Друзі, у нас війна. Російська Федерація хоче знищити нашу країну і ми повинні дати відсіч. Сайт «У відпустку» неодмінно відновить свою діяльність після нашої перемоги. Подумаємо про подорожі пізніше. Зараз - всі сили на допомогу українському війську і українському народу. Слава Україні!

#UvidpustkuRoutes. Канари: Ла-Пальма → Гомера → Ієрро

  • 19.10.2020 21:10
  • Eugene
Іспанія Канарські Ла-Пальма

Канарські острови – це один з найпопулярніших напрямків серед туристів і ми вже встигли познайомити вас з чотирма найбільшими островами. Настала черга розповісти про найменші: Ла-Пальму, Гомера та Ієрро. Острови невеликі, але не менш цікаві і захопливі.

Бажаєш отримувати повідомлення з новими акційними пропозиціями?

Створи аккаунт і виріш як часто будемо висилати тобі повідомлення. Не висилаємо спаму.

Читайте також:
Путівник по Тенерифе
Путівник по Гран Канарії
Путівник по Фуертевентурі
Путівник по Лансароте

Острови Ла-Пальма, Гомера та Ієрро – найменші на Канарському архіпелазі і дуже часто туристи обмежуються лише одноденною вилазкою на них. Дійсно, розміри островів дозволяють за невеликий проміжок часу оглянути найцікавіші місця. Проте, ми рекомендуємо приділити кожному з них більше часу, щоб не тільки “поставити галочку” на мапі подорожей, а й насолодитися відпочинком на цих дивовижних островах серед Атлантичного океану. Дістатися на ці острови найпростіше з сусідніх Тенерифе або Гран Канарії поромом чи місцевими авіалініями.

Ла-Пальма

Почнемо розповідь з Ла-Пальми і хоча він відноситься до найменших, проте за розмірами лише трохи поступається Лансароте. Унікальність Ла-Пальми полягає у дуже комфортному кліматі, що перетворило його на найзеленіший острів на Канарах. Туди приїжджають туристи, які шукають спокійного відпочинку серед природи, охочі піднятися у гори або просто поспостерігати за зоряним небом – на Ла-Пальмі одні з найкращих умов для цього.

Іспанія Ла Пальма

Аеропорт острова розташований на східному узбережжі і за 10 хвилин поїздки від нього на північ знаходиться столиця – Санта-Крус-де-Ла-Пальма. Це місто дуже вдало підійде в якості базового для поїздок островом і водночас чудова можливість побачити історичні пам’ятки, на кшталт палацу Сазара, ратуші Аюнтамієнто, площі Іспанії, вулиці Далі, церкви Святого світла, а ще відвідати контактний зоопарк Маропарк, музей-корабель Museo Naval del Barco de la Virgen та прогулятися вуличками Старого міста. Навколо столиці острова знаходяться гарні пляжі та курортні селища, одне з яких – затишне Лос-Канкахос.

Іспанія Ла Пальма

Канарські острови з’явилися завдяки вулканам і на Ла-Пальмі можна побачити велетенський кратер діаметром 8 км і завглибшки до 2 км у Національному парку Ла-Кальдера-де-Табур’єнте. Знаходиться він всередині острова, на захід від столиці. На території парку прокладено багато пішохідних туристичних маршрутів серед мальовничої природи, на гори Піко-де-ла-Крус та Мучачос, розташовані кілька оглядових майданчиків з дивовижними панорамами – Лос-Анденес, Кумбресіта та Роке-де-лос-Мучачос. На останньому розташована астрономічна обсерваторія. Одна з цікавих пам’яток парку – це кольоровий водоспад Cascada de Los Colores, який вразить вас незвичайними кольорами гірської породи.

