-Пальмас → Арукас → Гальдар → Агаете → парк Тамадаба → Пуерто-Ріко → Маспаломас → Пальмітос Парк → Піко Ньєвес → Роке-Нубло → ущелина Гуайядеке → парк крокодилів

  • 19.05.2020 16:37
  • Eugene
Іспанія Гран Канарія

Продовжуємо розповідь про Канарські острови і цього разу вирішили скласти маршрут подорожі Гран Канарією! Другий за значенням острів на архіпелазі прекрасно підійде для повноцінної відпустки, тому плануйте відпочинок на майбутнє, а наша стаття лише допоможе вам у цьому.

Бажаєш отримувати повідомлення з новими акційними пропозиціями?

Створи аккаунт і виріш як часто будемо висилати тобі повідомлення. Не висилаємо спаму.

Путівник по Тенерифе
Путівник по Фуертевентурі
Путівник по Лансароте
Путівник по Ла-Пальмі, Гомера і Ієрро

Гран Канарія – це другий за значенням і чисельністю населення острів на Канарському архіпелазі, але за розмірами він третій. Клімат і природні умови на Гран Канарії чимось схожі на сусідній Тенерифе, проте свої унікальні особливості змушують туристів обирати саме його для відпустки. Географічно Гран Канарія дуже вдало розташований, практично посередині архіпелагу, між Тенерифе та Фуертевентурою. Така локація дозволяє під час подорожі відвідати кілька островів. На острові один аеропорт, до якого виконуються рейси з багатьох іспанських міст і з деяких міст Німеччини, Італії та ще кількох країн ЄС. Аеропорт розташований осторонь від великих міст острова, але в якості прикладу ми склали маршрут саме від і до нього. Найкраще пересуватися островом на автомобілі, аренда якого в Іспанії коштує зовсім небагато. Але автобусне сполучення також досить розвинене, щоб об’їздити практично весь острів.

Іспанія Гран Канарія

Прилетівши на Гран Канарію, деякі подорожуючі намагаються одразу дістатися до столиці острова, яка знаходиться на північ від аеропорту. Ми також почнемо маршрут подорожі з цього напрямку, але на шляху з аеропорту заїдьте в містечко Тельде. Воно знаходиться за кілька хвилин поїздки від аеропорту і є найстаршим містом Гран Канарії. Його історичні квартали, колоніальна архітектура, затишні вулиці та площі стануть першими “краплями” у тому “морі” позитивних вражень, які ви здобудете під час подорожі. Місто прикрашають церква Сан Хуан Баутіста, будинок-музей Леон і Кастільо, печери Баладеро і стародавній акведук.

Якщо буде сильне бажання побачити океан, тоді за 5 км від центру Тельде знаходиться природний скелястий басейн El Bufadero – дуже мальовниче місце, а покупатися можна на пляжі Меленара. До речі, біля пляжу безпосередньо в морі встановлена статуя Нептуна.

На шляху з Тельде до Лас-Пальмаса розташований найбільший кратер вулкану на острові, Кальдера-де-Бандама – дуже мальовниче місце для фото і невеликої прогулянки.

Іспанія Гран-Канарія Кальдера де Бандама

Наступна зупинка в столиці Гран Канарії – Лас-Пальмасі, який розташований за 25 км від аеропорту. На це чудове місто варто виділити кілька днів відпустки. Північну частину Лас-Пальмаса прикрашає парк Санта-Каталіна – улюблене місце для відпочинку серед місцевих і подорожуючих. На території розташовані численні кав’ярні, а недалеко від парку знаходиться найкращій пляж міста – Лас Кантерас і великий океанаріум Поема дель Мар.

Іспанія Гран Канарія Лас Пальмас

На південному сході Лас-Пальмаса розташований історичний квартал, в якому знаходиться величний собор Святої Анни XV–XVIII століть – найбільший католицький храм на Канарах. Вражають як розміри будівлі собору, його фасад з темного каміння, так і внутрішнє оздоблення.

Іспанія Гран Канарія Лас Пальмас

Також в історичному районі знаходиться Будинок Колумба, одна з найгарніших будівель в місті. В ньому мешкав легендарний мореплавець у 1492 році, тому будівля має безцінне історичне значення для Гран Канарії. Серед інших пам’яток міста відзначимо філармонію Альфредо Крауса, набережну та невеликий замок-музей Castillo de la Luz. В Лас-Пальмасі вигідно зробити покупки на час подорожі і ознайомитися з правилами та культурою острова.

