Друзі, у нас війна. Російська Федерація хоче знищити нашу країну і ми повинні дати відсіч. Сайт «У відпустку» неодмінно відновить свою діяльність після нашої перемоги. Подумаємо про подорожі пізніше. Зараз - всі сили на допомогу українському війську і українському народу. Слава Україні!

#UvidpustkuRoutes. Колумбія: Богота → Текендама → Сіпакіра → озеро Гуатавіта → Сьюдад-Пердіда → Картахена → Іслас дель Росаріо → острови Сан-Андрес-і-Провіденсія → Медельїн → Національний парк Лос-Невадос → Тьєррадентро → Макарена

  • 25.11.2020 16:27
  • Eugene
Колумбія Ель-Пеньон-де-Гуатапе

Колумбія – країна двох океанів, дивовижних природних ландшафтів, загублених цивілізацій, багатої культури і привітних мешканців. Ми склали маршрут подорожі найцікавішими та визначними місцями цієї латиноамериканської країни, щоб ви могли скористатися ним під час мандрівки.

Бажаєш отримувати повідомлення з новими акційними пропозиціями?

Створи аккаунт і виріш як часто будемо висилати тобі повідомлення. Не висилаємо спаму.

Відкрийте для себе колоритну, гарну, яскраву і унікальну Колумбію. Це єдина країна в Південній Америці, що має вихід одразу до двох океанів – безпосередньо до Тихого і через Карибське море до Атлантичного. В Колумбії є все, щоб кожен турист повернувся звідти з незабутніми емоціями і теплими спогадами – прекрасні природні парки, затишні морські курорти, історичні міста і музеї з безцінними колекціями, екстремальні джунглі, яскраві карнавали і фестивалі, смачна кухня і багатовікові традиції. Як і багато сучасних держав західної півкулі, Колумбію можна назвати “куточком Іспанії за океаном”. Навіть свою назву Колумбія отримала на честь легендарного іспанського мореплавця. Тому не дивуйтеся, коли будете зустрічати архітектуру, яка схожа на ту, яку можна побачити безпосередньо в Іспанії. Найдешевші авіаквитки до Колумбії також часто можна придбати з іспанських міст. Взагалі, перельоти туди виконують багато класичних європейських авіакомпаній, що дозволяє туристам з України дістатися до Колумбії лише з однією пересадкою. Громадянам України для в’їзду до Колумбії з туристичною метою віза не потрібна.

Колумбія

Маршрут подорожі ми склали умовний, адже територія Колумбії досить велика і значна її частина – це джунглі або складний рельєф. Звісно, що подорож автомобілем – це найкращий варіант, але пересуватися країною також можна автобусами або місцевими авіалініями. В якості прикладу маршрут розпочнеться з Боготи, столиці Колумбії, куди виконується переважна більшість міжнародних рейсів і локація цього міста дозволяє туристам більш гнучко та зручно планувати поїздки до регіонів. Тож, прилетівши до Боготи, затримайтеся там принаймні на кілька днів. В столиці Колумбії зберіглося декілька цікавих пам’яток архітектури колоніальних часів, на кшталт кафедрального собору на головному майдані Пласа Болівар, а поруч з ним будівля національного Капітолію – резиденція конгресу Колумбії.

Колумбія Богота

Для поціновувачів історії та мистецтва радимо відвідати музей золота Мусео-дель-Оро. Як відомо, на території Колумбії перед колонізацією іспанцями мешкали древні цивілізації і племена. З того періоду були знайдені безцінні артефакти, що виконані з золота, один з них – унікальний золотий пліт датований приблизно II століттям до н.е. Також в музеї можна побачити предмети побуту, вбрання та мистецтва, що також виконані з золота. Відпочити після таких активних екскурсій можна у ботанічному саді Боготи, де облаштований штучний водоспад і оранжерея.

Колумбія Богота

Щоб насолодитися видом на столицю Колумбії, підніміться на гору Монсеррат і побачите майже всю Боготу як на долоні. На верхівці гори знаходиться собор XVII століття і статуя Христа.

Колумбія Богота

А лише за 32 км від столиці розташований природний водоспад Текендама. Його унікальність полягає у природному ландшафті – потік води падає у майже круглу шальку. На протилежному боці від водоспаду знаходиться оглядовий майданчик і будівля вілли початку XX століття, яку мають перетворити на музей.