Іспанія Ла Пальма

Північно-східна частина острова може похизуватися гарним курортом Чарко-Азуль з океанічними природними басейнами, чудовим пляжем Ногалес з чорним піском. Поруч з містечком Ла-Гальга розташовані кілька цікавих оглядових майданчиків з гарними видами, серед яких Сомада-Альта. Поціновувачам туристичних маршрутів сподобаються прогулянки стежиною “Витоки річок Маркос і Кордеро” і вічнозеленим тропічним лісом Лос-Тілос з невеликим водоспадом. На півночі можна відпочити у ще одному місці з природними басейнами Ла-Фахана. В містечку Лос-Саусес розташована найбільша на острові церква Іглесія-Нуестра-Сеньйора-де-Монсеррат XVI століття.

Іспанія Ла Пальма Лос Тілос

На північному заході Ла-Пальми розташоване невелике містечко Пунтагодра, яке оточене горами і в ньому варто завітати на місцевий базар. Там можна придбати сувеніри і різноманітні смаколики та вино місцевого виробництва. Якщо проїхатися з Пунтагодри на південь до селища Тінізара, то можна побувати на виноробні і побачити захопливі краєвиди з виноградниками.

Іспанія Ла Пальма Лос Тілос

Якщо вас цікавить пляжний відпочинок, то радимо зупинитися на західному узбережжі в селищі Тасакорте або поруч з ним. За кілька хвилин поїздки від нього знаходиться чудовий курорт Пуерто-Наос, який відомий найдовшим чорним пляжем на Ла-Пальмі і тим, що там сонце світить практично цілий рік. Навколо Тасакорте ростуть цілі бананові плантації, які також приваблюють туристів.

Іспанія Ла Пальма Тасакорте

Зупинившись в Тасакорте, можна дуже зручно відвідати найбільше на Ла-Пальмі місто Лос-Льянос-де-Арідане з цікавою історичною архітектурою, піднятися на оглядовий майданчик Дель-Тіме або Сан-Борондон, побувати у музеї шовку та музеї виноробства.

Іспанія Ла Пальма

Всередині південної частини Ла-Пальми знаходиться природний парк Кумбре-В’єха – чудове місце для пішохідних трекінгів серед вулканів та долин.

Іспанія Ла Пальма

На півдні Ла-Пальми розташований вулкан Тенегія, який вивергався останній раз у 1971 році, а зараз приваблює охочих здійснити екстремальний підйом. Краєвиди на вулкані по-справжньому “марсіанські”, а недалеко від підніжжя знаходиться виноробня і виноградники.

Іспанія Ла Пальма

Південь острова прикрашає містечко Фуентекальєнте-де-Ла-Пальма, в якому знаходиться одна з найстаріших виноробень, соляні копальні і маяк, з якого відкривається гарний вид на океан.

Іспанія Ла Пальма

Ще одне місце, яке варто відвідати – археологічний парк з печерами Бельмако, який розташований на південь від аеропорту острова. Там зберіглися малюнки та написи епохи гуанчі, корінного народу Канарських островів.

Гомера 

Острів Гомера, або Ла Гомера, за формою нагадує майже рівне коло, що робить його зручним для подорожі і розташований він зовсім поруч з Тенерифе. Аеропорт острова знаходиться на південному узбережжі, але дуже часто туристи прибувають на Гомера поромом з Тенерифе, шлях займає лише близько години. Прибувши до столиці острова Сан-Себастьян-де-ла-Гомера, приділіть цьому місту особливу увагу. Історія міста та острова тісно пов’язана з Христофором Колумбом, тому в Сан-Себастьяні можна побачити будинок, у якому зупинявся мореплавець, колодязь, у якому він поповнював запаси води, та відвідати виставку-музей. Серед пам’яток також відзначимо церкву Богоматері Успіння, Графську вежу, парк Торре дель Конде та археологічний музей.

Іспанія Ла Гомера

Гомера, як і всі острови Канарського архіпелагу, утворився завдяки вулкану, але слідів вулканічної активності на острові ви не побачите. Цим він і вирізняється від своїх більших та менших “братів”. В центрі острова розташований гірський масив та Національний природний парк Гарахонай. На його території знаходяться найвищі гори острова, мальовничі долини, невеликі традиційні села, оглядові майданчики, унікальні лаврові ліси, печера у горі Ла Монтананета завдовжки 550 метрів.

