Друзі, у нас війна. Російська Федерація хоче знищити нашу країну і ми повинні дати відсіч. Сайт «У відпустку» неодмінно відновить свою діяльність після нашої перемоги. Подумаємо про подорожі пізніше. Зараз - всі сили на допомогу українському війську і українському народу. Слава Україні!

#UvidpustkuRoutes. Канари (Лансароте): Арресіфе → Коста Тегісе → Пунта Мухерес → Орсола → Мірадор дель Ріо → Національний парк Тіманфайя → Ла Херія → Ель-Гольфо → Плайя Бланка → Пуерто дель Кармен

  • 03.09.2020 13:03
  • Eugene
Іспанія Лансароте

Канарські острови – це один з найпопулярніших курортних регіонів серед європейців і не тільки, хоча розташовані ці острови за межами континенту. Ми продовжуємо розповідь про них і склали маршрут подорожі островом Лансароте, який допоможе вам при плануванні мандрівки у майбутньому.

Бажаєш отримувати повідомлення з новими акційними пропозиціями?

Створи аккаунт і виріш як часто будемо висилати тобі повідомлення. Не висилаємо спаму.

Читайте також:
Путівник по Тенерифе
Путівник по Гран Канарії
Путівник по Фуертевентурі
Путівник по Ла-Пальмі, Гомера і Ієрро

Острови Канарського архіпелагу відрізняються один від одного, тому багато туристів намагаються під час однієї подорожі побувати принаймні на кількох з них. Лансароте знаходиться на півночі архіпелагу і відноситься до так званих “марсіанських” островів, адже його ландшафти і природні умови за виглядом нагадують більше кадри з фантастичних фільмів. Тому ми рекомендуємо побувати на цьому острові, щоб ваша відпустка доповнилася незабутніми враженнями і спогадами. Лансароте не можна назвати ідеальним для суто пляжного відпочинку, проте дивовижних пляжів на ньому вистачить, щоб насолодитися відпочинком біля океану повною мірою. Клімат острова посприяв тому, що Лансароте вважається одним з найкомфортніших місцем для проживання на Землі. Також на острові прекрасні умови для занять серфінгом та віндсерфінгом, піших трекінгів і активних екскурсій. Дістатися на Лансароте можна прямими перельотами з багатьох міст Іспанії та деяких інших європейських країн, або авіарейсами чи поромами з сусідніх островів. Найкраще роздивитися острів вам допоможе орендований автомобіль, а якщо ви віддаєте перевагу громадському транспорту, то на Лансароте курсують автобуси.

Іспанія Лансароте

В якості прикладу ми склали маршрут подорожі з аеропорту острова, який розташований недалеко від столиці – Арресіфе. В цьому місті знаходиться головний порт острова і історичні пам’ятки, на кшталт фортець Сан Хосе і Сан Габріель. В Арресіфе можна також відпочити на кількох чудових пляжах, які відзначені “Блакитним прапором”.

Іспанія Лансароте Арресіфе

За кілька хвилин поїздки від столиці на північ знаходиться містечко Коста Тегісе, в якому варто побувати у двох цікавих і захопливих розважальних закладах. Перший – це аквапарк Costa Teguise, який займає велику територію і налічує багато басейнів та штучних озер, велику кількість гірок, атракціони, ресторани та кав’ярні і зони для відпочинку. В такому місці кожен знайде для себе розваги на будь-який смак.

Другий – це акваріум Lanzarote, в якому зібрано багато видів морських мешканців, що буде цікаво і дорослим і тим більше дітям.

На Лансароте народився і мешкав відомий іспанський митець Сезар Манрике, який залишив після себе не тільки багато витворів мистецтва, а й визначив стиль та дизайн архітектури на острові. Наразі на Лансароте працює будинок-музей художника (Фонд Сезара Манрике), який розташований за кілька хвилин поїздки від Арресіфе.

Іспанія Лансароте

Якщо поїхати далі всередину острова від Фонду Сезара Манрике, то можна потрапити до містечка Тегісе, біля якого розташований ще один будинок-музей Лагомар. Він також був побудований Манрике і виконаний у класичному для Лансароте стилі.