Колумбія Текендама

За годину поїздки від Боготи на північ знаходиться містечко Сіпакіра, яке здобуло популярності серед туристів завдяки унікальним соляним копальням або соляному парку. Всередині лабіринтів шахт розташовані музей мінералогії, зала з озером, тривимірний театр, сувенірні крамниці і родзинка цієї пам’ятки – Соляний католицький собор. Він знаходиться на глибині 200 метрів і виконаний, як можна здогадатися, переважно з солі. Якщо попадете в це місце у неділю, то зможете побачити справжню службу, яка відбувається у соборі.

Колумбія Сіпакіра

На схід від Сіпакіри і також приблизно за годину поїздки від Боготи, серед гір Кудинамарка розташоване озеро Гуатавіта. Колись вода затопила кратер згаслого вулкану на висоті 3200 метрів і тому озеро має “казково” круглу форму. Але не тільки виглядом воно приваблює туристів, адже за легендою озеро вважалося священним для древньої цивілізації і у нього скидалися золоті прикраси, коли на трон сходив новий король. В будь-якому разі озеро є чудовим місцем для невеликого пішохідного трекінгу та відпочинку.

Колумбія озеро Гуатавіта

Навколо Боготи ще багато цікавого, але ми пропонуємо далі вирушити на північ Колумбії, в бік Карибського моря. Якщо вирішите подорожувати автомобілем, тоді вам потрібно подолати близько 1000 км до міста Санта-Марта або скористайтеся місцевими авіалініями і зекономите день чи два своєї відпустки. Зупинившись в Санта-Марті, ви отримаєте можливість відпочити на березі Карибського моря і побувати у двох надзвичайно цікавих місцях. Перше – це Національний парк Сьєрра-Невада-де-Санта-Марта, на південному сході від Санта-Марти. Цей гірський масив відомий своїми прекрасними краєвидами з зеленими схилами, засніженими верхівками гір, долинами і невеликими озерами, що оточені скелями. На території парку мешкає багато видів тварин, у тому числі мавпи, хижі ягуари та пуми, і птахів. Для активного відпочинку, трекінгу або велотуризму парк Сьєрра-Невада буде одним з найкращих серед численних парків Колумбії.

Колумбія

На території Сьєрра-Невада-де-Санта-Марта знаходиться унікальна споруда – загублене місто Сьюдад-Пердіда. Можливо цей археологічний парк не такий популярний, як наприклад Мачу-Пікчу в Перу, але це завдяки важкодоступності. Власне через це його і знайшли тільки у 1970-х роках. Щоб дістатися до міста потрібно пройти стежинами серед джунглів і піднятися на понад 1000 сходинок. Все це допомогло зберегти Сьюдад-Пердіда майже такий самий вигляд, у якому його покинув стародавній народ після приходу іспанців.

Колумбія Сьєрра-Невада-де-Санта-Марта

Друге місце, яке потрібно відвідати з Санта-Марти – Національний парк Тайрона, який знаходиться на сході за 30 км від міста. Територія парку поєднує практично дикі та незаймані джунглі і неймовірно гарну берегову лінію з невеликими затоками та бухтами. Біля узбережжя парку знаходиться кораловий риф, тому це місце ідеально підійде для активного туризму, пірнання з маскою і відпочинку на піску біля Карибського моря. Пересуватися територією парку Тайрона рекомендують на велосипедах або верхи, для цього там можна взяти в оренду конячку 🙂

Колумбія Тайрона

На цьому можна покинути Санта-Марту і вирушити на захід до відомого колумбійського міста Картахена. Його заснували іспанці у 1533 році і перетворили на головний порт в регіоні, а зараз Картахена є найбільшим портом Колумбії. Туристів місто приваблює перш за все історичною частиною, де знаходяться стародавня церква Іглесіа-де-Санто-Домінго, майдан Пласа-де-ла-Адуа, палац Інквізиції і головна пам’ятка Картахени – фортеця Сан Феліпе де Барахас, яка є практично однолітком з містом. Кількості облог, що витримала фортеця за всі роки, вистачить на написання цілої науково-історичної роботи, а для звичайних туристів з неї відкривається гарний вид на море.

