Друзі, у нас війна. Російська Федерація хоче знищити нашу країну і ми повинні дати відсіч. Сайт «У відпустку» неодмінно відновить свою діяльність після нашої перемоги. Подумаємо про подорожі пізніше. Зараз - всі сили на допомогу українському війську і українському народу. Слава Україні!

#UvidpustkuRoutes. Австрія: Відень → Земмерінг → Ґрац → Клаґенфурт → замок Гохостервіц → Високий Тауерн → Інсбрук → Фельдкірх → Боденське озеро → Целль-ам-Зе → печера Айсрізенвельт → Зальцбург → Гальштат → долина Вахау

  • 24.05.2020 15:07
  • Eugene
Австрія Гальштад

В серці “старої” Європи знаходиться одна держава, яка цілком складається з мальовничих природних парків та історичних міст. В Австрії вистачить цікавинок на кілька відпусток або на одну чудову пригоду, в яку ми пропонуємо вам вирушити в майбутньому, скориставшись нашим маршрутом.

Бажаєш отримувати повідомлення з новими акційними пропозиціями?

Створи аккаунт і виріш як часто будемо висилати тобі повідомлення. Не висилаємо спаму.

Якщо існує термін “класична Європа”, тоді він точно відноситься до Австрії. Довга і багата на події історія території, яка зараз належить цій державі, залишила безліч цікавих місць, культурних традицій та взірців архітектури. Матінка природа нагородила Австрію одним з найкращих своїх створінь – Альпійськими горами. Поєднання таких природних зон, історичних міст та високорозвиненого сервісу роблять Австрію однім з найбажаніших об’єктів серед туристів. Тому ми не могли обійти її стороною і склали маршрут подорожі до найцікавіших місць. Пересуватися Австрією можна легко і громадським транспортом, насамперед залізницею та автобусами, але найкращу свободу руху вам надасть автомобіль.

Австрія

Дістатися до Австрії можна кількома способами. Наприклад, від кордону України до Відня приблизно 570 км, що дозволяє легко здійснити подорож власним автомобілем. З України доступні автобусні перевезення до Австрії та пряме авіасполучення. Рейси виконуються з кількох міст нашої країни і дуже часто коштують зовсім небагато. В якості прикладу ми склали маршрут зі столиці, адже туди виконується левова частка рейсів і це найближче від України місто Австрії. Відень – це легендарне, комфортне, цікаве, гарне і привітне для гостей місто. В ньому можна провести далеко не один день і не факт, що вам їх вистачить для ознайомлення зі всіма видатними місцями австрійської столиці. Відень кілька разів визнавали найкомфортнішим містом для життя в Європі і це відчувається з перших годин перебування в ньому. Розвинений і зрозумілий громадський транспорт, грамотно побудовані житлові районі, практично автентичний вигляд історичних кварталів, легка доступність крамниць і кав’ярень допоможуть вам під час перебування думати лише про екскурсії та прогулянки. На опис всіх пам’яток Відня може підти ціла стаття, але ми відзначемо тільки найцікавіші. Багато світлин Відня прикрашає величний палац Шенбрунн і його величезний парковий комплекс. Будівля палацу була зведена на початку XVIII століття і налічує більш ніж 1000 кімнат. Палац слугував резиденцією імператорської родини Габсбургів. Туристам доступна лише частина приміщень і кімнат палацу, а парковий комплекс можна побачити практично весь. На території знаходяться різноманітні сади, алеї, кілька фонтанів, ботанічний сад, оранжерея, зоопарк і глорієтта, з якої відкривається прекрасний вид на комплекс.

Австрія Відень палац

Ще один палац, символ Відня – Бельведер. Він датується також початком XVIII століття і зберігся до наших часів практично в оригінальному вигляді. Навколо палацу розбитий парк з алеями, фонтанами, озером і різноманітними статуями.

Австрія палац Бельведер у Відні

Якщо далі згадувати символи Відня, тоді третім пунктом буде Віденська державна опера, яка розташована в історичному центрі міста. Деякі туристи планують подорож до столиці Австрії лише задля можливості побувати в цій легендарній будівлі.

