Друзі, у нас війна. Російська Федерація хоче знищити нашу країну і ми повинні дати відсіч. Сайт «У відпустку» неодмінно відновить свою діяльність після нашої перемоги. Подумаємо про подорожі пізніше. Зараз - всі сили на допомогу українському війську і українському народу. Слава Україні!

#UvidpustkuRoutes. Уельс: Чепстоу → Кардіфф → Свонсі → Россілі → парк Пембрукшир-Кост → Портмейріон → парк Сноудонія → острів Англсі → Конві → Лландидно → замок Поуїс → Вал-Оффи → парк Брекон-Біконс

  • 07.09.2020 20:53
  • Eugene

Велика Британія дуже цікава держава для туризму, в якій можна зустріти безцінні історичні пам’ятки, дивовижну природу, традиційні міста і навіть морські курорти. Ми склали маршрут подорожі однією з її частин – Уельсом, який заслуговує на увагу будь-якого туриста.

Бажаєш отримувати повідомлення з новими акційними пропозиціями?

Створи аккаунт і виріш як часто будемо висилати тобі повідомлення. Не висилаємо спаму.

Велика Британія складається з чотирьох країн або провінцій і ми вже написали для вас маршрут подорожі Шотландією, а зараз настала черга Уельсу. Завдяки розташуванню Уельс має м’який і приємний клімат, тому подорожувати там можна комфортно влітку, восени навесні і навіть взимку. Історія Уельсу тягнеться з давніх давен, проте переважна кількість пам’яток датована середньовіччям і їх на території країни велика кількість. Тому готуйтеся до цікавої мандрівки, Уельсу є чим похизуватися. Потрапити до Уельсу найпростіше з боку Лондона, куди виконуються прямі авіарейси з України. Для в’їзду до Великої Британії громадянам України потрібна віза. Про те, як її отримати ви можете прочитати у нашому пораднику.

Великобританія Уельс

Столиця Уельсу, Кардіфф, розташований приблизно за 3 години поїздки від Лондона. Саме від нього в якості прикладу ми склали маршрут подорожі. Але на шляху до Кардіффа потрібно завітати до містечка Чепстоу, який розташований на кордоні Англії та Уельсу, що проходить по річці Вай. На березі річки височіє перша історична пам’ятка на вашому маршруті – замок Чепстоу XI століття. Він доволі гарно зберігся до наших часів і відіграє значну роль в історії не тільки Уельсу, а й Великої Британії загалом, адже це перший повністю кам’яний замок на території королівства.

Великобританія Уельс Чепстоу

Далі вже час знайомитися з Кардіффом, в якому ми рекомендуємо затриматися принаймні на два-три дні. В цьому місті можна гарно відпочити і зайнятися цікавими екскурсіями. Улюблене місце відпочинку місцевих і туристів в місті – це його бухта і набережні навколо неї. Там можна прогулятися уздовж берега, зробити покупки, посидіти у традиційному пабі з гарним видом або навіть зайнятися водними видами спорту.

Великобританія Уельс Кардіфф

В центрі Кардіффа знаходиться однойменний замок, якому близько двох тисяч років і зараз на його території працює цікавий музей. Недалеко від замку можна відвідати Національний музей і мальовничий зелений парк Б’ют.

Великобританія Уельс Кардіфф

Серед пам’яток уельської столиці і навколо неї відзначимо також Національний історичний музей Сент-Фаганс, в якому можна побачити культуру і архітектуру Уельса, замок Castell Coch XI століття, що в перекладі з валійської Червоний замок, та замок Кайрфіллі – найбільший в Уельсі і одна з найбільших фортець Європи.

Великобританія Уельс Кайрфіллі

Далі маршрут пройде на захід уздовж узбережжя до міста Свонсі. Це чудове місце, щоб почати знайомство з чудовими пляжами і мальовничим узбережжям. Незважаючи на те, що Велика Британія відноситься до холодних країн, пляжі південної частини острова можуть позмагатися з деякими південними пляжами. Перш за все вони дивують розмірами – довгі та широкі з чистим піском, вони чудово пристосовані для насолоди видами на море та шумом прибою. Зробити це можна безпосередньо в Свонсі на міському пляжі.

