Друзі, у нас війна. Російська Федерація хоче знищити нашу країну і ми повинні дати відсіч. Сайт «У відпустку» неодмінно відновить свою діяльність після нашої перемоги. Подумаємо про подорожі пізніше. Зараз - всі сили на допомогу українському війську і українському народу. Слава Україні!

#UvidpustkuRoutes. Пхукет: Аквапарк Splash Jungle → Сарасін → храм Золотого Будди → пляж Камала → шоу FantaSea → пляж Патонг → пляж Карон → Великий Будда → пляж Ката → мис Пром Тхеп → Храм Ват Чалонг → Пхукет-Таун → гора мавп → водоспад Банг Пе

  • 26.05.2020 11:59
  • Eugene
Таїланд Пхукет

В Таїланді багато островів та материкових курортів і перед туристом може постати питання, який серед них обрати. Ми вирішили трохи допомогти його вирішити і склали маршрут подорожі найбільшим островом країни – Пхукетом, який водночас і найпопулярніший для відпочинку. Можливо саме наша стаття надихне вас відвідати цей чудовий острів у майбутньому!

Бажаєш отримувати повідомлення з новими акційними пропозиціями?

Створи аккаунт і виріш як часто будемо висилати тобі повідомлення. Не висилаємо спаму.

Популярність Таїланду серед українських туристів безсумнівна. Багато людей обирають цей напрямок для екзотичного відпочинку, для втечі від зимового холоду або для культурно-екскурсійної програми. Не рідко туристичні агенції пропонують спокусливі ціни на тури до Таїланду, також часто відбуваються розпродажі авіаквитків від класичних авіакомпаній. Пхукет отримує значну частку туристичного потоку, тому ми вирішили присвятити йому окрему статтю. Дістатися на острів можна кількома способами: прямим авіасполученням з Бангкока, якщо ви прилітаєте з Європи до столиці Таїланду, авіарейсами деяких класичних авіакомпаній (наприклад Qatar Airways з пересадкою в Досі) або автобусами з того ж Бангкока. Хоча Пхукет і найбільший острів Таїланду, проте шлях з півночі на південь автодорогами простягнеться лише на 60-70 км. Тому за одну відпустку ви легко зможете побувати у всіх його найцікавіших місцях і зовсім не важливо яким чином ви приїхали на острів – самостійно або у складі пакетного туру.

Таїланд Пхукет

В якості прикладу ми проклали маршрут з аеропорту Пхукета, який розташований на півночі острова. В аеропорті ви можете взяти на прокат автомобіль, якщо для вас не проблема лівобічний рух. Громадський транспорт на острові досить розвинений і складається з класичних автобусів, “традиційних” для Таїланду автобусів, а також мото-таксі і колоритних тук-туків. Одразу поруч з аеропортом знаходиться довгий піщаний пляж Май Хао. На ньому не так багато готелів і розважальних закладів, тому він гарно підійде для спокійного відпочинку. Практично по сусідству з аеропортом можна розважитися і гарно провести час в аквапарку Splash Jungle.

Таїланд Пхукет

Пхукет розташований від материка на відстані лише 600 метрів і, звісно, з’єднаний з ним мостами. Поруч з автомобільним мостом знаходиться пішохідний історичний міст Сарасін. Колись він був головним, а зараз – одна з пам’яток для туристів. З мосту відкривається гарний вид на море, а біля його сторін знаходяться ресторани.

Таїланд Пхукет міст Сарасін

На цьому огляд півночі острова можна завершити і рухатися на південь. Одразу за територією аеропорту розпочинається заповідник Сірінат з унікальним мангровим лісом і кількома гарними пляжами Най Янг і Най Тхон.

Таїланд Пхукет Сірінат

Лише за 20 хвилин поїздки від пляжу Най Тхон на схід, всередину острова знаходиться релігійна пам’ятка храм Золотого Будди або Ват Пра Нанг Санг, один з найстарших на острові. Хоча документальних підтверджень немає, але припускають, що вік храму 550 років.

Недалеко, на схід від містечка, де розташований Ват Пра Нанг Санг, можна побачити водоспад Тонсай. Він знаходиться на території природного парку Као Пра Тео. У підніжжя водоспаду є невелике озеро – гарне місце для відпочинку.

Далі на південь розташований один з найкращих піщаних пляжів Пхукета – Банг Тао. Він простягнувся на 7 км і його омиває лазурове Андаманське море, а з іншого боку він прикритий тропічним гаєм, який утворює достатньо тіні, щоб з комфортом відпочити.