Іспанія Гран Канарія Лас Пальмас

Подальший шлях тримайте на захід до містечка Арукас. В центрі міста можна побачити величний готичний собор Сан Хуан Баутиста і затишну центральну площу з ратушею. Арукас на теперішній час є одним з економічних центрів острова. Навколо нього дуже розвинене сільське господарство, зокрема вирощування бананів, а в місті працює завод з виробництва рому, який відкритий для туристів.

Іспанія Гран Канарія Арукас

Далі рушайте на північне узбережжя в містечко Сан-Феліпе. Біля нього розташовані океанічні басейни Сан-Лоренсо і одне мальовниче селище Ель Роке (El Roque) з білими будинками, які побудовані на невеликому скелястому мисі. В самому місті є гарний пляж з галькою та чорним вулканічним піском, оглядовий майданчик Acantilados del Marmol з дивовижним видом і археологічна пам’ятка Сенобіо-де-Валерон – система печер, які використовувалися для зберігання сільгосппродукції багато століть тому. На північ від Сан-Феліпе можна відвідати океанічні басейни Роке-Прієто – гарне місце для відпочинку.

Іспанія Гран-Канарія

За 20 хвилин поїздки розташоване місто Гальдар, перша столиця острова. Цікаве воно тим, що в центрі знаходиться археологічний музей Печера Пінтада, в якій зберіглися наскельні малюнки і предмети побуту гуанчів – корінного народу Канар, який мешкав на островах до іспанського періоду. Поруч з музеєм знаходиться невелика міська площа і костел Саньтяго-де-лос-Кабальєрос XVIII століття. Проїхавши 10 км гірським серпантином від Гальдара, можна насолодитися видом з оглядового майданчика Амагро, а за 10 хвилин поїздки на північний захід розташований гарний піщаний пляж Сардина.

Іспанія Гран-Канарія

Наступна зупинка в місті Агаете, в якому знаходиться невеликий порт, океанічний басейн і археологічний парк Майпес-де-Агаете. Від Агаете починається стежина для піших походів на південь уздовж узбережжя. Вона пролягає серед гір, до кам’янистих пляжів та серед долин.

Іспанія Гран Канарія

Від Агаете також починається природний парк Тамадаба, який тягнеться близько на 20 км на південь. На території парку знаходяться кілька пляжів з галькою і вулканічним піском, невеликий водоспад і озеро Charco Azul і один з найкращих оглядових майданчиків Mirador del Balcon.

Іспанія Гран-Канарія

На південному боці парку знаходиться невелике поселення Лос-Касеронес з гарним гальковим пляжем, на якому можна перепочити з дороги. Далі рушайте всередину острова до Ла-Альдеа-де-Сан-Ніколаса. Біля цього міста розташований найбільший парк кактусів Кактуальдеа в Європі. В ньому росте близько 1200 видів цих рослин, а найвищий примірник серед них сягає 6 метрів.

Іспанія Гран Канарія

Якщо вас не лякають важкі шляхи, тоді спробуйте дістатися до дикого пляжу Гуї-Гуї, на західному узбережжі острова. Чорний пісок, мальовничі валуни і лазуровий океан компенсують ваші зусилля.

Південний захід Гран Канарії – це курортний регіон з розвиненими туристичними містами. Перше на вашому шляху місто Тауріто, в якому для відпочинку є гарні готелі, прекрасні пляжі Морган і Тірітана, аквапарк біля міського пляжу і археологічний музей Canada de Los Gatos.

Іспанія Гран-Канарія Амадорес

Одразу за Тауріто розташований найвідоміший курорт острова – Пуерто-Ріко. Світлини з місцевих пляжів прикрашають майже всі рекламні буклети Гран Канарії. Чотири прекрасні пляжі, Пуерто-Ріко, Амадорес, Анфі і Верга можуть спокусити вас залишитися там на кілька днів. Багато в Пуерто-Ріко розваг для дітей, всієї родини і молоді.

Наступну зупинку зробіть в Маспаломасі, в найпівденнішому місті острова. Головна пам’ятка цього регіону – це піщані дюни. Невеликий шматок пустелі утворився завдяки вітру і Сахарі. За багато століть піщинка за піщинкою переносилися маси піску з африканського континенту на найближчу від нього ділянку Гран Канарії. Біля океану пустеля перетворюється у довгий піщаний пляж.

