Друзі, у нас війна. Російська Федерація хоче знищити нашу країну і ми повинні дати відсіч. Сайт «У відпустку» неодмінно відновить свою діяльність після нашої перемоги. Подумаємо про подорожі пізніше. Зараз - всі сили на допомогу українському війську і українському народу. Слава Україні!

#UvidpustkuRoutes. Португалія: Лісабон → Сінтра → Обідуш → Алкобаса → Коїмбра → Авейру → Порту → Брага → Національний парк Пенеда-Жереш → Каштелу-де-Віде → Евора → Алгарве → Сінеш

  • 18.01.2021 22:00
  • Eugene
Португалія Порту міст

Якщо якась сучасна країна колись була могутньою імперією, має багатовікову історію, особливу культуру і розташована у дуже вдалому місці серед природних парків та з виходом до океану, то вона однозначно буде “ласим шматочком” для будь-якого мандрівника. Тому ми вирішили розповісти вам про Португалію і склали маршрут подорожі, який допоможе вам краще підготуватися до поїздки у майбутньому.

Бажаєш отримувати повідомлення з новими акційними пропозиціями?

Створи аккаунт і виріш як часто будемо висилати тобі повідомлення. Не висилаємо спаму.

Читайте також:
Путівник по Азорським островам
Путівник по Сан-Мігелю і Санта-Марії
Путівник по Мадейрі

Дивлячись на політичну мапу сучасної Європи, можна побачити невелику і непримітну на перший погляд Португалію, яка замикає собою континент з західного боку. Коли потрапите до цієї країни, то іноді вам буде здаватися, що час у ній зупинився. Португалія дійсно вирізняється дуже спокійним і традиційним життям, можна сказати навіть досить автентичним. Незважаючи на свої розміри, Португалія відіграє дуже важливу роль в історії світу, є серйозним політичним гравцем у Європейському Союзі, країною з досить високим рівнем життя і розвитку, широких соціальних можливостей, економічного процвітання і бажаним об’єктом для туристів. Ми не будемо багато розповідати про легендарну і різнобічну історію Португалії, а зосередимо увагу на головних і найцікавіших для мандрівників місцях та пам’ятках її материкової частини. Завдяки невеликим розмірам Португалії, цілком по силах побувати у кожному її регіоні протягом однієї подорожі, скориставшись орендованим автомобілем або ж автобусами чи місцевою залізницею. Проте пам’ятайте, що практично кожне португальське місто – це “туристичний скарб” і дуже легко можна захопитися і не помітити, як плине час. Дістатися до Португалії з України дуже просто: прямими перельотами або з пересадками в аеропортах Європи багатьма авіакомпаніями, як класичними, так і лоукостерами. 

Португалія Лісабон

В якості прикладу ми проклали маршрут подорожі з Лісабона, столиці Португалії і її найбільшого міста. Туди виконується переважна більшість міжнародних рейсів і його локація дозволяє однаково зручно спланувати поїздки на північ і на південь країни. Також в Лісабоні знаходиться велика кількість пам’яток та історичних місць, завдяки яким місто називають найгарнішою столицею Європи і, здається, ці слова дуже близькі до правди. Лісабон став столицею Португальського королівства ще у XIII століття і завдяки географічному розташуванню перетворився на один з центрів “великих географічних відкриттів”. Як і багато інших європейський міст, Лісабон має свою головну фортецю, з якої і починається сучасна, якщо можна так сказати, історія міста. Замок святого Георгія був закладений на залишках римського форту і у XIV столітті отримав вигляд, який зберігся до нашого часу, не враховуючи руйнувань під час великого землетрусу 1755 року. Зараз багато екскурсій починається саме від замку, який розташований на пагорбі, що додає гарних краєвидів з його території.

Португалія Лісабон Замок святого Георгія

Лісабонський район Алфама – це суцільна пам’ятка, одна з головних в місті. Історична архітектура району збереглася в автентичному вигляді, навіть великий землетрус не зміг її знищити. Алфама складається з лабіринтів вуличок, на яких височіють традиційні будинки. Можна цілий день провести за прогулянками районом і не побачити всього цікавого, що там є. Зараз в історичних будівлях розташовані кав’ярні, крамниці та інші заклади, але вони зовсім не зіпсували загального враження від Алфами.