Колумбія Картахена

Під час зупинки в Картахені обов’язково потрібно побувати на архіпелазі Іслас дель Росаріо – 28 островів різного розміру утворюють справжній карибський куточок раю. На островах ви знайдете дуже гарні пляжі з лазуровим морем, пальмові гаї, затишні курортні готелі, традиційні рибальські селища і деякі цікаві місця. Наприклад, на одному з островів розташований будинок Пабло Ескобара, а недалеко від нього затонулий літак – улюблене місце дайверів. Взагалі, якщо вирішили в Колумбії зайнятися дайвінгом, то зробіть це на островах Іслас дель Росаріо і вашому погляду постане картина з різнокольоровими коралами, рибами та іншими мешканцями підводного світу.

Колумбія Іслас дель Росаріо

На цьому острівні пригоди не завершуються, адже у Колумбії є ще один архіпелаг Сан-Андрес-і-Провіденсія. Розташований він ближче до берегів Нікарагуа і дістатися до них простіше літаком з багатьох міст країни, в тому числі і з Картахени. Колись ці острови слугували притулком для піратів Карибського моря, а зараз туристи з багатьох країн світу приїжджають туди для пляжного відпочинку і насолоди лазуровим морем. На островах активно вирощують кокосові пальми, а ще там знаходиться найстаріша баптистська церква в місті Ла-Лома. Якщо у вас буде вдосталь часу, то заплануйте подорож на острови на поромі, щоб отримати ще більше емоцій від мандрівки.

Колумбія Сан-Андрес-і-Провіденсія

Далі прокладіть маршрут уздовж узбережжя на захід материкової Колумбії до Національного парку Лос-Катіос. Важкий шлях до парку допоміг зберегти практично первозданний вигляд місцевої природи і понад 500 видів тварин і птахів. За таке природне багатство парк був занесений до спадщини ЮНЕСКО.

Колумбія

Наступна зупинка в Медельїні – другому місті за значенням і розмірами в Колумбії, важливий промисловий центр і зручний базовий пункт для туристів. В Медельїні гармонійно поєдналися фешенебельні райони і нетрища, іспанська архітектура і тихі вулички з бруківкою, панорами на сучасні хмарочоси і гори, що оточують місто. За великим рахунком весь Медельїн і є суцільною туристичною пам’яткою, хоча кілька місць та подій варто відокремити – маєток Пабло Ескобара, який народився і мешкав в цьому місті, ботанічний сад, а якщо ваша подорож припадає на першу половину серпня, то зможете побачити щорічний ярмарок квітів. На це яскраве і різнобарвне свято до Медельїна з’їжджаються тисячі туристів щороку.

Колумбія Медельїн

В Колумбії багато гір, але одна скеля варта окремої уваги – Ель-Пеньон-де-Гуатапе. Розташована вона приблизно за 2 години поїздки на схід від Медельїна. Унікальність її полягає у її самотині, адже вона не має схожих сусідів.

Колумбія Ель-Пеньон-де-Гуатапе

Корінні індіанці вважали скелю священної, а зараз на її верхівці розташований оглядовий майданчик і невелика вежка. Піднятися на скелю можна здолавши близько 650 сходинок, але за це отримаєте чудовий вид на місцевість.

Колумбія Ель-Пеньон-де-Гуатапе

За 200 км на південь від Медельїна розташоване місто Манісалес, в якому ми рекомендуємо затриматися щонайменше на два дві. Колумбія – одна з кавових держав і навколо Манісалеса можна побачити мальовничі кавові плантації. Кавове дерево росте у горах, тому ферми зазвичай займають дуже гарні ділянки. Окрім насолоди від панорам на кавові сади, в цьому регіоні варто відвідати музеї кави і Національний парк культури сільського господарства, а в самому Манісалесі кафедральний собор колоніальних часів.

Колумбія Манісалес Антіокія

Поруч з Манісалесом також розташований Національний парк Лос-Невадос – третій за популярністю в Колумбії. На його території знаходиться найвищий діючий вулкан і льодовикове озеро Санта-Ізабель. В парку організовують поїздки на позашляховиках, екскурсії та інші види активного туризму. А на півдні парку завітайте до пальмової долини Кокора – такий незвичайний краєвид з цими рослинами не часто можна зустріти на планеті.

Колумбія долина Кокора

Далі знову рухайтеся на південь через місто Калі, в якому є статую Христа на кшалт відомої статуї в Ріо, до Папаяну. На сході від міста знаходиться археологічний парк Тьєррадентро, який вважається другим за значенням в Колумбії. Цікавий він своїми підземельними склепами доколумбового періоду, які прикрашені геометричними, зооморфними і антропоморфними малюнками.