Великобританія Уельс Суонсі

На захід від Свонсі знаходиться півострів Гауер і однойменний природний парк. Заплануйте одноденну поїздку до парку і на узбережжя затоки Россілі – найзахідніше місце на півострові і одне з найгарніших в Уельсі. Місцевий пляж входить до списку десяти найкращих місць для відпочинку у світі.

Великобританія Уельс Россілі

Недовга поїздка від Свонсі на захід відділяє вас від наступної зупинки – міста Пембрук, де розташований однойменний замок XI століття. Він виконаний у типовому для того періоду архітектурному стилі і наразі є найбільшим замком Уельса, який знаходиться у приватній власності. Також рекомендуємо поїхати на мальовниче узбережжя Флімстон Бей, недалеко від Пембрука.

Великобританія Уельс Флімстон-Бей

Продовжуйте пляжні пригоди на території Національного парку Пембрукшир-Кост. В ньому можна відпочити на пляжах, які неодноразово були відзначені різними нагородами, та помилуватися мальовничим узбережжям з кручами, мисами та затоками.

Великобританія Уельське узбережжя Пемброкшир

На північному заході від Пембрука розташоване містечко Сент-Дейвідс і відоме воно як найменше місто (сіті) Великої Британії з населенням близько 2000 людей. Але туристів приваблює не цей факт, а Собор святого Давида XII століття – чудовий взірець середньовічної архітектури.

Великобританія Уельс Сент-Девідс

Далі прокладіть маршрут на північ Уельсу уздовж узбережжя, де можна зупинятися і милуватися видами. В містечку Гарлек, на півночі, знаходиться ще один цікавий середньовічний замок XIII століття і поруч з містом чудовий довгий пляж, на якому можна відпочити після переїзду.

Великобританія Уельс Гарлех

Недалеко від Гарлека розташована оригінальне для Уельсу селище Портмейріон, яке вирізняється від інших перш за все італійським стилем. Туристів приваблює незвична атмосфера селища, його колорит. В будинках розміщені невеликі готелі, сувенірні крамниці, ресторани і кав’ярні. В Портмейріоні можна провести цілий день і отримати багато позитивних емоцій.

Великобританія Уельс Портмейріон

Портмейріон, як і Гарлек, знаходиться на території Національного парку Сноудонія. Це неймовірно мальовниче місце і рай для поціновувачів піших або веломаршрутів. На території парку можна побачити близько ста різноманітних озер, приблизно стільки ж гірських верхівок, античні пам’ятки часів Римської імперії, а ще покататися на гірській залізниці з прекрасними панорамами з вікон.

Великобританія Уельс Сноудонія

Наступна зупинка в місті Карнарвон, де знаходиться величний замок XIII століття. Він збудований на березі річки та протоки між Великою Британією і островом Англсі.

Великобританія Уельс Карнарфон

Острів Англсі настільки близько розташований від свого великого сусіда, що на мапі можна одразу і не помітити, що це взагалі острів. На острові ми рекомендуємо проїхатися уздовж узбережжя і насолодитися видами особливо на світанку або на заході сонця.

Великобританія Уельс Енглсі

На західному узбережжі Англсі знаходиться ще один невеликий острів Святий, який є частиною заповідника. Крайню точку Святого прикрашає маяк, який туристи використовують в якості фону для своїх селфі.

Великобританія Уельс Енглсі

Перед від’їздом з Англсі завітайте до Бомаріса, міста на сході острова. В ньому можна побачити ще один класичний середньовічний замок XIII століття і мальовничий маяк недалеко від міста.

Великобританія Уельс Енглсі Бомаріс

Далі рушайте на схід до міста Конві. В цьому історичному містечку знаходяться цікаві пам’ятки, як середньовічний однойменний замок, монастир Аберконуї і найменший будинок Великої Британії.