Австрія Відень опера

В історичному центрі можна довго не вимикати фотоапарат, адже на кожному кроці зустрічаються пам’ятки і одна гарніше іншої – площа і собор Святого Стефана, палац Гофбург (зараз резиденція австрійського президента), площа Марії Терези, будинок парламенту і біля нього міська ратуша, церква Святого Петра, будинок Моцарта, міський парк, парк троянд, Анкерний годинник, імператорський склеп та багато іншого.

Австрія Відень

За кілька зупинок громадського транспорту від центру знаходиться парк Пратер, в якому розташовані сучасні атракціони, музей воскових фігур і одне історичне колесо огляду, яке працює з кінця XIX століття і також є невід’ємним символом Відня.

Австрія Відень колесо

Також варті уваги оригінальний будинок Гундертвассера, історичний район виноробів Грінцинг, галерея Альбертіна, музейний квартал, Дунайська вежа і … сміттєпереробний завод, який здивує навіть досвідченого мандрівника.

Австрія Відень сміттєпереробний завод

Відень неможливо уявити без кави! Напій і його культуру привіз до міста Юрій Франц Кульчицький, який народився на території сучасної України у Львівській області. З тих часів кава по-віденські вважається однією з еталонних в Європі, а найкраще її смакувати з традиційним віденським штруделем або тортом Захер. У Відні є одна легендарна кав’ярня Централь, яка працює з 1876 року і є в багатьох туристичних маршрутах.

Відень кафе

На цьому ми обмежимо розповідь про Відень, адже вже час брати на прокат автомобіль і вирушати на пригоди. Хоча перша зупинка буде не так далеко від столиці в Бадені під Віднем. Так звучить повна назва невеликого курортного містечка, щоб не плутати його з іншими Баденами. Назва також вказує на присутність в місті термальних джерел. До нього приїзджають на лікування та відпочинок з багатьох країн Європи і світу. Як і практично всі міста Австрії, Баден має класичну архітектуру і історичний шарм, а спа-центри та купальні дозволяють гостям відновити енергію та сили.

Австрія Баден Відень

Далі рушайте до містечка Вінер-Нойштадт, яке прикрашає замок XIV століття, парк імператора Фрідріха III і романський собор XIII століття.

Австрія Вінер Нойштадт

Перше знайомство з Альпами ми пропонуємо зробити в Земмерінгу – популярному гірськолижному курорті. Близьке розташування від Відня дозволяє збиратися в ньому багатьом спортсменам і охочим покататися на засніжених схилах. В теплий період року Альпи приваблюють своїми лісами, зеленими схилами і засніженими верхівками, а в самому місті знаходиться цікава будівля історичного готелю Südbahnhotel кінця XIX століття.

Австрія Земмерінг

Подальший маршрут буде пролягати переважно мальовничими гірськими дорогами, тому за бажанням можна зупинятися в цікавих місцях, насолоджуватися видами і робити чудові панорамні фото. За 70 км на захід від Земмерінга розташоване містечко Леобен. Цікаве воно дуже затишним історичним центром з площею, різнокольоровими класичними будинками, церквою Святого Франциска, абатством Ґесс. В Леобені працює з 1790 року найстарший театр Австрії, перший Гірський університет і броварня Gösser – одна з найкращих марок пива в Австрії.

Австрія Леобен

На південь від Леобена розташований Ґрац – місто студентів, друге за розмірами в Австрії і наступна зупинка на маршруті. Назва міста означає “малий замок” і головний такий замок Шлосберг знаходиться в центрі, на пагорбі. На його території розташована Годинникова вежа, своєрідний символ Ґраца, а ще відкривається чудовий вид на місто, яке вкрите червоними дахами. Другий замок Ґраца – Еггенберг, розташований на околиці міста і відомий тим, що побудований з урахуванням астрономічних символів: кількість кімнат відповідає кількості тижнів у році, кількість вікон – кількості днів у році, кількість службових приміщень – кількості годин в добі.

Австрія Грац

Цікавий в Ґраці музей зброї з більше ніж 30-ма тисячами експонатів, галерея сучасного мистецтва Кунстхаус, міська ратуша і невеликий острів на річці Мура – улублене місце для відпочинку серед місцевих і подорожуючих. В передмістті знаходиться селище Таль, де народився і виріс легендарний спортсмен і актор Арнольд Шварценеггер, зараз там відкритий його будинок-музей.