На південь від Папаяну розташований ще один археологічний парк Сан-Агустін, у якому можна побачити близько 500 різноманітних статуй та фігур з каменю, що були знайдені на місцевості навколо парку. Достеменно не відомо їхнє походження, але деякі з них датовані XI століттям до н.е.

Щоб довершити подорож південним заходом Колумбії потрібно побувати в селищі Потосі, практично на кордоні з Еквадором. Поруч з ним знаходиться один з найвідоміших соборів країни Лас-Лахас. Він збудований у готичному стилі на мості через каньйон річки Гуаїтара, а причиною його появи став природний образ Богородиці на скелі розмірами 3 х 2 метри.

Колумбія Лас-Лахас

Повертаючись до Боготи заїдьте до Національного природного парку Макарена, адже в ньому ви знайдете річку Каньйо-Кристалес або “річку п’яти кольорів”. Таку назву і призвисько вона отримала за кришталево-чисту воду, крізь яку видно різнокольорові водорості – жовті, блакитні, зелені, чорні і червоні. Дістатися безпосередньо до річки не так просто – потрібно скористатися літаком з Вільвісенсіо і трансфером з містечка Макарена, натомість зможете на власні очі побачити “найгарнішу річку у світі”.

Колумбії належить лише невеличка частинка Амазонки, але її точно варто побачити. У найпівденнішому регіоні країни знаходиться містечко Летісія, до якого можна дістатися тільки літаком, наприклад з Боготи. Це найкраще місце в Колумбії для знайомства з могутньою Амазонкою, еко-туризму, екстремальних походів у джунглі, поїздок на озеро Тарапото, де мешкають рожеві дельфіни, на острів мавп і занурення в атмосферу традиційного життя корінних племен.

Амазонка

В Колумбії є ще одне місце, яке не можна не згадати – острів Мальпело, який розташований в тихому океані за 300 км від узбережжя. Окрім скель і невеликого військового посту на цьому маленькому шматку суші нічого немає, але головне його багатство знаходиться під водою. Дайвери з усього світу намагаються потрапити до Мальпело, щоб на власні очі побачити кілька видів акул у їхньому природному середовищі, серед них китова акула та акула-молот. Потрапити в акваторію острова (сходження на берег заборонено) можна лише у складі спеціальної екскурсії, отримавши дозвіл від влади. Якщо ви досвідчений дайвер і вас не лякає складність такого маршруту, тоді вперед на зустріч незабутнім пригодам!

акула

Маршрут подорожі:
Богота – Текендама – Сіпакіра – озеро Гуатавіта – Санта-Марта – Національний парк Сьєрра-Невада-де-Санта-Марта – Сьюдад-Пердіда – Національний парк Тайрона – Картахена – острови Іслас дель Росаріо – острови Сан-Андрес-і-Провіденсія – Національний парк Лос-Катіос – Медельїн – Ель-Пеньон-де-Гуатапе – Манісалес – Національний парк Лос-Невадос – Тьєррадентро – археологічний парк Сан-Агустін – Потосі – Національний парк Макарена – Летісія – острів Мальпело

Щоб забронювати або отримати більше інформації про готелі та оренду авто, клікніть у надані нижче скріншоти або лінки.

Готель

На час подорожі знайшли для вас кілька прикладів гарних готелів:

Богота – 4* NH Bogotá Urban 93 Royal

NH Bogotá Urban 93 Royal

Картахена – 3* Ibis Cartagena Marbella

Ibis Cartagena Marbella

Медельїн – 5* NH Collection Medellín Royal

NH Collection Medellín Royal

Вказані на сторінці ціни є дійсними на момент публікації промоційної пропозиції. Пам'ятайте, що ціна може бути вищою або нижчою, ніж та, яку ви бачите на скрінах. На жаль, добрі промоції і акційні ціни швидко закінчуються. Якщо ви хочете скористатися з акційної ціни, опублікованої на нашій сторінці, вам треба досить оперативно після публікації тексту перейти за лінками на сторінку нашого партнера, який пропонує знижені ціни. Щоб не прогавити акції на цікаві для вас авіаквитки і тури, радимо вам створити аккаунт на сторінці У відпустку і отримувати миттєві повідомлення про найдешевші квитки і подорожі. Також можете підписатися на наш канал в Telegram.

Бажаєш отримувати повідомлення з новими акційними пропозиціями?

Створи аккаунт і виріш як часто будемо висилати тобі повідомлення. Не висилаємо спаму.

Iдеї подорожей