Португалія Лісабон

Але не тільки архітектура приваблює туристів до Алфами, адже там знаходяться видатні пам’ятки Лісабона. Перш за все відзначимо Лісабонський собор XII століття, який має статус національної пам’ятки Португалії.

Португалія Лісабон собор

Також в Алфамі розташовані церква Святого Антонія, монастир Сан-Висенте-де-Фора, Національний пантеон, Музей фаду і Музей збройних сил.

Португалія Лісабон Алфама

Хоча Лісабон знаходиься дуже близько до Атлантичного океану, але безпосереднього виходу до нього не має. Береги столиці Португалії омиває річка Тежу, тихі води якої дозволяли кораблям спокійно заходити до портів Лісабона. Уздовж річки прокладені набережні, якими цікаво прогулятися і познайомитися з кількома цікавими пам’ятками, як, наприклад, автентичний Торговий майдан (або ПрасадуКомерсіу) і Тріумфальна арка XVIII століття.

Португалія Лісабон

Від арки всередину міста тягнеться пішохідна вулиця Аугушта з кав’ярнями, ресторанами, крамницями і історичними будівлями. Сама вулиця прикрашена традиційною португальської мозаїкою з плитки. З іншого від арки боку вулиця впирається у дуже гарний і затишний майдан Россіо або майдан Педру IV, центральний в Лісабоні, на якому знаходяться статуя Педру IV, гарний за архітектурою фонтан і історичні будівлі з кав’ярнями і ресторанами.

Португалія Лісабон майдан Педру IV

На південному узбережжі Лісабона знаходиться вежа Белем або Вифлеємська вежа XVI століття – один з символів Лісабона, що прикрашає рекламні світлини міста. Спочатку вежа захищала морський вхід до Лісабона, потім слугували маяком, митницею і навіть в’язницею. Зараз вона занесена до спадщини ЮНЕСКО і до “Семи див Португалії” та є прекрасним взірцем класичної архітектури.

Недалеко від вежі Белем знаходиться ще одна пам’ятка з переліку “Семи див Португалії” – монастир Жіронімуш або Монастир єронімітів XVI століття. На території комплексу розташований монастир, королівський меморіал і прекрасний парк з фонтаном.

Португалія Лісабон

Також поруч з вежею розташований Пам’ятник першовідкривачам, присвячений легендарному минулому Португалії, цікавий Морський музей, Національний музей карет з унікальними екземплярами цього виду транспорту і Беленський палац.

Португалія Лісабон Морський музей

Оскільки Лісабон стоїть на пагорбах, на початку XX століття в місті було відкрито Санта-Жуштський ліфт – споруду у неоготичному стилі заввишки 45 метрів, яка допомогає людям долати круті під’йоми.

Португалія Лісабон Санта-Жуштський ліфт

Відомий Лісабон також своїми парками, серед яких чудовий парк Едуарда VII, невеликий парк Сан Педру де Алкантара з оглядовим майданчиком, звідки відкривається прекрасна панорама на місто, і сад Ештрела.

Португалія Лісабон парк Едуарда VII

На північному березі Лісабона розташований океанаріум, другий за розмірами у світі. У ньому зібрані представники флори і фауни з різних кліматичних зон планети, на огляд яких може піти цілий день.

Португалія Лісабон океанаріум

Серед місць, які потрібно побачити в Лісабоні, відзначимо палац Ажуда XVIII століття, палац маркізів Фронтейра XVII століття, палац Келуш з прекрасним великим фонтаном, монастир Кармелітів, церкву Святого Роха, базиліку де Ештрела, церкву Святої Енграсії і оглядовий майданчик Сеньйора ду Монте.

