Друзі, у нас війна. Російська Федерація хоче знищити нашу країну і ми повинні дати відсіч. Сайт «У відпустку» неодмінно відновить свою діяльність після нашої перемоги. Подумаємо про подорожі пізніше. Зараз - всі сили на допомогу українському війську і українському народу. Слава Україні!

#UvidpustkuRoutes. Аляска: Анкоридж → Кенай-Фіордс → Катмай → Джуно → Трейсі Арм → Глейшер-Бей → льодовик Хаббард → Скагвай → Кетчикан → Деналі → Фербанкс → Ворота Арктики

  • 01.08.2020 11:21
  • Eugene
США Аляска

Серед усіх штатів США Аляска викликає особливу цікавість для туристів, адже в ньому знаходяться одні з найгарніших природних місць не тільки континенту, а й нашої планети. Ми склали приклад маршруту подорожі Аляскою, який ви зможете використати для планування поїздки у майбутньому.

Бажаєш отримувати повідомлення з новими акційними пропозиціями?

Створи аккаунт і виріш як часто будемо висилати тобі повідомлення. Не висилаємо спаму.

Читайте також:
Путівник по Національним паркам США
Путівник по Північному заходу США
Путівник по Новій Англії + Нью-Йорк
Путівник по Південному заходу США 

Аляска безсумнівно варта окремої подорожі і бажано не на один тиждень. Хоча навіть за цей час навряд чи вдасться побачити все найцікавіше. За розмірами Аляска найбільша серед 50-ти штатів і у 2,5 рази більша за другий у цьому списку штат. Тому одразу скажемо, що наш маршрут умовний і створений з метою розповісти про найвизначніші місця. За великим рахунком, вся територія Аляски – це суцільний природний парк, в якому можна побачити вражаючі гори, дивовижні долини, льодовики, непрохідні ліси, арктичну тайгу, мальовничі фіорди та багато іншого. Через великі відстані краще запланувати поїздку різними видами транспорту: на південь і до найпівнічніших регіонів штату простіше дістатися літаком, навколо великих міст можна їздити на орендованому автомобілі, а між деякими містами переїжджати залізницею. Для такої подорожі, звісно, потрібна віза США, а як її отримати ви можете прочитати у нашому пораднику>> Також зверніть увагу, що віза США не надає право для в’їзду на територію сусідньої Канади, яка відокремлює Аляску від інших штатів.

США Аляска

В якості прикладу ми проклали маршрут з найбільшого міста Аляски – Анкориджа, до якого виконуються багато міжнародних рейсів і рейсів з багатьох інших штатів США. Це місто часто використовують в якості базового для поїздок навколо нього і до сусідніх регіонів. Ми також пропонуємо затриматися в Анкориджі на кілька днів. Хоча місто не вирізняється історичною архітектурою, проте може зацікавити туристів музеями, на кшталт музею Анкориджа, музею авіації, музею історії та мистецтв. Також варто сходити до місцевого зоопарку і ботанічного саду.

США Аляска

Анкоридж, як і практично всі міста Аляски, розташований серед прекрасної природи. З міста відкриваються чудові панорами, а з центру тягнеться відома стежина Тоні Ноулза завдовжки 17 км – цікаве місце для веломаршрутів і прогулянок. На півночі Анкориджа знаходиться невеликий але гарний водоспад Тандерберд і ферма вівцебиків Musk Ox Farm, на якій туристам організовують екскурсії і розваги.

США Аляска Анкоридж

Коли відпочинете з дороги і познайомитеся зі всіма цікавинками Анкориджа, то рушайте на південь до містечка Сьюард. В ньому знаходиться океанаріум Alaska SeaLife Center, який також займається науковою роботою і захистом та реабілітацією морських тварин.

США Аляска Сьюард

Зі Сьюарда організовують круїзи та екскурсії до парку Кенай-Фіордс, який може стати першим великим природним парком на вашому шляху. На його території розкинуті невисокі гори, льодовики і прекрасні ліси. Узбережжя парку порізане різноманітними фіордами і це чудове місце для спостерігання за північними тваринами і морськими мешканцями.