Іспанія Гран Канарія

Навколо Маспаломаса знаходяться чудові курортні селища з пляжами Мелонерас, Інглес, Кочино і Сан Агустін – гарне місце для пірнання з маскою. На околиці Маспаломаса розташований один з найкращих аквапарків на Гран Канарії, який збудований серед невисоких гір. Також навколо міста туристів розважають у парку Сіукс-Сіті, який виконаний в стилі дикого захода. В парку Mundo Aborigen можна дізнатися про життя корінних народів, а на парк Пальмітос можна витратити цілий день, адже в ньому розміщений контактний зоопарк, акваріум і дельфінарій.

Іспанія Парк Гран-Канарія

До Маспаломаса маршрут пролягав навколо острова, але всередині знаходиться одна з головних природних пам’яток – гора Піко Ньєвес, вірніше згаслий вулкан, завдяки якому і виник Гран Канарія. Гора заввишки 1949 метрів досить легка “здобич” для охочих її підкорити, а в нагороду за зусилля вони отримують захопливі краєвиди на острів.

Іспанія Гран-Канарія

Поруч з Піко Ньєвес розташована унікальна скеля Роке-Нубло, яку прикрашає кам’яний шпиль заввишки 60 метрів і який схожий на палець, що показує на небо. Біля неї народ гуанчі здійснювали обряди поклоніння богу сонця.

Іспанія Гран-Канарія Роке Nublo

На південно-східному схилі Піко Ньєвес знаходиться гарний заповідник Caldera de Los Marteles – одне з улюблених місць серед туристів для трекінгу і велопрогулянок.

Іспанія Гран-Канарія

Ще одна пам’ятка в серці Гран Канарії – ущелина Гуайядеке завдовжки 15 км. Окрім чудової природи і краєвидів, в ущелині знаходяться печерні будинки, в яких досі мешкають люди, також там є невелика церква і кав’ярні.

Іспанія Гран-Канарія

Маршрут добігає кінця, але ще одне місце не залишить вас байдужим – парк крокодилів Cocodrilo. В ньому мешкають близько 300 крокодилів, інші рептилії, мавпи та папуги, а для гостей влаштовують невеликі вистави.

Перед поверненням в аеропорт, заїдьте на пляж Бурьєро, щоб ще трохи відпочити, покупатися і кинути монетку, адже на такий острів, як Гран Канарія, хочеться повертатися знову і знову.

Маршрут подорожі:

Аеропорт – Тельде – Лас-Пальмас – Арукас – Сан-Феліпе – Гальдар – Агаете – парк Тамадаба – Лос-Касеронес – Ла-Альдеа-де-Сан-Ніколас – пляж Гуї-Гуї – Тауріто – Пуерто-Ріко – Маспаломас – Пальмітос Парк – парк Mundo Aborigen – парк Сіукс-Сіті – гора Піко Ньєвес – скеля Роке-Нубло – заповідник Caldera de Los Marteles – ущелина Гуайядеке – парк крокодилів Cocodrilo – аеропорт

Щоб забронювати або отримати більше інформації про готелі та оренду авто, клікніть у надані нижче скріншоти або лінки.

Photo by CanaryRide

Готель

На час подорожі знайшли для вас кілька прикладів гарних готелів:

Тарайялілло – Monte Feliz

Monte Feliz

Маспаломас – Maritim Playa

Maritim Playa

Сан Агустін – Tui Blue Las Pitas

Tui Blue Las Pitas

Вказані на сторінці ціни є дійсними на момент публікації промоційної пропозиції. Пам'ятайте, що ціна може бути вищою або нижчою, ніж та, яку ви бачите на скрінах. На жаль, добрі промоції і акційні ціни швидко закінчуються. Якщо ви хочете скористатися з акційної ціни, опублікованої на нашій сторінці, вам треба досить оперативно після публікації тексту перейти за лінками на сторінку нашого партнера, який пропонує знижені ціни. Щоб не прогавити акції на цікаві для вас авіаквитки і тури, радимо вам створити аккаунт на сторінці У відпустку і отримувати миттєві повідомлення про найдешевші квитки і подорожі. Також можете підписатися на наш канал в Telegram.

Бажаєш отримувати повідомлення з новими акційними пропозиціями?

Створи аккаунт і виріш як часто будемо висилати тобі повідомлення. Не висилаємо спаму.

Iдеї подорожей