Австрія Відень

За 40 хвилин поїздки від Ґраца знаходиться замок Герберштайн XIII століття, на який варто приділити час. Збудований він на скелі і жодного разу не був завойований і належав лише одній династії. На території і в будівлі замку працює музей і доступні дивовижні за архітектурою сади, а з багатьох точок відкривається гарний вид на ущелину і ліс.

Далі рушайте на південь Австрії через місто Вольфсберг, яке цікаве для туристів чудовим Вольфсбергським замком і історичною набережною на річці Лавант.

Австрія Вольфсберг

На півдні Австрії знаходиться один з найгарніших регіонів, який насичений різноманітними озерами. Тому ми рекомендуємо зупинитися в місті Клаґенфурт, яке стоїть на березі мальовничого озера Вертерзе. Це улублене місце для відпочинку серед аристократії, де кришталево чиста вода озера вдало гармонює з зеленими берегами і панорамою на нижні Альпи. В Клаґенфурті можна відвідати парк мініатюр Мінімундус, а в передмісті піднятися на вежу Pyramidenkogel Tower, щоб зробити гарні фото.

Австрія озеро Вертерзее

За 20 км від міста розташований замок Гохостервіц. Ця чудова споруда височіє на пагорбі, шлях на який здіймається крутими сходами. Замок також не був ніким завойований, тому зберіг практично оригінальний вигляд. На його території працює музей середньовічних інтер’єрів, артефактів та зброї.

Австрія Хохостервіц

На захід від Клаґенфурта знаходиться містечко Філлах, яке взимку приймає багато охочих покататися на лижах чи сноуборді. Влітку до Філлаха їдуть за відпочинком серед альпійських луків і на невеликому озері Фаакер з бірюзовою водою. Вода в озері не тільки гарна, а й досить тепла в літній час, щоб можна було покупатися.

Австрія Філлах

Подальший маршрут прокладіть уздовж кордону з Італією і всередину Альп, до природного парку Високий Тауерн – найбільшого заповідника Центральної Європи і найвищого гірського хребта Австрії. На чолі парку височіє гора Ґросглокнер заввишки 3798 метри, біля якої прокладена напевно наймальовничіша дорога в країні. Якщо ви впевнений у собі водій, тоді обов’язково подолайте 48 км цієї дороги і в нагороду отримаєте незабутні емоції від краєвидів.

Австрія Гросглокнер

На території парку також знаходиться каскад водоспадів Кріммль заввишки 380 метрів. До каскаду прокладена дорога, щоб кожен турист міг насолодитися видом і рокотанням води. Також парк відомий своїми льодовиками і один з найбільших, льодовик Пастерце, розташований у підніжжя гори Ґросглокнер.

Австрія Кріммль

Далі рухайтеся на захід Австрії до містечка Ваттенс, в якому розташований цікавий сучасний музей-виставка Кришталеві світи Swarovski. Комплекс має оригінальний дизайн як зовні, так і всередині і складається з лабіринту приміщень, в яких розміщені експонати з кришталів Swarovski, крамниця і ресторан.

Австрія Ваттенс

Ваттенс – це практично передмістя Інсбрука, одного з головних гірськолижних курортів Австрії. В зимовий період туди виконуються рейси і з України, але і влітку місто досить привабливе, щоб залишитися в ньому принаймні на два дні. Альпійський регіон Тіроль давно відомий своїми традиціями, архітектурою та гостинністю і Інсбрук – типовий представник всього цього і центр регіона. Уздовж річки Інн знаходиться середньовічна набережна з різнокольоровими будинками, а на околиці – замок Амбрас XVI століття, Альпійський зоопарк і канатна дорога на гору Гафелекар. Ми рекомендуємо вам побувати або повернутися до Інсбрука в період різдвяних ярмарків, коли місто особливо гарне і привабливе.

Австрія Інсбрук

За 44 км на південь від Інсбрука знаходиться ще один льодовик Штубай. Досить цікаве місце і дорога до нього може доповнити подорож гарними краєвидами.