Таїланд Пхукет

Таїланд неможливо уявити без слонів і на Пхукеті знаходиться еко-парк Green Elephant Sanctuary, в якому цих тварин утримують практично в природному середовищі і тендітно піклуються ними.

Таїланд слон

Наступний від Банг Тао пляж на південь острова – пляж Камала. Не такий великий, як сусідні, цей пляж обирають для спокійного відпочинку з дітьми. Практично біля нього знаходиться театр FantaSea, в якому туристам демострують шоу та вистави на традиційну для Таїланда тематику з використанням яскравих декорацій та костюмів. Туристи відзначають шоу, як дуже емоційне і цікаве, тому варто побувати на ньому принаймні один раз.

Таїланд Пхукет

Між пляжем Камала і пляжем Патонг, всередині острова знаходиться невеликий водоспад Кату, а недалеко від нього цікава туристична розвага – Flying Hanuman або Політ Ханумана. В цьому парку ви зможете “політати” над і між деревами та полоскотати нерви, піднімаючись мотузковими містками, що розхитуються.

Пляж Патонг – відноситься до найпопулярніших на Пхукеті. Біля нього розташовані численні готелі різного класу, ресторани, кав’ярні, розважальні заклади, популярний нічний ринок і клуби. Туди приїзджають за гомінливими, яскравими і емоційними розвагами. Для спокійного відпочинку краще обрати інші місця. На території селища, яке прилягає до Патонга знаходиться клуб Simon Cabaret, в якому проводять театралізовані шоу з яскравими декораціями та костюмами і яке користується попитом серед туристів.

Таїланд Пхукет Патонг

На схід від Патонга можна відвідати невеликий зоосад Tiger Kingdom (Королівство тигрів) на території монастиря. В ньому мешкає невелика кількість цих тварин і туристи можуть побачити їх з близької відстані.

Таїланд Пхукет Королівство тигрів

Наступний популярний пляж Карон, на південь від Патонга. На ньому також кипить життя вдень і вночі, але через довшу берегову лінію, на ньому можна відпочити у більш спокійному середовищі. Недалеко від Карона знаходиться одна з видатних релігійних пам’яток Пхукета – статуя Великий Будда заввишки 45 метрів. Храмовий комплекс відносно новий, але все одно він може вразити своїми розмірами і архітектурою, а з його території відкривається гарний вид. Також в районі пляжу можна побачити храм Сува Кхирі Кет XIX століття – гарний взірець буддійської архітектури.

Таїланд Пхукет Великий Будда

Довершує трійку найпопулярніших пляжів Пхукета – пляж Ката, а одразу за ним на південь розташований Ката Ной. Серед трійки лідерів, Ката найбільш підійде для спокійного відпочинку і відпустки родиною. Біля нього знаходиться кораловий риф і вода моря там напевно найпрозоріша на західному узбережжі острова, а у низький сезон на Каті чудові умови для серфінгу.

Таїланд Пхукет Ката

Недалеко від пляжу Ката Ной знаходиться оглядовий майданчик Карон, з якого відкривається прекрасна панорама на узбережжя, а на території облаштована альтанка.

Таїланд Пхукет Карон

На півдні Пхукета знаходиться невеликий пляж Най Харн. Завдяки теплим течіям, температура моря там тримається до +30° цілий рік, що робить його ідеальним для відпочинку з дітьми. Найпівденніша точка острова – мис Пром Тхеп, з якого відкривається гарний вид на море і океан. Серед туристів існує думка, що на Пром Тхепі можна спостерігати найгарніші заходи сонця.

Таїланд Пхукет Promthep Cape

Далі маршрут пройде на північ, тримаючись ближче до східного узбережжя. Одразу після мису ми рекомендуємо завітати на пляж Равай – один з найбільших на острові. Відомий він перш за все великою кількістю пропозицій екскурсій на човнах і катерах. Тому заплануйте поїздку на сусідні острови, які також варті уваги.

Таїланд Пхукет човни

Якщо ви вже встигнете побувати в парку слонів та тигрів, тоді побувайте ще в парку птахів Bird Paradise. В ньому зібрано близько 300 видів птахів з різних куточків світу, а на території облаштовані тематичні зони, зони для відпочинку і штучні водойми.

