Друзі, у нас війна. Російська Федерація хоче знищити нашу країну і ми повинні дати відсіч. Сайт «У відпустку» неодмінно відновить свою діяльність після нашої перемоги. Подумаємо про подорожі пізніше. Зараз - всі сили на допомогу українському війську і українському народу. Слава Україні!

#UvidpustkuRoutes. Данія: Копенгаген → Гельсінгер → Гіллеред → Роскілле → Оденсе → Єллінг → Біллунн → Орхус → Національний парк Молс Бьєрге → Національний парк Тю → Скаген → Мьон → Борнгольм

  • 07.10.2020 18:05
  • Eugene
Данія Копенгаген

Данія – це яскравий представник старої північної Європи, країна популярних казок і найвідомішого дитячого конструктора, а ще цікавих історичних міст, природних парків і багатої культури. Щоб допомогти вам планувати мандрівку до Данії у майбутньому, ми склали маршрут подорожі до найцікавіших її місць.

Бажаєш отримувати повідомлення з новими акційними пропозиціями?

Створи аккаунт і виріш як часто будемо висилати тобі повідомлення. Не висилаємо спаму.

Данія займає унікальну для Європи географічну локацію, а саме найбільшу частину півострова Ютландія і цілий архіпелаг, що складається з 443 островів різного розміру, 76 з яких заселені людьми. Вся країна слугує кордоном між Балтійським та Північним морями. Таке розташування на мапі не могло не позначитися на історії, економічному та соціальному розвитку і культурі Данії. Під час подорожі кожен мандрівник зможе прослідкувати який шлях пройшла країна з часів вікінгів до сучасності, завдяки численним пам’яткам та історичним місцям. Дістатися Данії з України можна прямими авіарейсами до Копенгагена або Біллунна, квитки на такі перельоти зазвичай коштують зовсім небагато. Завдяки цьому ви можете, наприклад, розділити подорож на дві або більше частин. Для пересування країною доступний розвиненний транспорт (автобуси, залізниця і внутрішні авіалінії), але найкраще орендувати автомобіль і під час поїздок за межами міста зупинятися для насолоди природними краєвидами і відпочинку у невеликих містечках.

Данія

В якості прикладу ми склали маршрут зі столиці Данії – Копенгагена. Ми не даремно сказали, що можна розділити подорож на кілька частин, адже тільки один Копенгаген заслуговує на окрему поїздку і багато туристів зазвичай обмежуються лише таким варіантом. Якщо ви прилетіли саме туди, то сміливо плануйте бути в Копенгагені 3-4 дні, які пролетять як один і запам’ятаються лише приємними емоціями. В Копенгагені знайдуться розваги для будь-якого віку і на будь-який смак. Щоб отримати у буквальному сенсі яскраві враження розпочніть знайомство зі столицею з району Нюхавн. Багато рекламних і не тільки світлин Копенгагена висвітлюють саме цей район з його різнокольоровими традиційними будинками, затишними набережними, на яких знаходяться численні паби і ресторани з смачною місцевою кухнею, стародавніми човнами і кораблями. Нюхавн надихав і надихає багатьох письменників і митців. У кількох будинках району свого часу мешкав відомий казкар Ганс Крістіан Андерсен і саме в Нюхавні народилися його “Голий король” та “Бридке каченя”.

Данія Копенгаген місто набережна

Практично у кожного великого міста є свій символ, зазвичай це якийсь монумент, пам’ятник або скульптура. Символом Копенгагена ось вже понад 100 років є статуя Русалоньки – героїня однойменної казки Андерсена.

Данія Копенгаген

Статуя Русалоньки з’явилася в Копенгагені завдяки Карлу Якобсену, засновнику відомої у всьому світі броварні Carlsberg. Карл був великим шанувальником різних видів мистецтва, тому зібрав велику колекцію витворів і предметів різних епох, яку свого часу подарував державі. Наразі всю його колекцію можна побачити у музеї – гліптотеці Карлсберга.

Копенгаген Гліпотека

Пиво – це головний напій данців і вони вміють виготовляти одні з найкращих сортів в Європі, що довів Карл Якобсен. Поціновувачам пінного сподобається екскурсія до музею броварні Carlsberg, де можна дізнатися про історію компанії і продегустувати всі види цього напою. Коли будете відпочивати з келихом пива цієї відомої марки, пам’ятайте скільки гарного і цікавого залишив після себе її засновник.

Данія Копенгаген Карлсберг

Копенгаген насичений різноманітними музеями, тому будь-який турист зможе знайти для себе щось цікаве. Ми відзначимо музей Г.К. Андерсена, Національний музей Данії, який розміщений у Принс палаці XVIII століття, музей Давида з колекцією предметів Стародавнього Сходу, музей Ріплі з незвичайними, рідкісними і подекуди дивакуватими речами, Державний музей мистецтв, етнографічний музей простонеба зі стародавніми хатами, млином та іншими будівлями, музей Торвальдсена і музей рекордів Гіннесса, який буде цікавий туристу у будь-кому віці.