Льодовик Австрії

Далі рушайте до найзахіднішого в Австрії міста Фельдкірх. Звідти рукою подати до Швейцарії та Ліхтенштейна, а саме місто має автентичний і навіть середньовічний вигляд з історичними вуличками, класичними будинками і замком Шаттенбурґ XIII століття і все це на фоні Альп.

Австрія Фельдкірх

Австрія має невелику берегову лінію на відомому Боденському озері, тому наступну зупинку зробіть в Брегенці. Місто розкинулося на берегах озера і у підніжжя гори Пфандер, з верхівки якої відкривається прекрасний вид на озеро і одразу на три держави. Піднятися на гору можна на сучасній канатній дорозі.

Австрія Брегенц

Між Фельдкірхом і Брегенцем розташований природний парк Rappenlochschlucht. Уздовж мальовничого каньйону прокладені туристичні стежини і знаходяться різні туристичні центри. Це чудове місце для прогулянки і насолоди природою, а ще там знаходиться невеликий музей класичних моделей Rolls-Royce.

Австрія Rappenlochschlucht

Час повертатися на схід Австрії і цей маршрут пройде ближче до північних кордонів країни. На зворотньому шляху до Інсбрука ми рекомендуємо заїхати до трьох цікавих місць. Біля Імста розташована цікава і мальовнича ущелина Rosengartenschlucht, через яку прокладені пішохідні стежини.

Австрія Імст

Друге містечко – Ервальд, розташоване у підніжжя гори Цугшпітце, яка втім розташована на території Німеччини. Панорама на гору і кілька туристичних маршрутів приваблюють до Ервальда охочих поблукати гірськими стежками або покататися на велосипеді.

Австрія Ервальд

Ще одне місце – ущелина Лойташ, в якому можна пройтися пішохідними містками і стежинами над прірвою і гірською річкою та помилуватися водоспадом заввишки 23 метри.

Австрія Лойташ ущелина

Далі на схід, за 78 км від Інсбрука, розташоване містечко Куфштайн. Над ним височіє однойменна фортеця XIII століття, яку називають “брама до Тіроля”. За містом знаходиться печера Тішофер, в якій знайшли знаряддя і зброю з кісток. Приблизний вік археологічних знахідок 27-28 тисяч років.

Австрія Куфштайн

На півшляху з Куфштайна до Зальцбурга заїдьте до Целль-ам-Зе, який розташований на мальовничому озері Целль і є типовим альпійським курортом з затишними вуличками, гарними будиночками і гірськолижними пійомниками. Влітку озером курсують пороми, тому можна запланувати невелику водну прогулянку.

Австрія Целль-ам-Зеє

Не доїжджаючи Зальцбурга з півдня обов’язково потрібно заїхати до середньовічного замку Гогенверфен XI століття. Вражає як архітектура цієї величної будівлі, так і вид з пагорба, на якому збудований замок.

Австрія Гогенверфен

Недалеко від замку знаходиться печера Айсрізенвельт – найбільша крижана печера у світі. Її глибина сягає 407 метрів і простягається печера на 42 км. Цілий рік стіни і тонелі печери вкриті кригою, але доступ для туристів можливий з травня до жовтня.

Австрія Айсрізенвельт

Таким довгим та цікавим шляхом можна дістатися до Зальцбурга. Четверте за розмірами місто Австрії і батьківщина Моцарта нічим не поступається за архітектурою Відню. Головна пам’ятка міста – один з найбільших в Європі середньовічних замків Гогензальцбург XI століття, на який можна піднятися фунекулером.

Австрія Зальцбург Гогенсальцбург

Також відзначемо будинок Моцарта, в якому народився легендарний композитор, Вагову і Ринкову площі, Університетську церкву, Зальцбурзький університет,  Зальцбурзький собор XVII століття, прекрасний фонтан Резіденцбруннен у стилі бароко, Зелений театр, Сад гномів, палац і сади Мірабель, палац Гельбрун, палаци Леопольдськрон і Клессгаймс та авіаційний музей Ангар-7.