Іспанія Ла Гомера

На північному сході від парку, в селищі Лас Пойятас знаходиться домініканський монастир Ель-Конвент та ремісничий музей Теларез. Одразу за Лас Пойятас на північ розташована бананова столиця острова – місто Ермігуа. Завдяки клімату ця сільськогосподарська культура приносить мешканцям острова чималий прибуток. В Ермігуа ще можна побачити гори-близнюки Ронес-де-Сан-Педро і відвідати етнографічний музей.

Далі на північному узбережжі розташоване курортне містечко Агуло, яке оточене мальовничими скелями, серед яких Червона Стіна з прекрасним видом на океан і навіть на Тенерифе.

Іспанія Ла Гомера Агуло

Якщо рухатися далі на захід, то неодмінно потрапите в містечко Вальєермосо, яке розкинулося серед гір та бананових гаїв. Колоніальна архітектура містечка вдало доповнить і без того гарні краєвиди. В Вальєермосо є невелика церква Сан-Хуан Баутіста – гарний взірець класичної архітектури. Поруч з містом знаходиться пляж Плайя-де Вальєермосо з чорним піском і штучними басейнами. Зверніть увагу, що на Гомера взагалі пляжів не багато і пляжний відпочинок не є пріоритетним для туристів. Через це ви можете насолодитися океаном і чорним піском у атмосфері спокою і гармонії.

Іспанія Ла Гомера

На півночі острова знаходяться базальтові скелі Лос-Органос – одна з природних пам’яток Гомера, яку обов’язково потрібно побачити. Зробити це можна тільки з боку океану, тому потрібно скористатися екскурсією на катері.

Іспанія Ла Гомера

Західне узбережжя острова може похизуватися долиною Гран-Рей і містечком Вальє-Гран-Рей. Ущелину або долину Гран-Рей місцеві мешканці перетворили на великий центр сільського господарства, збудувавши там тераси для вирощування бананів, фініків та інших культур. Серед туристів долина дуже популярна для пішохідних прогулянок. Поруч з містом ви також знайдете оглядові майданчики Ель Санто, Курва дель Куесо та Дель Палмарехо і чорні пляжі для спокійного відпочинку.

Іспанія Ла Гомера

Якщо ви прибули на Гомера літаком, то зверніть увагу на пляжі поруч з Плайя-де-Сантьяго, які вважаються одними з найкращих на острові.

Ієрро

Острів Ієрро, або Ель Ієрро, – найменший серед туристичних островів Канарського архіпелагу, але він не пасе задніх за кількістю цікавих місць. На Ієрро їдуть для насолоди природою, спокійного відпочинку і дайвінгу, адже біля берегів острова є всі умови для цього. Аеропорт острова розташований на східному узбережжі і одразу біля нього можете відвідати містечко Ла-Калета, де можна зануритися з аквалангом або покупатися у штучних басейнах з видом на океан.

Іспанія Ель Ієрро

На захід від аеропорту розташована столиця острова – Вілья-де-Вальверде. Місто стоїть на горі і часто буває оповито хмарами, що додає йому цікавого вигляду, а панорами на узбережжя не залишать вас байдужими. Серед пам’яток в Вальверде радимо побачити церкву Невинного зачаття, будівлю муніципалітету, етнографічний центр Каса Кінтерас та вулицю Доктор Кінтеро.

Поруч зі столицею знаходиться важливе для острів’ян місце – Святе дерево Гарое, яке вважається символом гармонії острова. Ці величні лаври мають дуже важливу властивість накопичувати воду, яку люди збирали для своїх потреб. Навколо дерева також можна запланувати трекінг популярним туристичним маршрутом.

