Друзі, у нас війна. Російська Федерація хоче знищити нашу країну і ми повинні дати відсіч. Сайт «У відпустку» неодмінно відновить свою діяльність після нашої перемоги. Подумаємо про подорожі пізніше. Зараз - всі сили на допомогу українському війську і українському народу. Слава Україні!

#UvidpustkuRoutes. Туніс: Карфаген → Келібія → Хаммамет → Сус → Монастір → Ель-Джем → острів Джерба → Матмата → пустеля Сахара → озеро Шотт-ель-Джерід → Дугга → Атлаські гори

  • 22.06.2020 16:24
  • Eugene
Туніс

Туніська Республіка – це держава, яка стала для українських туристів дуже популярним напрямком. Тому ми вирішили скласти маршрут подорожі до найцікавіших місць Туніса, щоб ви могли використати його для планування поїздки на майбутнє.

Бажаєш отримувати повідомлення з новими акційними пропозиціями?

Створи аккаунт і виріш як часто будемо висилати тобі повідомлення. Не висилаємо спаму.

Територія сучасного Туніса за правом може вважатися колискою стародавніх цивілізацій. Найстаршим поселеням первісних людей майже 200 тисяч!! років, а головні історичні пам’ятки датовані між 4500 і 600 роками до н.е. Але головне, що приваблює туристів – це курорти на Середземному морі. За останні роки в Тунісі вирісла ціла індустрія з курортними готелями, розважальними центрами і обладнаними пляжами. Головна частина туристів з України відвідують Туніс у складі пакетного туру і зазвичай обмежуються лише відпочинком у готелі та біля моря. Ми пропонуємо вам розширити кругозір і запланувати поїздку цікавими містами, природними парками і навіть до пустелі. Це все можна побачити навіть якщо ви прилетіли чартерним рейсом на один з курортів. В інший спосіб потрапити до Тунісу можна класичними авіакомпаніями з пересадками в європейських аеропортах. Громадянам України для туристичних поїздок до Туніса віза не потрібна. При перетині кордону потрібно лише надати зворотній квиток, ваучер на проживання і заповнити імміграційну картку. Пересуватися країною можна автобусами або залізницею, міський транспорт також досить розвинений, але найкраще орендувати автомобіль. Дорожній рух в Тунісі доволі цивілізований і жодних проблем у туристів не повинно виникати.

Туніс Сахара

В якості прикладу ми проклали маршрут подорожі зі столиці Туніса, яка має таку саму назву. Зверніть увагу, що чартерні рейси з України зазвичай прилітають до аеропорту міста Монастір, тому можна прокласти маршрут і з цього міста. Місто Туніс було засноване у другому тисячолітті до н.е. і за багато століть назбирало багато пам’яток архітектури, історії та культури. Хоча головна з цих пам’яток розташована в передмісті столиці – стародавнє і легендарне місто Карфаген. Заснований фінікійцями у IX століття до н.е. Карфаген був не просто містом, а й цілою державою, яка переживала розквіт, занепад і відродження. Зараз на території Карфагена можна побачити руїни і деякі вцілілі будівлі часів Римської імперії.

Туніс Карфаген

Поруч з Карфагеном розташоване невелике містечко Сіді-Бусаїд, яке часто можна побачити на рекламних світлинах про Туніс. Відоме воно своїми будинками, які пофарбовані у біло-синіх кольорах, та мальовничими панорамами на Середземне море.

Туніс Сіді-Бусаїд

В самому Тунісі варто побувати в музеї Бардо, в якому зберігається величезна колекція витворів мистецтва та культурних реліквій давнини. Також відзначимо головну міську браму, яка залишилася від захисної фортеці, кафедральний католицький собор Святого Вікентія де Поля, мечеть аз-Зайтуна, парк Бельведере – чудове місце для відпочинку, та музей валюти.

Туніс мечеть

Коли гарно нагуляєтеся столицею Туніса, рушайте на пошуки пригод. За 120 км від Туніса на схід, на півострові Кап-Бон розташоване ще одне стародавнє місто Керкуан. Вважається, що воно було засноване між VI і III століттями до н.е. Римляни практично знищили Керкуан, проте велика його частина була похована під пісками і в наші часи там проводяться активні археологічні розкопки.

Туніс

Поруч з Керкуаном, за 15 км на південь зробіть зупинку в Келібіі. Там можна відпочити на гарних пляжах Середземного моря і зробити екскурсію до найбільшої та найстаршої фортеці Туніса. Її побудували у III столітті до н.е. і вона дуже гарно зберіглася до наших часів.

Далі рушайте на південь, де знаходяться популярні морські курорти, про які ми вже згадали. Розпочніть цю курортну частину маршрута з містечка Хаммамет, яке розташоване на півночі однойменної затоки. Історична частина міста, медіна – це головна туристична пам’ятка на курорті, яка складається з колоритних вуличок, будинків, ринків і набережної. В передмісті Хаммамета знаходяться руїни стародавнього міста Пуппут – цікава пам’ятка для невеликої екскурсії.

Туніс Хаммамет

На шляху з Хаммамета до Суса варто заїхати в зоопарк Фригія. На великій території парку, який виконаний у традиційному для Туніса стилі, тварин утримують в умовах, близьких до природних.

Туніс Фрігія

Сус – ще один дуже популярний серед туристів курорт, навколо якого знаходяться чудові пляжі і готелі різної категорії, в тому числі і All Inclusive. Практично в центрі міста знаходиться фортеця-монастир Рібат XI століття, яка має форму квадрата і на її території працює цікавий археологічний музей.