Іспанія Лансароте Лагомар

В Тегісе також знаходиться середньовічна фортеця Санта-Барбара, з якої відкривається панорама практично на цілий острів.

Іспанія Лансароте Кастильо-де-Санта-Барбара

Далі рушайте в бік східного узбережжя острова до цікавого і в якомусь сенсі оригінального Саду Кактусів. На території цього парку зібрано 1100! видів колючих рослин, а спроектував його все той самий Сезар Манрике.

лансароте сад кактусів

Наступну зупинку зробіть в містечку Пунта Мухерес. Там ви зможете відпочити на місцевих пляжах і побувати у двох цікавих печерах, а ще у музеї алое. Печери Хамеос-дель-Агуа – це одне з перших творінь Манрике, який додав до природних гротів та тонелів своїх дизайнерських ідей. На території цього комплексу можна побачити штучну лагуну, солоне озеро,  науковий музей вулканів, відпочити в ресторані і побувати у природному концертному залі з чудовою акустикою.

Іспанія Лансароте

Недалеко розташована ще одна система лавових печер Куева-де-Лос-Вердес – одна з найбільший у світі. Частина печер відкрита для туристів, тому можна на власні очі побачити дивовижну природну архітектуру, яку створювали вулкани багато тисячоліть.

Іспанія Лансароте Куева-де-лос-вердес

На півночі Лансароте, недалеко від містечка Орсола розташований чи не найкращий пляж острова – Caleton Blanco. На ньому чорна вулканічна порода дуже гармонічно поєднана з білим та жовтим піском і омивається прозорими водами Атлантики. Цей пляж практично не відвідують “пакетні” туристи, що робить його ідеальним місцем для спокійного відпочинку.

Іспанія Лансароте

Якщо від’їхати на захід від Орсола, то можна потрапити на оглядовий майданчик Мірадор дель Ріо, з якого відкривається одна з найгарніших панорам. Зі значної висоти майданчику дуже гарно видно сусідній острів Грасіоса і за ним невеликий острів Монтанья-Клара.

Іспанія Лансароте Мірадор-дель-Ріо

Подальший маршрут прокладіть на південь Лансароте, уздовж західного узбережжя і зробіть зупинку в Калета де Фамара, де можна відпочити і помилуватися видами на місцевому довгому вулканічному пляжі. Також там найкращі умови для серфінгу.

Іспанія Лансароте Фамара

На заході Лансароте розташований головний природний парк острова і бажаний об’єкт для туристів – Національний парк Тіманфайя. Коли ми згадували про “марсіанські” ландшафти, то саме на території цього парку можна зустріти найкращі з них. Вулкани добре “попрацювали” за дуже багато тисячоліть і зараз ми можемо насолоджуватися видами, яких дуже важко знайти в інших місцях планети.

Іспанія Лансароте Тіманфая

Для туристів дуже гарно організовані екскурсії, тематичні розваги, прокладені маршрути. Також на території парку працює ресторан, в якому готують страви … на вулкані, через те і відповідна назва закладу El Diablo. Зверніть увагу, що до вартості вхідного квитка до парку входить екскурсія на автобусі по найбільш мальовничому маршруту.

Іспанія Лансароте

На сході від парку Тіманфайя розташований регіон Ла Херія, де займаються незвичайною для такої місцевості справою – вирощують виноград. Вулканічний грунт насичений речовинами, які дозволяють займатися цим видом сільського господарства, а вино з такого винограду має особливий смак. На території регіону розташовані кілька виноробень, в яких можна продегустувати і придбати це оригінальне вино, а види зеленої лози на фоні чорного грунту також не залишать вас байдужим.

Іспанія Лансароте

На Лансароте є не тільки “марсіанські” ландшафти, а й таке саме на вигляд озеро, вірніше лагуна Ель-Гольфо. Знаходиться вона на заході острова і має незвичайний зелений колір води на фоні чорного піску. Також однойменне селище відоме ресторанами, у яких подають страви з морепродуктів.