За кілька хвилин поїздки від аеропорту на північ розташоване невелике містечко Тамадусте, в якому знаходиться найбільший природний басейн на острові. Навколо басейну обладнані місця для відпочинку, а від самого міста можна прогулятися мальовничою стежиною і помилуватися видами на океан.

Іспанія Ель Ієрро

На півночі Ієрро побувайте в містечку Посо-де-лас-Калькосас, де можна побачити унікальні будинки з вулканічної породи і покупатися у природному басейні на березі океану. За архітектуру селище часто називають музеєм простонеба.

Найвідоміший на Ієрро оглядовий майданчик Ла-Пенья розташований на північному заході острова. Там на вас чекають незабутні краєвиди, ботанічний сад, оглядові тераси різного рівня, ресторан, сувенірна крамниця і зони для відпочинку.

Іспанія Канари Ла Пальма

На південь від Ла-Пенья знаходяться чудові вулканічні басейни Ла-Масета, які наповнюються океанічною водою. Біля басейнів туристам доступна вся необхідна інфраструктура для відпочинку.

Поруч з Ла-Масета завітайте до екомузею Гінейя – стародавнє селище XV століття, в якому можна дізнатися про життя, дозвілля та культуру місцевих мешканців. Також на території музею можна побачити унікальних ящірок завдовжки до 1,5 метри.

Проїхавши через затишне селище Фронтера всередину острова, ви потрапите на найвищу точку Ієрро – гору Малпасо 1501 метри, а з неї відкривається прекрасна панорама у безхмарну погоду.

Іспанія Ель Ієрро

На західному узбережжі острова радимо побувати на оглядових майданчиках Баскос і Сабіноса, на пляжах Аренас Бланкас і Веродал, заповіднику Менкафете і прогулятися лісом Ель-Сабінар.

На південно-західному березі Ієрро розташований маяк Орчілья, біля якого знаходиться обсерваторія для спостерігання за зоряним небом. До 1885 року через це місце проходив Нульовий меридіан.

Якщо вирішили зупинитися на півдні острова, то зробіть це в селищі Ла Рестінга з його традиційними будинками, банановими деревами, чорним пляжем, видами на гори і одним з найкращих дайвінг-центрів. Саме там ви можете спробувати себе у цьому виді розваг і зануритися до дивовижного підводного світу Атлантики. Урізноманітнить ваш відпочинок поїздка до мальовничої бухти Такорон, на оглядові майданчики Лас-Плайяс та Ісора.

Не так важливо, який саме острів ви оберете для подорожі, а може ви заплануєте поїздку на всі. Важливо лише те, що без незабутніх вражень і позитивних емоцій ви точно не залишитеся.

Щоб забронювати або отримати більше інформації про готелі та оренду авто, клікніть у надані нижче скріншоти або лінки.

Готель

На час подорожі знайшли для вас кілька прикладів гарних готелів:

Ла-Пальма – 4* H10 Taburiente Playa

H10 Taburiente Playa

Гомера – Ibo Alfaro Hotel Rural

Ibo Alfaro Hotel Rural

Ієрро – 3* Parador De El Hierro

Parador De El Hierro

Вказані на сторінці ціни є дійсними на момент публікації промоційної пропозиції. Пам'ятайте, що ціна може бути вищою або нижчою, ніж та, яку ви бачите на скрінах. На жаль, добрі промоції і акційні ціни швидко закінчуються. Якщо ви хочете скористатися з акційної ціни, опублікованої на нашій сторінці, вам треба досить оперативно після публікації тексту перейти за лінками на сторінку нашого партнера, який пропонує знижені ціни. Щоб не прогавити акції на цікаві для вас авіаквитки і тури, радимо вам створити аккаунт на сторінці У відпустку і отримувати миттєві повідомлення про найдешевші квитки і подорожі. Також можете підписатися на наш канал в Telegram.

Бажаєш отримувати повідомлення з новими акційними пропозиціями?

Створи аккаунт і виріш як часто будемо висилати тобі повідомлення. Не висилаємо спаму.

Iдеї подорожей