Туніс Сус Рібат

Південну частину затоки Хаммамет довершує місто Монастір, в якому також є монументальна фортеця Рібат VIII століття, а поруч з нею мавзолей Хабіба Бургіби, архітектура якого не залишить байдужим жодного туриста.

Туніс Монастір

Якщо зупинитися в Монастірі, тоді варто запланувати одноденну поїздку на захід в Кайруан, де розташована одна з найбільший в Тунісі мечеть Укба VII століття. На її територію дозволено прохід людям з іншим віросповіданням, тому можна на власні очі побачити цю величну споруду.

Туніс Кайруан

Далі рушайте до міста Махдія, в якому можна продовжити морський відпочинок на чудових міських пляжах і помилуватися видами на фортецю Бордж ель-Кебір.

Туніс Махдія

За 40 км від Махдії на захід, в невеликому місті Ель-Джем знаходиться римський амфітеатр, який за архітектурою нагадує Колізей. Вік споруди близько 2000 років і на його території організовують екскурсії численними лабіринтами та приміщенями.

Туніс Ель-Джем

Подальший маршрут прокладіть на південь країни до острова Джерба. Він настільки близько розташований до материка, що з’єднаний з ним дорогою та коротким поромним маршрутом. На острові можна зупинитися на кілька днів, щоб побувати в селищі гончарів Геллала та придбати традиційні вироби місцевих майстрів, побачити синагогу Ель-Гриба в селищі Ер-Ріяд, відвідати ферму крокодилів та насолодитися відпочинком на пляжах з білим піском, якими славиться острів.

Туніс море пляж

Коли повною мірою насолодитеся морським відпочинком рушайте всередину Туніса і першу зупинку зробіть в містечку Матмата. Відоме воно печерним містом, в якому мешкає корінне населення туніса – бербери. Одно і двоповерхові будинки були висічені безпосередньо у скелях і зберігають комфортну температуру для життя в умовах африканської спеки. Місто було використане для зйомок відомого фільму “Зоряні війни” і частина декорацій досі зберігається для екскурсій.

Туніс Матмата

Тунісу належить невелика частина пустелі Сахара і не побувати в ній під час подорожі було би зовсім неправильно. Наприклад, недалеко від Матмати знаходиться природний парк Джебіл. Там можна організувати джип-сафарі, поїздки на верблюдах і насолодитися краєвидами з піщаними дюнами.

Туніс Сахара

На півночі туніської Сахари знаходиться озеро Шотт-ель-Джерід, хоча водою воно наповнюється лише взимку. В інший період року озеро пересихає і має вигляд солончакової западини, а на його берегах можна побачити кам’янисті утворення (або мінерали) різних кольорів та форм.

Туніс Шотт-ель-Джерід

Рухаючись назад на північ Туніса варто заїхати до стародавнього міста Дугга, яке розташоване за 110 км від столиці. Там доволі гарно зберіглися амфітеатр, Капітолій, римські храми, акведук, ринки та інші будівлі.

Туніс Дугга

Північ Туніса дуже відрізняється від його пустельної частини, там багато зелені і є кілька мальовничих озер. Одне з таких в однойменному Національному парку Ішкель. Озеро оточене різноманітними садами і гаями, на ньому мешкає близько 180 видів птахів. Це чудове місце для відпочинку серед природи і велоекскурсій.

Вашу подорож довершать Атлаські гори, які займають північну частину Туніса і простягаються уздовж узбережжя Середземного моря. Там на вас чекають дивовижні панорами, фінікові сади, численні пішохідні і веломаршрути. Для скелелазів також знайдеться кілька гір, щоб можна було випробувати свої сили.

Туніс Атлаські гори

Маршрут подорожі:

Туніс – Карфаген – Сіді-Бусаїд – Керкуан – Келібія – Хаммамет – зоопарк Фригія – Сус – Монастір – Кайруан – Махдія – Ель-Джем – острів Джерба – Матмата – пустеля Сахара – озеро Шотт-ель-Джерід – Дугга – Національний парк Ішкель – Атлаські гори – Туніс

Щоб забронювати або отримати більше інформації про готелі та оренду авто, клікніть у надані нижче скріншоти або лінки.

Готель

На час подорожі знайшли для вас кілька прикладів гарних готелів:

Туніс – Dar Traki Medina de Tunis

Dar Traki Medina de Tunis

Сус – Marhaba Beach

Marhaba Beach

Джерба – Clubhotel Palm Azur

Clubhotel Palm Azur

Вказані на сторінці ціни є дійсними на момент публікації промоційної пропозиції. Пам'ятайте, що ціна може бути вищою або нижчою, ніж та, яку ви бачите на скрінах. На жаль, добрі промоції і акційні ціни швидко закінчуються. Якщо ви хочете скористатися з акційної ціни, опублікованої на нашій сторінці, вам треба досить оперативно після публікації тексту перейти за лінками на сторінку нашого партнера, який пропонує знижені ціни. Щоб не прогавити акції на цікаві для вас авіаквитки і тури, радимо вам створити аккаунт на сторінці У відпустку і отримувати миттєві повідомлення про найдешевші квитки і подорожі. Також можете підписатися на наш канал в Telegram.

Бажаєш отримувати повідомлення з новими акційними пропозиціями?

Створи аккаунт і виріш як часто будемо висилати тобі повідомлення. Не висилаємо спаму.

Iдеї подорожей