США Аляска Кенай-Фіордс

Якщо до Сьюарда з Анкориджа ще можна дістатися автомобілем, то до Національного природного парку Катмай можливо потрапити лише літаком або морем. Він розташований за 420 км на південний захід від Анкоріджа, тому краще за все скористатися місцевими авіалініями, так ви зекономите час подорожі і трохи помилуєтеся видами згори. Штаб-квартира заповідника розташована в Кінг-Салмоні, з якого доступно багато туристичних маршрутів до найцікавіших куточків Катмайя. Може здатися, що шлях до цього парку занадто складний, але результат компенсує вам всі зусилля. Відомий Катмай дивовижною природою з численними вулканами, озерами, долинами, гірськими річками, багатьма видами птахів і тварин. І головне – на території парку мешкає найбільша популяція ведмедів, які і приваблюють тисячі туристів. Місцеві річки дуже багаті рибою, особливо лососевими – одне з головних джерел харчування ведмедів. Тому найцікавіша туристична розвага в Катмайї – спостерігання за тим, як ці величні хижаки полюють на рибу, наприклад на водоспадах Брукс.

США Аляска Катмай

Також територією Катмайя прокладено багато пішохідних і веломаршрутів, а відпочити можна у туристичних кемпінгах і таборах у наметах або невеликих будинках, що додасть до подорожі цікавих вражень і спогадів.

США Аляска Катмай

На півдні Аляски розташований ще один регіон, який вартий уваги і до якого також краще дістатися літаком, наприклад, все з того ж Анкориджа. Ця частина штату має автодорожнє сполучення з північчю лише через територію Канади, а ми вже згадували, що для перетину канадського кордону потрібна віза цієї країни. Але, якщо мандрівник зміг дістатися на інший бік світу від України, то ще один або кілька перельотів не викличе зайвих складнощів. Напевно, мало хто знає, що столиця штату Аляски – невелике місто Джуно, яке, власне, і розташоване у південній частині штату.

США Аляска Джуно

Його цілком можна використати як базове місто для подорожі регіоном і водночас побачити православну церкву XIX століття, сходити до музею історії Аляски, погуляти невеликим природним парком Тонгасс і сплавати до фіорда Трейсі Арм – одного з найцікавіших в регіоні. Там можна побачити мальовниче узбережжя, водоспади, що стікають безпосередньо у море, а ще диких тварин, дельфінів та китів.

США Аляска Джуно

Також поруч з містом знаходиться льодовик Менденхолл – дуже цікаве і мальовниче місце для екскурсій серед “крижаного лісу”.

США Аляска Джуно

На північ від Джуно розташований природний парк Глейшер-Бей, в якому можна насолодитися видами на величні льодовики Марджері, Ламплаф та Брейді, організувати піший трекінг мальовничими місцями, спробувати себе у рафтингу або порибалити.

США Аляска Глейшер-Бей

Ще далі на північ біля містечка Якутат знаходиться найбільший в Алясці льодовик Хаббард, який в наші часи продовжує зростання. Туристів на льодовик приваблює процес відколювання айсбергів від величезного масиву криги, який супроводжується потужним гуркотом і взагалі виглядає дуже ефектно.

США Аляска Хаббард

Як відомо, на Алясці великі поклади золота, що призвело до “золотої лихоманки”. В регіон з’їжджалися охочі розбагатіти зі всього світу і в деякий містечках зберіглися традиції та легенди про ті “золоті” часи. Цікава 5-ти годинна подорож на поромі розділяє Джуно і містечко Скагвай – один з головних портів за часів “лихоманки”. Архітектура міста, історичні клондайки навколо і навіть відновлений розважальний заклад “Червона цибулина” дуже вдало передають атмосферу того часу і розважають туристів.

США Аляска Скагвай

У найпівденнішому регіоні Аляски розташоване містечко Кетчикан, яке відоме через історичний парк Тотем Байт. На території парку зібрані оригінальні тотеми корінного населення Аляски, відновлені традиційні будинки, а також влаштовують тематичні шоу, організовують прогулянки на каное і тематичні вечері біля вогнища.

США Аляска Кетчикан

На цьому ми завершимо розповідь про південну частину Аляски і повернемося до тієї частини, яку можна об’їхати автомобілем з Анкориджа. На схід від міста, поруч з кордоном з Канадою знаходиться природний парк Рангель-Сент-Елайас – найбільший в США. На його території розташована гора Святого Іллі – друга за висотою на Алясці, і дивовижні ландшафти, на кшталт “марсіанських” долин, зелених луків з видами на гори та квітучих долин. Через парк проходять грунтові дороги, що полегшує шлях до найцікавіших місць.