Данія Копенгаген

Блукаючи вуличками Копенгагена ви будете зустрічати і пам’ятки архітектури, ми рекомендуємо звернути увагу на королівський палац Амалієнборг, міську ратушу, церкву Спасителя з гвинтовою дзвіницею XVII століття, замок Розенборг – колишню резиденцію королів Данії, фортецю Кастеллет, незвичайний дзеркальний будинок, фонтан Гефіон. І не забудьте пройтися найдовшою в Європі старовинною вулицею Строгет.

Данія Копенгаген Розенборг

Вистачає в Копенгагені і сучасних розваг. Якщо подорожуєте з дітьми, то обов’язково побувайте у науковому парку Експериментаріум, у Національному акваріумі та у міському зоопарку, я якщо ваша поїздка припадає на теплий період року, то … беріть купальник і проведіть час у міських купальнях Harbour Baths.

каструп океанаріум

Парк Тіволі – один з найстаріших парків Європи й улублене місце для відпочинку серед місцевих і туристів. На території парку знаходяться алеї з місцями для відпочинку, озера з рибою, театр пантоміми, вуличні вистави, ресторани і кав’ярні.

Данія Копенгаген Тіволі

На півночі міста знаходиться парк розваг Дірехавсбаккен, який ми рекомендуємо відвідати і розважитися на більш ніж 150 атракціонах, відпочити в одному з ресторанів і гарно провести час у компанії свої супутників.

Данія Копенгаген

Варто ще згадати про одну пам’ятку, яка стосується не тільки Копенгагена і Данії, а й сусідньої Швеції – це Ересуннський міст загальною довжиною 7845 метри. Він з’єднав Копенгаген і Мальме, Данію і Швецію. Проїзд по ньому дозволить вам не тільки завітати до ще однієї держави, а й насолодитися панорамами на протоку Ересунн і острови.

Данія Копенгаген Ересуннський міст

Після огляду Копенгагена час вирушати на пригоди і ми пропонуємо прокласти маршрут на північ до Гельсінгера – міста, яке прославив Вільям Шекспір, коли написав свій відомий твір “Гамлет, принц данський”. Головною прикрасою міста є величний замок Кронборг XV століття, який стоїть на березі протоки між Данією та Швецією і зберігся у дуже гарному стані до наших часів. На півдні від Гельсінгера можете заїхати ще до музею сучасного мистецтва Луїзіана, він знаходиться поруч з узбережжям, тому це гарне місце для прогулянки.

Данія Гельсінгер

Далі рушайте до невеликого міста Гіллеред, на захід від Гельсінгера. В ньому теж знаходиться дуже гарний і цікавий замок Фредеріксборг. Він виконаний у середньовічному стилі, хоча будівля була зведена у XIX столітті на місці знищеного вогнем замку. На території можна побачити озеро з лебедями, чудовий парк, фонтани і канали.

Данія Гіллеред Фредеріксборг

Лише за 30 хвилин поїздки на захід від Копенгагена або на південний захід від Гіллереда варто побувати в Роскілле. Там розташований головний кафедральний собор країни, який виконаний у готичному стилі XII-XIII століть. Вразить вас не тільки його архітектура, а й внутрішнє оздоблення. В соборі також знаходиться гробниця королів Данії.

Данія Роскілле

Весь цей час ви перебували на найбільшому в Данії острові Зеландія, а далі ми пропонуємо рухатися у бік заходу і першу зупинку зробити на острові Фюн в місті Оденсе. Саме в Оденсе народився Г.К. Андерсен і зараз його скромний але симпатичний будинок перетворений на музей. Радимо також побачити міську ратушу Оденсе, театр міста і церкву Святого Албана.

Данія Оденсе

Лише за півгодини поїздки від Оденсе на південь острова розташований замок Егесков XVI століття. Будівлі замку виконані у стилі пізньої готики і оточені невеликими озерами і парками. В замку працюють музеї старовинних автомобілів, мотоциклів, літальних апаратів та музей історії сільського господарства.

Данія замок Егесков

Рухайтеся далі на захід на територію півострова Ютландія, де можете зробити зупинку в містечку Вайле. Поруч з Вайле, в селищі Еллінг знаходиться музей унікальних експонатів – рунічні камені, що датовані приблизно 955 роком до н.е.

Данія Еллінг

Півгодинна поїздка від Вайле на захід і ви в Біллунні. Чим ще відома Данія? Ну звісно конструктором LEGO, який знає практично будь-яка людина у світі і важко знайти дитину, яка би не хотіла отримати таку іграшку у подарунок. Звичайний столяр Оле Кірк Крістіансен спромігся створити простий але, як виявилося, дуже популярний і цікавий конструктор і цим назавжди прославив свою країну і своє невелике місто. В Біллунні знаходиться міжнародний аеропорт, куди виконуються рейси з України, а головне – це перший у світі парк Лєголенд. Поїздка до парку принесе вашій дитині незабутні враження і емоції.