Португалія Лісабон

Багатий Лісабон і музеями, серед яких Національний музей азулежу (традиційної португальської кераміки), музей Сходу, Національний музей стародавнього мистецтва, художній музей Галуста Гюльбенкяна, сучасний Музей мистецтва, архітектури та технології і навіть музей електрики.

Португалія Лісабон музей електрики

Понад 100 років тому Лісабоном почали їздити трамваї і деякі традиційні маршрути існують до нашого часу. Трамвайний маршрут №28 здобув особливу популярність, бо проходить серед багатьох історичних місць Лісабона і на ньому використовуються класичні вагони, які додають до поїздки незабутніх емоцій.

Португалія Лісабон трамвай

Лісабон розташований на правому березі річки Тежу, а з лівим він з’єднаний двома сучасними мостами – “Васко да Гама” і мостом “25 квітня”. Якщо проїхатися ними, то можна помилуватися гарними видами. Міст “25 квітня” з’єднує Лісабон з містечком Алмада, яке іноді сприймають за район столиці. Саме там можна відпочити на справжніх океанічних пляжах після екскурсій Лісабоном і спробувати себе в серфінгу. Також в Алмаді розташована статуя Кришту Рей заввишки 113 метрів – менша копія статуї Христа в Ріо-де-Жанейро.

Португалія Лісабон Алмада

Коли усі цікавинки Лісабона будуть зафіксовані у вашій пам’яті і вашому фотоапараті, вирушайте далі на зустріч пригодам. Лише за півгодини поїздки від столиці на захід розташоване курортне містечко Кашкайш, в якому можна відпочити біля океану і побачити цікаву природну скелясту арку Бока ду Інферну. Кашкайш вважається першим морським курортом сучасної Португалії, а зараз є одним з найбільш престижних завдяки середньовічному вигляду і гарним умовам для відпочинку. Є в Кашкайші кілька пам’яток – Музей-ду-Мар, палац ПаласіодеКонде де Кастро Гімарайнш з унікальною колекцією книжок, а також парк Пальмела. 

Португалія Лісабон маяк

Лише за 15 км на північ від Кашкайша розташоване місто Сінтра, яке набуло популярності через свої пам’ятки. Перш за все вражає туристів яскравий палац Пена XIX століття, що поєднав кілька стилів, пофарбований у різні кольори і на території якого розбитий прекрасний парк.

Португалія Сінтра

Поруч з палацем Пена розташований середньовічний Мавританський замок і чудова історична садиба Кінта-да-Регалейра з цілим парковим комплексом, гарною архітектурою будівель і багатьма легендами. Також варто побувати у Національному палаці Сінтри і палацовій віллі Монсеррат XIX століття.

Португалія Сінтра

На захід від Сінтри розташована найзахідніша точка Європи – мис Рока. Коли люди вважали, що існує “край світу”, то мис Рока, напевно, був саме ним. Окрім цього географічного факту на мисі можна насолодитися захопливими панорамами Атлантичного океану, скелястими кручами, побачити маяк XVIII століття і помилуватися заходом сонця.

Португалія Лісабон маяк

Подальший маршрут прокладіть на північ Португалії, її західною частиною. За 20 км від Сінтри завітайте до Мафри, де знаходиться відомий Мафрський палац XVIII століття – одна з найбільших палацових споруд Західної Європи. На його території знаходяться собор з шістьма органами, палац-монастир, монастирська бібліотека і королівські апартаменти.

Португалія Мафра

Наступна зупинка в Обідуші, в якому розташований найвідоміший замок в Португалії Обідуський замок XII–XIV століть. Його середньовічний вигляд практично не змінювався за кілька століть, а з його території відкривається прекрасний вид на місцевість. Поруч з замком можна побачити акведук XVI століття.

Португалія Обідуш

Якщо проїхати від Обідуша на захід, то опинитеся в гарному містечку Пеніше, яке стоїть на мальовничому мисі. За 10-15 км від узбережжя Пеніше знаходиться архіпелаг невеликих островів Берленгаш з фортецею XVII століття, маяком XIX століття і заповідною зоною. Туди організовують цікаві екскурсії і морські прогулянки.