США Аляска Рангель-Сент-Елайас

На північ від Анкориджа знаходиться природний парк Деналі, який був названий на честь найвищої гори Аляски. Територія парку насичена захопливими панорамами, а ще там можна побачити побут і традиції корінного населення півночі Америки.

США Аляска Деналі

Далі рушайте на північ до ще одного великого для штату міста – Фербанкс. Зверніть увагу, що туди також виконуються міжнародні рейси, в тому числі з Європи. Тому Фербанкс можна використати як відправну точку для подорожі. Фербанкс розташований в субарктичному поясі, тому місцевий клімат досить суворий. Проте, це не завадило цьому регіону стати сільськогосподарським краєм. Все завдяки родючій долині річки Танана, яка також цікава і у туристичному сенсі. В Фербанксі розваги доступні цілий рік, влітку – насолода від природи, екскурсії на ферми оленів, сплави по річці або відвідини музею класичних автомобілів та музею Півночі.

США Аляска Фербанкс

Взимку і восени в Фербанксі можна спостерігати Північне сяйво, а ще покататися на традиційному транспорті Аляски – собачих упряжках.

США Аляска Північне сяйво

На північ від Фербанкса знаходиться природний парк з красномовною назвою Ворота Арктики, який розташований за Полярним колом. Ми рекомендуємо обов’язково побувати в цьому прекрасному регіоні. До парку з Фербанкса прокладені автодороги, але найкращим варіантом буде скористатися місцевими авіалініями. Для туристів пропонують перельоти на гідролітаках, які можуть здійснювати посадку безпосередньо на озера в парку.

США Аляска

Територія Ворот Арктики насичена прекрасними ландшафтами, горами, озерами, річками і лісами, а ще там влітку майже 30 днів можна спостерігати “білі ночі”.

США Аляска

На Алясці є ще одна річ, яку варто зробити будь-якому туристу – проїхатися на залізницею Аляски. Вона прокладена від Сьюарда до Фербанкса серед дуже гарних і мальовничих місць. Спеціально для туристів в склад потягу входять вагони з панорамними вікнами або куполами, через які доступний практично повний огляд місцевості. Маршрути потягів складені також з урахуванням цікавості для туристів з зупинками у чудових природних місцях.

США Аляска залізниця

Маршрут подорожі:

Анкоридж – Сьюард – Кенай-Фіордс – парк Катмай – Джуно – фіорд Трейсі Арм – льодовик Менденхолл – парк Глейшер-Бей – льодовик Хаббард – Скагвай – Кетчикан – парк Рангель-Сент-Елайас – парк Деналі – Фербанкс – парк Ворота Арктики – Анкоридж

Щоб забронювати або отримати більше інформації про готелі та оренду авто, клікніть у надані нижче скріншоти або лінки.

Готель

На час подорожі знайшли для вас кілька прикладів гарних готелів:

Анкоридж – My Place Hotel-Anchorage, AK

My Place Hotel-Anchorage, AK

Джуно – Aspen Suites Hotel Juneau

Aspen Suites Hotel Juneau

Фербанкс – Pike’s Waterfront Lodge

Pike's Waterfront Lodge

Вказані на сторінці ціни є дійсними на момент публікації промоційної пропозиції. Пам'ятайте, що ціна може бути вищою або нижчою, ніж та, яку ви бачите на скрінах. На жаль, добрі промоції і акційні ціни швидко закінчуються. Якщо ви хочете скористатися з акційної ціни, опублікованої на нашій сторінці, вам треба досить оперативно після публікації тексту перейти за лінками на сторінку нашого партнера, який пропонує знижені ціни. Щоб не прогавити акції на цікаві для вас авіаквитки і тури, радимо вам створити аккаунт на сторінці У відпустку і отримувати миттєві повідомлення про найдешевші квитки і подорожі. Також можете підписатися на наш канал в Telegram.

Бажаєш отримувати повідомлення з новими акційними пропозиціями?

Створи аккаунт і виріш як часто будемо висилати тобі повідомлення. Не висилаємо спаму.

Iдеї подорожей