Данія Біллунн леголенд

На східному узбережжі Ютландії знаходиться велике місто Орхус – наступна зупинка на маршруті. Зверніть увагу, що в теплий період року між Копенгагеном і Орхусом виконуються прямі перельоти на гідролітаку, що само собою може буди цікавою пригодою. Орхус – це друге місто після столиці за значенням, культурний, науковий і освітній центр Данії і для туристів він дуже цікавий. Один з головних музеїв міста Ден-Гамл-Бай розташований простонеба і більше схожий на історичний район міста. Там можна прогулятися історичними вуличками серед традиційних будинків, майстерень і крамниць. Зайти всередину і ознайомитися з побутом, поспілкуватися з “місцевими” (акторами) та зануритися в атмосферу Старої Данії.

Данія Орхус

Відзначимо в Орхусі також музей сучасного мистецтва, музей етнографії та археології Moesgaard, латинський квартал міста – цікаве місце для прогулянок, ботанічний сад і парк оленів, у якому можна відпочити в компанії з цими прекрасними тваринами.

Данія Орхус

На північ від Орхуса знаходиться великий Національний природний парк Молс Бьєрге – дуже гарне місце для знайомства з природою Північної Європи. На території парку мешкає багато видів птахів і тварин, прокладені різноманітні пішохідні і веломаршрути, організовують екскурсії і рибальські тури.

Данія

Для ще більших емоцій від природи поїдьте на північний захід Ютландії до Національний природного парку Тю. Окрім звичних туристичних маршрутів на території парку можна покататися на ісландських конячках, відпочити на пляжі Клітмьоллер і спробувати себе у віндсерфінгу.

Данія Тю

Якщо ви заїхали так далеко, тоді потрібно побувати на північному краю Данії і Ютландії, на мисі Гренен в містечку Скаген. Юнікальна географічна локація створила піщану косу завдовжки 4 км, на якій зараз обладнані пляжі для відпочинку, працюють музей Другої світової війни і художня галерея, а ще це гарне місце для спостерігання за птахами і милування морськими пейзажами.

Данія Скаген

Окремо згадаємо про два острова, подорож на які можна здійснити за бажанням у будь-якій послідовності. Перший, острів Мьон, який знаходиться за 120 км на південь від Копенгагена. На ньому можна побачити унікальні прибережні скелі білого кольору. Фотографії таких краєвидів стануть справжньою прикрасою вашої колекції.

Данія Мьон

Другий, острів Борнгольм, який відокремлений від Данії і знаходиться ближче до території Швеції. Дістатися на острів можна поромом зі шведського міста Істад або літаком з Копенгагена. Борнгольм вартий того, щоб на нього витратити принаймні два дні подорожі, адже він ідеально підійде для спокійного відпочинку серед природи у місцевості Парадізбаккерн.

Данія Борнгольм

На півночі Борнгольма знаходяться руїни замку Хаммерхус, одного з найбільших на півночі Європи. Під час поїздки островом ви будете зустрічати затишні селища з традиційними будинками і церквами у романському стилі та багато мальовничих ландшафтів.

Данія Борнгольм Хаммерхус

У Данії ще є цікаві для туристів території – Фарерські острови та екзотичний північний острів Гренландія, але вони заслуговують окремої статті 🙂

Маршрут подорожі:

Копенгаген – парк розваг Дірехавсбаккен – Гельсінгер – Гіллеред – Роскілле – Оденсе – замок Егесков – Єллінг – Біллунн – Орхус – Національний парк Молс Бьєрге – Національний парк Тю – Скаген – острів Мьон – острів Борнгольм – Копенгаген

Щоб забронювати або отримати більше інформації про готелі та оренду авто, клікніть у надані нижче скріншоти або лінки.

Готель

На час подорожі знайшли для вас кілька прикладів гарних готелів:

Копенгаген – Wakeup Copenhagen Bernstorffsgade

Wakeup Copenhagen Bernstorffsgade

Оденсе – Danhostel Odense Kragsbjerggaard

Danhostel Odense Kragsbjerggaard

Орхус – Zleep Hotel Aarhus Skejby

Zleep Hotel Aarhus Skejby

Вказані на сторінці ціни є дійсними на момент публікації промоційної пропозиції. Пам'ятайте, що ціна може бути вищою або нижчою, ніж та, яку ви бачите на скрінах. На жаль, добрі промоції і акційні ціни швидко закінчуються. Якщо ви хочете скористатися з акційної ціни, опублікованої на нашій сторінці, вам треба досить оперативно після публікації тексту перейти за лінками на сторінку нашого партнера, який пропонує знижені ціни. Щоб не прогавити акції на цікаві для вас авіаквитки і тури, радимо вам створити аккаунт на сторінці У відпустку і отримувати миттєві повідомлення про найдешевші квитки і подорожі. Також можете підписатися на наш канал в Telegram.

Бажаєш отримувати повідомлення з новими акційними пропозиціями?

Створи аккаунт і виріш як часто будемо висилати тобі повідомлення. Не висилаємо спаму.

Iдеї подорожей