Португалія Пеніше

Недовгий переїзд з Обідуша і ви в Алкобасі, в якому знаходиться Алкобаське королівське абатство святої Марії, яке було засноване у XII столітті, а у наш час занесене до спадщини ЮНЕСКО. Комплекс споруд складається з 5 монастирів, бібліотеки, дзвіниць і парку. Будівля монастиря завдовжки 220 метрів є найбільшою церквою Португалії.

Португалія Алкобаса

Далі на північ заїдьте до містечка Баталя, щоб оглянути монументальний Батальський монастир XIV-XVI століть.

Португалія Баталя

Не забувайте, що ви їдете вздовж Атлантичного океану, тож для відпочинку завітайте до Фігейра-да-Фош, де знаходяться широкі піщані пляжі, мальовниче узбережжя і весь необхідний сервіс.

Португалія Фігейра-да-Фош

За 50 км від узбережжя Фігейра-да-Фош розташоване одне з найгарніших міст не тільки Португалії, а й Європи і колишня столиця – Коїмбра. Місто відоме своєю класичною архітектурою і найстарішим університетом Португалії.

Португалія Коїмбра

Подорож цією частиною Португалії не може оминути місто Авейру, яке ще називають “маленька Венеція” через схожі водні канали. В Авейру також можна оглянути класичну архітектуру, відвідати морський музей і дізнатися про традиції мореплавства і рибальства, а ще відому фабрику порцеляни. У передмісті Авейру знаходиться прекрасний курортний район і пляжі Кошта-Нова.

Португалія Авейру

Таким маршрутом ви можете доїхати з Лісабона до Порту – другого міста Португалії. Зверніть увагу, що часто лоукостери пропонують дуже дешеві перельоти до Порту з різних міст Європи, тому ваша подорож може цілком розпочатися і звідти. Місто виникло у дуже вдалому місці, де можна було облаштувати порт. Власне, назва Порту і означає порт або гавань і від нього й походить назва країни Португалія. Подібно до Лісабона, Порту має багатовікову історію, яка промовляє до туристів з численних пам’яток міста. На огляд Порту вам точно знадобиться кілька днів. Головним символом міста став міст Дона Луїша I XIX століття, який з’єднав Порту і Віла-Нова-де-Гайя. Дуже часто зображення цього мосту можна зустріти на світлинах з Порту, адже його архітектура дуже вдало гармонює на фоні історичних кварталів.

порту мост

Якщо згадати історичні квартали, то найголовніший в Порту – район Рібейра, у якому і розташований цей славнозвісний міст. Середньовічний вигляд будинків Рібейри, яким понад 300 років, гомінливі таверни, традиційні кав’ярні, лабіринти вуличок і прекрасна набережна є стартовим пунктом для практично кожного екскурсійного маршруту в Порту.

порту вид на місто

У районі Рібейра знаходяться також Кафедральний собор Порту, відома церква Клерігуш та її вежа XVIII століття, палац Біржі, Єпископський палац, церква Святого Франциска, церква святого Ідельфонсо, чудова Капела дас Алмас та історична будівля залізничного вокзалу Сан-Бенту. 

Кафедральний собор Порту

Поруч з мостом Дона Луїша I розташований єдиний в Порту фунікулер, піднявшись на якому можна помилуватися гарними видами.

Португалія Порту

На північ від Рібейри знайдете туристичну вулицю Санта Катарина з численними крамницями, кав’ярнями і ресторанами. Відома автентична кав’ярня Маджестик теж розташована саме там. Португалія – країна з багатою культурою споживання кави, тому обов’язково потіште себе філіжанкою ароматного напою під час прогулянок.

Португалія Порту

Але не лише кава є популярним напоєм в Португалії, адже ця країна є батьківщиною портвейну. В Порту працює одна з найстаріших виноробень і на її території туристам доступний музей, дегустаційний зал і крамниця з найкращими сортами. 

Португалія Портвейн

Серед пам’яток Порту є одна особлива і унікальна – це книжковий магазин “Лелло і сини”, який працює вже понад 120 років. Туристи відвідують магазин не лише, щоб придбати книги, а і як музей.

