Друзі, у нас війна. Російська Федерація хоче знищити нашу країну і ми повинні дати відсіч. Сайт «У відпустку» неодмінно відновить свою діяльність після нашої перемоги. Подумаємо про подорожі пізніше. Зараз - всі сили на допомогу українському війську і українському народу. Слава Україні!

#UvidpustkuRoutes. Азори (Сан-Мігел і Санта-Марія): Понта-Делгада → Сет-Сідадіш → Понта-да-Феррарія → Рібейра-Гранде → заповідник Салту-ду-Кабріту → Порту-Формозу → Файал-да-Терра → Фурнаш → Віла-Франка-ду-Кампу → Віла-ду-Порту

  • 28.05.2020 15:02
  • Eugene
Португалія Азори озеро

Серед Атлантичного океану є архіпелаг островів, на яких природа зберіглася майже в первозданному стані. Саме цим і приваблюють до себе Азорські острови! Ми вирішили скласти маршрут подорожі двома островами Сан-Мігел і Санта-Марія, які відносяться до східної групи Азорів. Сподіваємося, що маршрут допоможе вам при плануванні подорожі на майбутнє.

Бажаєш отримувати повідомлення з новими акційними пропозиціями?

Створи аккаунт і виріш як часто будемо висилати тобі повідомлення. Не висилаємо спаму.

Читайте також:
Путівник по островах Терсейра, Сан-Жорже, Піку, Фаял, Грасіоза, Флореш і Корву
Путівник по Португалії
Путівник по Мадейрі

Азорський архіпелаг складається з дев’яти островів, які у свою чергу розділені на східну, центральну і західну групи. На початку ми вирішили приділити увагу східній, ближчої до материка, групі – островам Сан-Мігел і Санта-Марія. Перший – найбільший на архіпелазі і відповідно найпопулярніший серед туристів, а другий входить до трійки найменших. Дістатися на Сан-Мігел можна прямими авіарейсами з материкової Португалії або з деяких міст Німеччини. На Санта-Марію можна потрапити з Сан-Мігела літаком або поромом, шлях на якому займає близько трьох годин, що само по собі цікава невелика океанічна прогулянка. Якщо ваш вибір припаде на цей напрямок для подорожі, то обов’язково побувайте на двох островах, а наш путівник лише допоможе вам у цьому.

Португалія Азори Понта-Делгада

Подорожувати на Азорські острови можна цілий рік, але найкращим періодом вважається час з липня до вересня включно. Аеропорт Сан-Мігела розташований практично в межах столиці всього архіпелагу – Понта-Делгаді. Чудове історичне місто, в якому можна зупинитися не тільки на кілька днів, а й на весь час перебування на острові. Розміри Сан-Мігела лише 65 х 15 км, що дозволить вам за одну відпустку дослідити його уздовж і поперек, а за свою природу він носить ім’я “зелений острів”. Понта-Делгада була заснована у 1449 році і з того часу відігравала важливу роль на шляху з Європи до Нового Світу. Головний архітектурний ансамбль міста складається з будівель і будинків XVIII століття. На історичних вуличках зберіглися чудові зразки зодчества такі, як церква Сан-Жозе, храм Святого Хреста, міська брама, церква Святого Себастьяна, форт Сау-Браш та інші.

Португалія Азори Понта-Делгада

На околиці міста розташована геологічна пам’ятка – лавова труба або печера Грута-ду-Карвао. Природна архітектура печери вражає своїми текстурами і численними сталактитами різної форми. В Понта-Делгаді працює традиційний ринок, на якому можна зробити запаси на час подорожі і трохи зануритися у атмосферу місцевого колориту.

Португалія Азорські острови

Ще одне місце біля Понта-Делгади, яке варто відвідати – ананасова плантація Ananases A Arruda. Ананаси вирощують там цілий рік і вони вважаються найпівнічнішими ананасами у світі. Плантація відкрита для туристів, а на території працює кав’ярня і крамниця, в якій можна придбати безпосередньо ананаси, унікальні ананасове мило і лікер та різні сувеніри.

Португалія Азорські острови Ананаси А Арруда

Вже час їхати до головних, природних, пам’яток Сан-Мігела. На північний захід, за 13 км від Понта-Делгади знаходиться один з найгарніших оглядових майданчиків Pico do Carvão. Звідти відкривається панорама на долини, згаслі вулкани і озера. До речі, на острові вам будуть зустрічатися дуже багато оглядових майданчиків, тому запасіться місцем для фотографій і гарною оптикою.

Португалія Азорського Сет Cidades

Далі на захід знаходиться прекрасний регіон з найбільшим озером Сан-Мігела – Сет-Сідадіш. Воно утворилося завдяки затопленню кратера згаслого вулкану і складається з двох частин Лагоа-Верді і Лагоа-Азуль. Ці дві лагуни з’єднані невеликою протокою. Насолодитися панорамою на озеро можна з оглядового майданчика do Cerrado das Freiras. Звідти видно, що колір води в лагунах відрізняється один від одного.