Таїланд Пхукет Bird Paradise

Трохи на північ від парку розташований храм Ват Чалонг – напевно найгарніший на острові. Його світлини прикрашають багато рекламних буклетів про Пхукет, а архітектура і внутрішнє оформлення з мармуру та золота не залишать байдужим жодного туриста.

Таїланд Пхукет Ват Чалонг

Таким шляхом можна дістатися до столиці провінції Пхукет – Пхукет-Тауна. Приставка “таун” використовується лише для того, щоб не плутати місто з назвою острова. Там ви можете зупинитися на кілька днів, адже в місті і на його околицях багато цікавих і розважальних місць. Перше, що ми рекомендуємо відвідати – Акваріум Пхукета, який розташований на півдні від столиці. В ньому зібрана багата колекція видів морських та океанічних тварин.

Таїланд Пхукет

Цікавий в місті історичний центр, який побудований в колоніальному португальському стилі і має елементи культури китайського панування на острові. Популярна в цьому регіоні гора мавп – холм, на якому мешкає ціла колонія цих розбишак, які не проти прийняти гостинці від туристів, а з гори відкривається гарний вид на місто.

Таїланд Пхукет мавпи пагорб

Також в Пхукет-Тауні варто відвідати 3D музей, зоопарк, ботанічний сад, нічний ринок, торгівельні центри і взагалі поблукати вулицями цього міста.

Таїланд місто Пхукет

На північ від Пхукет-Тауна знаходиться ще один національний тайський театр Сіам Ніраміт. Вистави театру передають культуру і традиції народу Пхукета і Таїланда вцілому. Зазвичай це яскраві шоу з багатьма артистами, декораціями і музикою.

Таїланд Пхукет

На східному узбережжі острова пляжів зовсім небагато, тому рушайте далі на північ до еко-парку Phuket Elephant Sanctuary. Він трохи схожий на парк Green Elephant і в ньому також можна поспілкуватися зі слонами. Недалеко від заповідника розташований один з найбільших водоспадів острова Банг Пе заввишки 15 метрів. Біля підніжжя водоспаду знаходиться невелике озеро, в якому можна покупатися, а на території облаштований розплідник мавп.

Таїланд Пхукет

Пхукет – це справжній туристичний рай, тому плануйте на майбутнє цікаву і незабутню подорож на цей острів!

Маршрут подорожі:

Аеропорт – пляж Май Хао – аквапарк Splash Jungle – міст Сарасін – заповідник Сірінат – храм Золотого Будди – водоспад Тонсай – пляж Банг Tao – еко-парк Green Elephant Sanctuary – пляж Камала – театр FantaSea – водоспад Кату – парк Flying Hanuman – пляж Патонг – шоу Simon Cabaret – зоосад Tiger Kingdom – пляж Карон – Великий Будда – пляж Ката – пляж Ката Ной – пляж Най Харн – мис Пром Тхеп – пляж Равай – парк Bird Paradise – Храм Ват Чалонг – Пхукет-Таун – Акваріум – гора мавп – театр Сіам Ніраміт – парк Phuket Elephant Sanctuary – водоспад Банг Пе – аеропорт

Щоб забронювати або отримати більше інформації про готелі та оренду авто, клікніть у надані нижче скріншоти або лінки.

Готель

На час подорожі знайшли для вас кілька прикладів гарних готелів:

Патонг – Palmyra Patong Resort

Palmyra Patong Resort

Карон – Fullmoon Beach Resort

Fullmoon Beach Resort

Равай – OYO 454 Monaburi Hotel

OYO 454 Monaburi Hotel

Вказані на сторінці ціни є дійсними на момент публікації промоційної пропозиції. Пам'ятайте, що ціна може бути вищою або нижчою, ніж та, яку ви бачите на скрінах. На жаль, добрі промоції і акційні ціни швидко закінчуються. Якщо ви хочете скористатися з акційної ціни, опублікованої на нашій сторінці, вам треба досить оперативно після публікації тексту перейти за лінками на сторінку нашого партнера, який пропонує знижені ціни. Щоб не прогавити акції на цікаві для вас авіаквитки і тури, радимо вам створити аккаунт на сторінці У відпустку і отримувати миттєві повідомлення про найдешевші квитки і подорожі. Також можете підписатися на наш канал в Telegram.

Бажаєш отримувати повідомлення з новими акційними пропозиціями?

Створи аккаунт і виріш як часто будемо висилати тобі повідомлення. Не висилаємо спаму.

Iдеї подорожей