Австрія Зальцбург Мірабель

Одне невелике містечко Гальштат зробило Австрії дуже велику рекламу, коли стало прообразом для міста з мультфільму “Крижане серце”. Розташований Гальштат за 1,5 години поїздки від Зальцбурга, на однойменному озері і оточений горами. В регіоні близько 3000 років тому почався видобуток солі і з тих часів містечко розвивалося як торгівельно-промисловий центр. Історична архітектура і церква Христа XVIII століття на фоні озера утворюють прекрасний краєвид, а ще з міста можна піднятися до печер Дахштайна на канатній дорозі. Гальштат настільки став популярний у світі, що в Китаї було побудовано точну його копію 🙂

Австрія Гальштад озеро

Час покидати високі Альпи, ми впевненні, що за цей час можна було насолодитися ними повною мірою. Наступна зупинка в Лінці, третьому за розмірами місті Австрії. Лінц, як і Відень, стоїть на Дунаю і має гарний історичний центр. Серед пам’яток можна побачити найбільший готичний собор Австрії, собор Альтер Дом, центральну площу Hauptplatz і замковий музей. Туристів в Лінці також приваблює трамвайний маршрут на гору Пестлінгберг.

Австрія Лінц

На півшляху з Лінца до Відня розташований Мельк – невелике провінційне місто, проте в ньому знаходиться дуже гарний Бенедиктинський монастир або Мелькське абатство XVIII століття. Будівля та інтер’єри монастиря виконані у стилі бароко і вражають своєю естетичною розкішшю, а в бібліотеці монастиря зберігаються близько 80000 безцінних книжок. Збудований монастир на пагорбі на березі Дунаю, що надає місту прекрасного вигляду.

Австрія Мельк

Мельк називають “брамою” до долини Вахау, яка тягнеться до Кремса і занесена до спадщини ЮНЕСКО. Уздовж долини пролягає дорога, тому не поспішайте з поверненням до Відня, а розтягніть час для поїздки долиною. В ній знаходяться кілька історичних селищ, культурних пам’яток, в долині зберіглися унікальні традиції виноробства та сільського господарства і взагалі долина дуже мальовнича.

Австрія долина Вахау

Це місце чудово завершить таку цікаву і захопливу подорож Австрією!

Маршрут подорожі:

Відень – Баден під Віднем – Вінер-Нойштадт – Земмерінг – Леобен – Ґрац – замок Герберштайн – Вольфсберг – Клаґенфурт – замок Гохостервіц – Філлах – парк Високий Тауерн і гора Ґросглокнер – водоспад Кріммль – Ваттенс – Інсбрук – льодовик Штубай – Фельдкірх – Брегенц і Боденське озеро – парк Rappenlochschlucht – Імст – Ервальд – ущелина Лойташ – Куфштайн – Целль-ам-Зе – замок Гогенверфен – печера Айсрізенвельт – Зальцбург – Гальштат – Лінц – Мельк – долина Вахау – Відень

Щоб забронювати або отримати більше інформації про готелі та оренду авто, клікніть у надані нижче скріншоти або лінки.

Готель

На час подорожі знайшли для вас кілька прикладів гарних готелів:

Відень – Motel Verde

Motel Verde

Грац – Frühstückspension Wiesenhaus

Frühstückspension Wiesenhaus

Інсбрук – Haus Oblasser

Haus Oblasser

Вказані на сторінці ціни є дійсними на момент публікації промоційної пропозиції. Пам'ятайте, що ціна може бути вищою або нижчою, ніж та, яку ви бачите на скрінах. На жаль, добрі промоції і акційні ціни швидко закінчуються. Якщо ви хочете скористатися з акційної ціни, опублікованої на нашій сторінці, вам треба досить оперативно після публікації тексту перейти за лінками на сторінку нашого партнера, який пропонує знижені ціни. Щоб не прогавити акції на цікаві для вас авіаквитки і тури, радимо вам створити аккаунт на сторінці У відпустку і отримувати миттєві повідомлення про найдешевші квитки і подорожі. Також можете підписатися на наш канал в Telegram.

Бажаєш отримувати повідомлення з новими акційними пропозиціями?

Створи аккаунт і виріш як часто будемо висилати тобі повідомлення. Не висилаємо спаму.

Iдеї подорожей