Друзі, у нас війна. Російська Федерація хоче знищити нашу країну і ми повинні дати відсіч. Сайт «У відпустку» неодмінно відновить свою діяльність після нашої перемоги. Подумаємо про подорожі пізніше. Зараз - всі сили на допомогу українському війську і українському народу. Слава Україні!

#UvidpustkuRoutes. Канари (Фуертевентура): Пуерто-дель-Росаріо → Корралехо → Ель-Котільйо → Ла-Оліва → Антігуа → Бетанкурія → півострів Хандія → Кофете → Коста-Кальма → Ла-Лахіта → Калета-де-Фусте

  • 29.06.2020 16:16
  • Eugene
Іспанія Фуертевентура

Продовжуємо розповідь про Канарські острови і настала черга другого за розмірами острова – Фуертевентура. Безперечно, він унікальний на архіпелазі і вартий окремої відпустки, тому ми склали маршрут подорожі до найцікавіших його місць, щоб ви могли скористатися ним при плануванні поїздки на майбутнє.

Бажаєш отримувати повідомлення з новими акційними пропозиціями?

Створи аккаунт і виріш як часто будемо висилати тобі повідомлення. Не висилаємо спаму.

Читайте також:
Путівник по Тенерифе
Путівник по Гран Канарії
Путівник по Лансароте
Путівник по Ла-Пальмі, Гомера і Ієрро

Фуертевентура відрізняється від своїх західних сусідів і відмінність ця полягає у ландшафтах. На нього їдуть не для насолоди зеленими долинами і відпочинку серед тропічного лісу, він приваблює туристів зовсім протилежним – “космічними” пейзажами. Також на Фуертевентурі найдовша берегова лінія (майже 100 км) на архіпелазі і відповідно найбільша кількість пляжів, а постійні вітри в деяких реґіонах острова і відповідно хвилі приваблюють серферів зі всього світу. Тобто, на острові є всі умови – пляжі, водні розваги і природні парки – щоб цікаво і незабутньо провести цілу відпустку. Дістатися на Фуертевентуру можна прямим авіарейсом з багатьох міст материкової Іспанії, деяких міст Німеччина, Польщі та Австрії або авіарейсами чи поромами з сусідніх островів. В якості прикладу ми склали маршрут подорожі з головного міста острова, біля якого знаходиться аеропорт. Розміри острова дозволять вам легко побувати у всіх цікавих місцях протягом однієї подорожі. Пересуватися можна автобусами, але найкраще орендувати автомобіль, тим більше що в Іспанії це коштує зовсім небагато.

Іспанія Канари Фуертевентура дорога

Пуерто-дель-Росаріо розташоване на східному узбережжі острова і має вдалу локацію, щоб використати його в якості базового міста, принаймні на кілька днів. Аеропорт розташований лише за кілька хвилин поїздки від столиці, а між ними перший на шляху чудовий пляж Плайя Бланка. Пляжів під час поїздки островом ви будете зустрічати дуже багато, тому можна тримати купальник і рушник завжди напоготові.

Іспанія Канари Фуертевентура

Історичних пам’яток на Фуертевентурі зовсім небагато, тому головний час відпустки займе відпочинок і насолода природою та океаном. Натомість, зупинившись в Пуерто-дель-Росаріо можна зробити запаси на час відпустки, звикнути до клімату, погуляти історичним центром, в якому розташовані затишні вулички з білими будинками, та відпочити на пляжах Пуерто Лахас і Харуго.

Іспанія Фуертевентура вулиця

Далі тримайте курс на північ острова до одного з головних курортів – Корралехо. Там знаходиться найбільша кількість туристичних розваг – нічні клуби, шопінг, аквапарк, водні розваги, серфінг, численні таверни і чудова набережна. Відпочити на березі океану можна і в самому місті на пляжах Плайя ла Клавельїна і Галера, але на південь від міста розташовані одні з найкращих пляжів для серфінгу Плайя дель Позо, Плайя дель Медан і Плайя де Велья.