Великобританія Уельс Конві

Поруч з Конві варто побувати в Лландидно – чудовому морському курорті і батьківщині відомої казки “Аліса в країні див”. Біля міста розташований мис Грейт-Орм, на який курсує трамвай і канатна дорога. З верхівки мису відкривається прекрасна панорама на море і Лландидно, також там працює історичний музей простонеба.

Великобританія Уельс Llandudno

На цьому можна завершувати поїздку біля моря і рухатися всередину Уельса, де на вас ще чекає багато цікавого. Недалеко від кордону з Англією в селищі Тревор знаходиться акведук Понткісіллте XIX століття – найбільший в Великої Британії. Акведук відомий не тільки через розміри, а й тим, що він судоплавний. Ви також поплавайте на човні по цій оригінальній рукотворній споруді.

Великобританія Уельс Pontcysyllte

Лише година поїздки від Тревора на південь, поруч з містом Уелшпул розташований один з найгарніших в Уельсі замок Поуїс. Будівля замку виконана з червоного каменю, а на території  розбиті мальовничі сади у італійському стилі, тропічна оранжерея, вирубані в скелі тераси. Існує легенда, що в замку час від часу з’являється привид “леді у чорному”.

Великобританія Уельс Повіс

Для тих, хто віддає перевагу пішим трекінгам та спокійному відпочинку на природі, рекомендуємо поїхати на кордон Уельсу і Англії до валу Оффи. Там туристам доступна стежина завдовжки 270 км!! Під час походів можна насолодитися класичними для Уельсу краєвидами.

Великобританія Уельс

Перед поверненням до столиці Уельсу варто побувати ще в одному місці – Національному парку Брекон-Біконс. Хоча він знаходиться лише за годину поїздки від Кардіффа, тому можете завітати до нього і на початку подорожі. Територія парку окреслена чотирма гірськими хребтами і налічує дуже різноманітні ландшафти, історичні селища, реліквії бронзового століття і кельтські менгіри. Насолодіться видами на озера та річки, водоспади та ліси, долини та пустки, гори та печери, а ще займіться активним відпочинком на каноє, велосипеді або дельтаплані і ви точно поїдете з Уельса з найпозитивнішими емоціями.

Великобританія Уельс Брекон-маяки

Маршрут подорожі:
Чепстоу – Кардіфф – Свонсі – Россілі – Пембрук – Національний парк Пембрукшир-Кост – Сент-Дейвідс – Гарлек – Портмейріон – Національний парк Сноудонія – Карнарвон – острів Англсі – Бомаріс – Конві – Лландидно – Тревор – Поуїс – стежина Валу-Оффи – Національний парк Брекон-Біконс

Щоб забронювати або отримати більше інформації про готелі та оренду авто, клікніть у надані нижче скріншоти або лінки.

Готель

На час подорожі знайшли для вас кілька прикладів гарних готелів:

Кардіфф – 4* Copthorne Hotel Cardiff-Caerdydd

Copthorne Hotel Cardiff-Caerdydd

Свонсі – 3* The Gower Hotel

The Gower Hotel

Лландидно – 4* Gwesty Links Hotel

Gwesty Links Hotel

Вказані на сторінці ціни є дійсними на момент публікації промоційної пропозиції. Пам'ятайте, що ціна може бути вищою або нижчою, ніж та, яку ви бачите на скрінах. На жаль, добрі промоції і акційні ціни швидко закінчуються. Якщо ви хочете скористатися з акційної ціни, опублікованої на нашій сторінці, вам треба досить оперативно після публікації тексту перейти за лінками на сторінку нашого партнера, який пропонує знижені ціни. Щоб не прогавити акції на цікаві для вас авіаквитки і тури, радимо вам створити аккаунт на сторінці У відпустку і отримувати миттєві повідомлення про найдешевші квитки і подорожі. Також можете підписатися на наш канал в Telegram.

Бажаєш отримувати повідомлення з новими акційними пропозиціями?

Створи аккаунт і виріш як часто будемо висилати тобі повідомлення. Не висилаємо спаму.

Iдеї подорожей