Португалія Азори Сете Cidades

Сусідні від Сет-Сідадіш невеликі озера Сантьяго і Раса – це також затоплені кратери вулкану, уздовж яких прокладені дороги, туристичні стежини і організовані оглядові майданчики Grota do Inferno, Vista do Rei та Candelaria.

Португалія Азори Сете Cidades

Найгарніший вид практично на весь цей регіон можна побачити з майданчика Lagoa do Canário, який розташований в парку біля однойменного озера. Всі ці озера і долини оточені різноманітною зеленню, тому заплануйте піший маршрут. Витрачений час і сили цілком компенсує насолода від природи і її кольорів та чистого повітря.

Португалія Азори Сете Cidades

На західному березі Сет-Сідадіш розкинулося невелике однойменне містечко, в якому можна зупинитися на відпочинок, організувати екскурсії на каноє і побачити гарну церкву Святого Миколая у традиційному для Азорів стилі.

Португалія Азорські острови

Далі рушайте на захід через оглядовий майданчик da Lomba do Vasco до крайньої точки Сан-Мігела – Понта-да-Феррарія. Окрім гарних краєвидів з мису, біля нього можна покупатися у природних басейнах, які наповнюються з гарячих термальних джерел і вода в них тримається близько +28° цілий рік.

Португалія Азорські острови Понта-да-Феррарія

На південь від Понта-да-Феррарія розташований оглядовий майданчик Ponta do Escalvado, а за ним селище Моштейруш. Там знаходиться океанічний пляж з чорним вулканічним піском, а навпроти нього дві скелі, які називають “брама до Атлантики”.

Наступну зупинку зробіть в селищі Бретанья, що на півночі від Сет-Сідадіш. В ньому є оглядовий майданчик Ponta da Costa, з кого можна спуститися до океану, історична церква і невелика архітектурна пам’ятка – традиційний млин.

узбережжя Азорських островів

Рухаючись уздовж узбережжя ви потрапите до містечка Санту-Антоніу, в якому розташований невеликий водоспад Святого Антонія і природний океанічний басейн Piscina. Далі на схід від міста знаходиться мальовничій мис Трумба-ду-Елефанте з оглядовим майданчиком.

Португалія Азорські острови

Далі на схід ще одна мальовнича ділянка узбережжя та оглядовий майданчик Педраш Неграш і біля нього природний басейн Посус. Ще кілька хвилин поїздки на схід і ви на мисі Buraco De S. Pedro. Цікавий він тим, що біля нього знаходиться провалля до печери і воно відділене тонкою скелею від океана.

Наступна зупинка в місті Рібейра-Гранде. Там присутня типова для Азорів архітектура, цікава церква Рібейра-Сека, парк Рібейра-душ-Моіньюш і незвичайний музей біблейської культури Casa do Arcano. Також це місто зручно використати для поїздки всередину острова, де розташоване мальовниче озеро Фогу або Вогнянне озеро – друге за розмірами на Сан-Мігелі. Воно оточене лісами, прекрасними природними ландшафтами і оглядовими майданчиками Lagoa do Fogo, Barrosa і Bela Vista.

Португалія Азорські острови

На шляху до або з озера дорога проходить крізь заповідник Салту-ду-Кабріту, де знаходиться невеликий та гарний водоспад і купальні Кальдейра Велья з кількома басейнами, які наповнені термальною водою.

Португалія Азорські острови Кальдейра Велья

Перед містом Порту-Формозу знаходиться чудовий оглядовий майданчик Санта-Ірія з прекрасним видом на узбережжя, а в самому місті обладнаний міській пляж. В сусідньому від Порту-Формозу селищі Сан-Браш знаходиться традиційна церква, а за 5 км всередину острова – однойменне невелике озеро.

Португалія Азорські острови

На схід уздовж узбережжя ви доїдете до природного парку Рібейра-душ-Кальдейрош, в якому знаходяться два дуже гарні водоспади. Територія парку відкрита для туристів, тому заплануйте пішу прогулянку. Не забувайте також про оглядові майданчики на узбережжі, тому що воно в цьому регіоні скелясте і дуже мальовниче.

Португалія Азорські острови

Східну точку Сан-Мігеля прикрашає маяк Арнел. Будівля маяка була зведена у 1876 році і виконана в традиційному стилі, а з території відкривається прекрасний вид – дуже гарне місце для фото. Доступ до маяка безкоштовний і обмежений лише годинами роботи.

Португалія Азорські острови Фарол-ду-Арнель

Південніше від маяка обов’язково треба побувати на двох оглядових майданчиках Понта-ду-Сосегу і Понта-ду-Мадругара.