Португалія Порту

Поціновувачам музеїв рекомендуємо відвідати в Порту мистецький музей СуарішдушРейш і музей Серральвес. Також дуже часто можно почути рекомендації сходити в Порту на футбольний матч. Як відомо, Португалія “футбольна” країна з великою кількістю вболівальників, які вміють голосно, злагоджено і палко підтримувати улюблену команду. Тому скористайтеся нагодою зануритися у справжню фанатську атмосферу. 

Порту стоїть на річці Дору, яка тече в мальовничій долині Алту-Дору. Коли закінчите огляд міста, проведіть принаймні один день за його межами серед дивовижних ландшафтів, виноградників і фермерських угідь, якими славиться долина. Місцевий клімат сприяє вирощуванню багатьох сортів винограда, з якого і роблять традиційний портвейн.

Португалія Порту Алту-Дору

За годину поїздки з Порту на північ знаходиться культурноісторичний центр Португалії – місто Гімарайш. Головною прикрасою міста є середньовічний однойменний замок. Хоча він був відновлений і не зберіг повністю оригінального вигляду, це не заважає йому вражати туристів своїми розмірами і архітектурою.

Португалія Гімарайш

Наступна зупинка у ще одному історичному і дуже гарному місті – Брага, який має статус центра католицизму. Відповідно і головна його пам’ятка пов’язана з релігією – санктуарій Бон-Жезуш-ду-Монте XVII—XVIII століть. У його архітектурному ансамблі прекрасне все – оригінальні сходи завдовжки 116 метрів, головний храм і паркова зона. Піднятися на пагорб заввишки 564 метри, де знаходиться комплекс, можна і на першому в Португалії фунікулері, який працює з 1882 року.

Португалія Брага

Також радимо відвідати палац і сад Біскаіньюш, сади Санта-Барбара, санктуарій Самейру, кафедральний собор Санта Марія де Брага XIII століття і відпочити у кав’ярні на майдані Республіки та насолодитися видами на будівлі XVI століття.

Португалія Брага

До цього ваша подорож була пов’язана переважно з містами та історичними пам’ятками, а на півночі Португалії знаходиться один з найгарніших в Європі Національний природний парк Пенеда-Жереш. Гірські ландшафти, численні озера і водосховище, річки і водоспади, різноманіття зелені гірських луків та різноманітний тваринний світ приваблюють туристів до парку на відпочинок або для активних екскурсій.

Португалія Пенеда-Жереш

Подальший маршрут прокладіть на південь східною частиною Португалії, уздовж кордону з Іспанією. Приблизно за 280 км від Браги знаходиться природний парк Серра-да-Ештрела з чудовими ландшафтами, невеликим озерами і водоспадами. На сході від парку заїдьте до містечка Белмонте, в якому знаходиться цікавий замок XIII століття.

Португалія Серра-да-Ештрела

Практично посередині Португалії на кордоні з Іспанією розташований природний парк Серра-де-Сан-Мамеде і на його території варто побувати в містечку Каштелу-де-Віде. Це затишне і мальовниче селище складається з білих будинків з червоними дахами, середньовічного замку, центрального собору і оточене гірським ландшафтом.

Португалія Каштелу-де-Віде

В західній частині парку знаходиться ще одне чудове містечко Порталегре, в якому також можна побачити середньовічний замок, лабіринт вуличок з історичними будинками і кілька цікавих архітектурних пам’яток, на кшталт Цистерціанського абатства.

На шляху до Евори завітайте ще й до Ештремоша, де розташовані унікальні брама і тунель перед в’їздом до міста.

Португалія Ештремош

Евора – це справжнє місто-музей, яке розташоване лише за 130 км на схід від Лісабона. Воно оточене середньовічним фортечним муром, а всередині складається з лабіринтів кам’яних вулиць, традиційних будинків, церков та соборів, затишного майдану, акведука, монастиря і кав’ярень, у яких подають вишукані страви з місцевих продуктів.