Іспанія Фуертевентура Корралехо

На шляху зі столиці до Корралехо розташований однойменний природний парк, в якому можна побачити “космічні” ландшафти, про які ми вже згадали, і піщані дюни – одна з природоохороних зон на Фуертевентурі. Також на території парку знаходиться пляж завдовжки 10 км. На захід від Корралехо простягнулася безплідна пустеля, яка також надасть вам чудові панорами для фото.

Іспанія Фуертевентура

За 15 хвилин поїздки на поромі від Корралехо розташований невеликий безлюдний острів Лобос, на якому також можна знайти гарні пляжі, пустельні ландшафти і зустріти кілька видів тварин та птахів.

Іспанія Фуертевентура Лобос

На захід від Корралехо розташовані вулкани Баюйо – ціла група вулканів, які багато століть тому почали одночасно вивергатися і до наших часів перетворилися на дуже мальовничу місцевість з долинами й горами. Якщо піднятися на одну з верхівок, то можна насолодитися видом на узбережжя, острів Лобос і навіть на Лансароте.

Іспанія Фуертевентура Корралехо

Далі рушайте на захід, через вулканічну пустелю до містечка Ель-Котільйо, де розташовані одні з найкращих пляжів на острові, деякі з них входять до рейтингу найкращих в Європі. В самому місті є невелика фортеця, з якої відкривається гарний вид, а на півночі розташований маяк Тостон – один з шести маяків на Фуертевентурі. Зазвичай з маяків можна побачити прекрасні панорами, тому ми рекомендуємо обов’язково включати їх до маршруту подорожі.

Іспанія Фуертевентура Тостон

За 6 км від Ель-Котільйо на південь знаходиться дикий і чудовий пляж Плайя-де-Ескінцо. Для охочих відпочити практично один на один з природою та океаном – це дуже вдале місце.

Іспанія Фуертевентура

Час від’їхати від узбережжя всередину острова до містечка Ла-Оліва, яке відоме маєтком Каса де лос Коронелес XVIII століття, в якому розміщувалася резиденція влади Фуертевентури. Також в місті можна побачити історичну церкву Нуестра Сеньйора де Канделарія, мистецьку галерею і кілька гарних стародавніх маєтків.

Іспанія Фуертевентура

Недалеко від Ла-Оліва росташоване селище Тіндая, в якому організовують екскурсії до мальовничих однойменних гір поруч з селищем.

Іспанія Фуертевентура

Повертайтеся до океану в селище Пуертіто-де-лос-Молінос, яке розташувалося у невеликій бухті, що оточена скелями. Дуже мальовниче місце для відпочинку на пляжі.

Іспанія Фуертевентура

Якщо знову поїхати всередину острова на південь, то можна потрапити в містечко Антігуа. В ньому розташований цікавий музей історичних млинів і гарний історичний район з симпатичними будинками.

Іспанія Фуертевентура млин

Недалеко від Антігуа розташоване селище Бетанкурія і однойменний природний парк. Поселення розташувалося в мальовничій долині серед гір, точніше в кратері згаслого вулкану. Центр Бетанкуріі – це невеликий музей просто неба, адже його вигляд практично не змінився з XIX століття. Серед пам’яток відзначимо монастир Сан Буенавентура, церкву Санта-Марія Бетанкурія, музей археології та музей релігійного мистецтва.

Іспанія Фуертевентура Бетанкурія

На околицях Бетанкурії варто відвідати оглядовий майданчик Морро Велос, на якому розташовані статуї правителів і відкривається гарний вид.

Іспанія Фуертевентура

Далі на південь розташований муніципалітет Пахара, в якому є прекрасні піщані пляжі. Одні з них можна зустріти біля невеликого селища Ахуй.

Іспанія Фуертевентура Пахара

На Фуертевентурі є свій невеликий півострів Хандія, який довершує південну частину острова і водночас є одним з найкращих місць для відпочинку і туризму. Перше, що ми відзначимо – мальовничій пляж Плайя-дель-В’єхо Рей, який розташований на західному узбережжі і на початку півострова.

Іспанія Фуертевентура Хандія

Найпівденніший реґіон Хандії прикрашає однойменний природний парк з горами і невелике село Кофете, біля якого розташована історична пам’ятка Вілла Вінтера і один з найзнаменитіших диких пляжів на Канарському архіпелазі. Часто можна зустріти рекламні світлини про Фуертевентуру саме з цим пляжем.