Португалія Азорські острови

Таким коловим маршрутом ви знову повернулися на південне узбережжя Сан-Мігела. Зробіть зупинку в Файал-да-Терра, адже цей регіон оточений гірським масивом, в тому числі і найвищою горою острова Піко-да-Вара, та природним парком з водоспадами і туристичними стежинами.

Португалія Азорські острови

Далі розташоване місто Повоасан, де знаходиться гальковий пляж – гарне місце для відпочинку, а за кілька хвилин поїздки на захід дуже гарний піщаний пляж в селищі Рібейра-Кенте.

Португалія Азорські острови Рібейра Квенте

На Сан-Мігелі є ще одне прекрасне озеро Фурнаш і біля нього однойменне містечко. Окрім дивовижних панорам туристам доступні термальні басейни, які знаходяться на території ботанічного парку в Фурнаші, а також парк з вулканічними гейзерами.

Португалія Азори гейзер

Місто Віла-Франка-ду-Кампу – це прекрасне місце для відпочинку. З нього організовують риболовні тури і поїздки на маленький острів навпроти узбережжя, біля міста розташований чудовий піщаний пляж Praia da Pedreira, а в самому місті можна побачити унікальну пам’ятку – каплицю Богоматері Миру.

Португалія Азорські острови

Острів Санта-Марія, як ми вже згадали, відноситься до найменших на архіпелазі, шлях дорогами з одного боку до іншого займає приблизно 27 км. Ми рекомендуємо запланувати кількаденну подорож на острів, щоб не поспішати і повною мірою насолодитися відпочинком на ньому. На Санта-Марії знаходяться унікальні для Азорів пляжі зі світлим піском, гора Піко Альто, з якої відкривається прекрасний вид, мальовнича затока Сан Лоренцу, маяк Понта-ду-Каштелу, з якого можна побачити китів, каскад водоспадів Авейру і історичне містечко Віла-ду-Порту.

Також на Санта-Марії можна побачити унікальну скелю з маленьким озером Poço da Pedreira, міні-пустелю Barreiro da Faneca з червоним піском і марсіанським ландшафтом і ще одну унікальну скелю Ribeira de Maloás, яка розколота у вигляді олівців і з неї відкривається гарний вид.

Португалія Азорські острови Ільха де Санта Марія

Серед історичних пам’яток на Санта-Марії відзначемо церкву Святого Духа, церкву Носса-Сеньйора-душ-Анжуш і фортецю Сан-Браш.

Маршрут подорожі:

Понта-Делгада – печера Грута-ду-Карвао – ананасова плантація – оглядовий майданчик Pico do Carvão – озеро Сет-Сідадіш – оглядовий майданчик da Lagoa do Canário – Понта-да-Феррарія – Моштейруш – Бретанья – Санту-Антоніу – Тромба-ду-Елефанте – Педраш Неграш – Посус – Buraco De S. Pedro – Рібейра-Гранде – озеро Фогу – заповідник Салту-ду-Кабріту – купальні Кальдейра Велья – Санта-Ірія – Порту-Формозу – Сан-Браш – парк Рібейра-душ-Кальдейрош – маяк Арнел – Понта-ду-Сосегу – Понта-ду-Мадругара – Файал-да-Терра – Повоасан – озеро Фурнаш – Віла-Франка-ду-Кампу – пляж Praia da Pedreira – острів Санта-Марія – Понта-Делгада

Щоб забронювати або отримати більше інформації про готелі та оренду авто, клікніть у надані нижче скріншоти або лінки.

Готель

На час подорожі знайшли для вас кілька прикладів гарних готелів:

Рібейра-Гранде – Areal de Santa Bárbara Guest House

Areal de Santa Bárbara Guest House

Капелаш – Quinta Do Norte

Quinta Do Norte

Санта-Марія – Pja – Santa Maria Youth Hostel

Pja - Santa Maria Youth Hostel

Вказані на сторінці ціни є дійсними на момент публікації промоційної пропозиції. Пам'ятайте, що ціна може бути вищою або нижчою, ніж та, яку ви бачите на скрінах. На жаль, добрі промоції і акційні ціни швидко закінчуються. Якщо ви хочете скористатися з акційної ціни, опублікованої на нашій сторінці, вам треба досить оперативно після публікації тексту перейти за лінками на сторінку нашого партнера, який пропонує знижені ціни. Щоб не прогавити акції на цікаві для вас авіаквитки і тури, радимо вам створити аккаунт на сторінці У відпустку і отримувати миттєві повідомлення про найдешевші квитки і подорожі. Також можете підписатися на наш канал в Telegram.

Бажаєш отримувати повідомлення з новими акційними пропозиціями?

Створи аккаунт і виріш як часто будемо висилати тобі повідомлення. Не висилаємо спаму.

Iдеї подорожей