лансароте зелене озеро

Зробіть наступну зупинку в містечку Ла-Оя, на півдні від Ель-Гольфо. Цікаве воно місцевими чорними пляжами і місцем, де видобувають морську сіль.

Іспанія Лансароте Ла-оя

Далі рушайте на південь острова до селища Монтанья Роха, де можна помилуватися пейзажами зі скелястим узбережжям і панорамами з маяка Печігера.

Іспанія Лансароте

Південну частину Лансароте займає популярний курорт Плайя Бланка, в якому можна затриматися на кілька днів. В місті і навколо туристам доступні всі умови для повноцінної відпустки. Чудові пляжі, серед яких однойменний Плайя Бланка і один з найпопулярніших Папагайо, різноманітні центри розваг і екскурсій.

Іспанія Лансароте Коста де Папагайо

Особливо рекомендуємо відвідати Підводний музей Атлантики, який знаходиться недалеко від берега у водах океану. Щоб побачити експонати музею потрібно зануритися з аквалангом. Також можна це зробити через прозоре дно спеціального човна, проте так ви не отримаєте повноцінних емоцій від музею.

Іспанія Лансароте Плайя-Бланка

Перед поверненням до столиці або аеропорту завітайте ще на курорт Пуерто дель Кармен, який називають туристичною столицею Лансароте. Місто виконане у традиційному для острова стилі, в ньому знаходиться велика кількість різноманітних ресторанів, кав’ярень і центр розваг. Життя в Пуерто дель Кармен вирує вдень і вночі, але у Старому місті можна відпочити в атмосфері затишного рибальського селища.

Іспанія Лансароте Пуерто-дель-Кармен

На шляху між Пуерто дель Кармен і аеропортом розташований Парк Ранчо Техас, який довершить вашу мандрівку островом. Він найбільший на Лансароте і на його території можна побачити багато різноманітної зелені, водоспади, зоопарк і цілі природні зони з тваринами, дельфінарій, тематичні розважальні зони і зони для відпочинку. Загальний вигляд парку, як можна здогадатися з назви, виконаний у стилі Дикого Заходу.

Цікавий факт – свою назву Лансароте отримав від італійця Ланселотто Малоцелло, який відвідав острів ще у XIV столітті. В наші часи Лансароте – це чудовий взірець дивовижної природи і іспанської гостинності.

Маршрут подорожі:

Арресіфе – аквапарк і акваріум Коста Тегісе – Тегісе – Сад Кактусів – Пунта Мухерес – Орсола – Мірадор дель Ріо – Калета де Фамара – Національний парк Тіманфайя – виноробні Ла Херія – Ель-Гольфо – Ла-Оя – Монтанья Роха – Плайя Бланка – Підводний музей Атлантики – Пуерто дель Кармен – Парк Ранчо Техас – Арресіфе

Щоб забронювати або отримати більше інформації про готелі та оренду авто, клікніть у надані нижче скріншоти або лінки.

Готель

На час подорожі знайшли для вас кілька прикладів гарних готелів:

Коста Тегісе – Galeon Playa

Galeon Playa

Тіас – Club Del Carmen by Diamond Resorts

Club Del Carmen by Diamond Resorts

Пуерто дель Кармен – Montana Club Suite Hotel

Montana Club Suite Hotel

Вказані на сторінці ціни є дійсними на момент публікації промоційної пропозиції. Пам'ятайте, що ціна може бути вищою або нижчою, ніж та, яку ви бачите на скрінах. На жаль, добрі промоції і акційні ціни швидко закінчуються. Якщо ви хочете скористатися з акційної ціни, опублікованої на нашій сторінці, вам треба досить оперативно після публікації тексту перейти за лінками на сторінку нашого партнера, який пропонує знижені ціни. Щоб не прогавити акції на цікаві для вас авіаквитки і тури, радимо вам створити аккаунт на сторінці У відпустку і отримувати миттєві повідомлення про найдешевші квитки і подорожі. Також можете підписатися на наш канал в Telegram.

Бажаєш отримувати повідомлення з новими акційними пропозиціями?

Створи аккаунт і виріш як часто будемо висилати тобі повідомлення. Не висилаємо спаму.

Iдеї подорожей