Іспанія Фуертевентура

Південну точку острова за традицією довершує маяк Пунта-Хандія. На його території є невеликий оглядовий майданчик.

Подальший маршрут пройде уздовж східного узбережжя на північ. Зробіть зупинку на відпочинок в містечку Морро-дель-Хабле, адже в ньому є чудовий золотий пляж з дивовижного кольору океаном, а ще розплідник черепах.

Іспанія Фуертевентура

Далі рушайте до курорту Коста-Кальма, який досить розвинений, щоб провести в ньому кілька днів і, звісно, насолодитися відпочинком на безмежних пляжах, які вас точно не перестануть дивувати під час мандрівки. А дорогою обов’язково заїдьте на прекрасний пляж Плайя-де-Сотавенто-де-Хандія.

Іспанія Фуертевентура Коста Кальма

Одразу за Коста-Кальма знаходиться невелике курортне містечко Ла-Лахіта, в якому варто сходити в Оазис-Парк. На великій території комплексу розташовані ботанічний сад, парк кактусів, зоопарк і шоу крокодилів.

Іспанія Фуертевентура Оазис Парк

На північ від Ла-Лахіта розташований природний парк Cuchillos de Vigán і цікавий маяк Енталлада, який виконаний у незвичайному для таких споруд стилі і з його території відкривається чудовий вид.

Іспанія Фуертевентура Хандія

Перед поверненням до столиці на вас чекає ще один чудовий курорт Калета-де-Фусте – третій за розмірами на острові. В самому місті є розвинена туристична інфраструктура і штучний піщаний пляж, а навколо міста можна знайти цікаві кам’янисті пляжі.

Іспанія Фуертевентура Калета-де-Фусте

В передмісті Калета-де-Фусте знаходиться цікавий музей Салінас-дель-Кармен, в якому розповідають і показують про традиції виробництва морської солі.

Іспанія Фуертевентура

Фуертевентура однозначно залишить частинку у вашому серці, адже таких оригінальних островів на нашій планеті не так і багато!

Маршрут подорожі:

Пуерто-дель-Росаріо – природний парк Корралехо – Корралехо – острів Лобос – вулкани Баюйо – Ель-Котільйо – пляж Плайя де Ескінцо – Ла-Оліва – Тіндая – Пуертіто-де-лос-Молінос – Антігуа – Бетанкурія – Ахуй – пляж Плайя-дель-В’єхо Рей – півострів Хандія – Кофете – маяк Пунта-Хандія – Морро-дель-Хабле – Коста-Кальма – Ла-Лахіта – маяк Енталлада – парк Cuchillos de Vigán – Салінас-дель-Кармен – Калета-де-Фусте – Пуерто-дель-Росаріо

Щоб забронювати або отримати більше інформації про готелі та оренду авто, клікніть у надані нижче скріншоти або лінки.

Готель

На час подорожі знайшли для вас кілька прикладів гарних готелів:

Антігуа – Elba Castillo San Jorge & Antigua Suite Hotel

Elba Castillo San Jorge & Antigua Suite Hotel

Лахарес – Pierre & Vacances Fuerteventura Origomare

Pierre & Vacances Fuerteventura Origomare

Пуерто-дель-Росаріо – Kikiki House

Kikiki House

Вказані на сторінці ціни є дійсними на момент публікації промоційної пропозиції. Пам'ятайте, що ціна може бути вищою або нижчою, ніж та, яку ви бачите на скрінах. На жаль, добрі промоції і акційні ціни швидко закінчуються. Якщо ви хочете скористатися з акційної ціни, опублікованої на нашій сторінці, вам треба досить оперативно після публікації тексту перейти за лінками на сторінку нашого партнера, який пропонує знижені ціни. Щоб не прогавити акції на цікаві для вас авіаквитки і тури, радимо вам створити аккаунт на сторінці У відпустку і отримувати миттєві повідомлення про найдешевші квитки і подорожі. Також можете підписатися на наш канал в Telegram.

Бажаєш отримувати повідомлення з новими акційними пропозиціями?

Створи аккаунт і виріш як часто будемо висилати тобі повідомлення. Не висилаємо спаму.

Iдеї подорожей