Португалія Евора

За 25 хвилин поїздки на південь від Евори в містечку Віана-ду-Алентежу розташований один з найгарніших готичних замків Португалії, який також варто відвідати.

Португалія Алентежу

Замків в Португалії дійсно багато, але це не означає, що можна пропустити той, що в містечку Серпа. Будівля замку хоча і частково, але гарно зберіглася до наших часів, а ще з неї відкривається гарний вид.

Так ви можете доїхати до Алгарве – популярного серед туристів південного регіону Португалії з дуже гарними умовами для морського відпочинку або точніше сказати для океанічного. Алгарве – це чи не єдине місце в Європі, де можна комфортно провести відпустку на березі Атлантичного океану, води якого в цьому місці практично не відрізняються від європейського моря. Головне місто в регіоні – Фару, куди виконуються міжнародні рейси з багатьох європейських міст, переважно у високий сезон відпусток. З Фару зручно планувати поїздку до будь-якої частини Алгарве, адже практично всюди можна знайти тихі курортні містечка і пляжі. В місті є кілька пам’яток – головний собор, будинок регіонального уряду, Муніципальний музей та палац Ештой.

палац ештой фару

Далі ми пропонуємо вам зупинитися в курортному місті Албуфейра, на заході від Фару. Колись це була звичайне рибальське село, а зараз розвинене туристичне місто з інфраструктурою, різноманітними готелями, тематичним парком Zoomarine Algarve і такими популярними пляжами, як Praia dos Pescadores, Falesia Beach, Praia Sao Rafael, Praia Gale, Praia dos Olhos de Agua, Praia da Oura та інші.

Португалія Алгарве Албуфейра

Є в Алгарве один з найвідоміших пляжів – Прая да Марін’я (Praia da Marinha), який знаходиться на півшляху між Албуфейрою і Портімау. Він не найдоступніший, тому там можна відпочити у більш спокійній атмосфері, а головне, що його прикрашає неповторне скелясте узбережжя з невеликими острівками.

Португалія Алгарве Прая да Марина

Поруч з Прая да Марін’я знаходиться ще одне дуже впізнаване місце в Алгарве – печери Бенагіл, хоча ця природна споруда більше схожа на великий купол.

Португалія Алгарве Бенагіл

Наступна зупинка – курорт Портімау. Окрім чудових пляжів Praia da Rocha, Praia do Tres Castelos, Praia do Vau та Praia do Barranco das Canas, в місті знаходиться аквапарк Aqualand Algarve, великий гольф-центр, школи серфінгу і віндсерфінгу, а ще кілька історичних пам’яток – фортеця Санта Катарина, церкви Богоматері і Коледжу єзуїтів.

Португалія Алгарве Портімау

Останній курорт Алгарве на вашому шляху – Лагуш, в якому ви можете замовити цікаві морські сафарі з зануренням з аквалангом, морські круїзи, у тому числі тематичні, а також відвідати зоопарк Parque Zoologico de Lagos. Місцеві пляжі також тішать туристів гарними умовами для відпочинку, серед них Praia do Porto de Mos, Camilo Beach, Meia Praia, Praia Dona Ana та інші.

Португалія Алгарве Лагуш

Час рухатися в бік Лісабона, але на шляху ще буде природний парк Алентежу та узбережжя Вісентіні на південному заході країни. Уздовж мальовничого узбережжя можна зустріти піщані пляжі, скелясті кручі і миси з дивовижними видами. У цьому регіоні Атлантичний океан вже не такий лагідний, як в Алгарве, але для насолоди краєвидами це навіть краще.

Португалія Вісентіні

Хоча, принаймні ще в одному місті ви зможете покупатися в океані – в Сінеші, де є тихий міський пляж. Взагалі, в ньому можна зупинитися і не на один день та прогулятися його тихими вуличками, піднятися на фортецю і можливо кинути монетку у океан, щоб обов’язково повернутися до незабутньої і такої привітної Португалії.

Португалія Сінеш

Маршрут подорожі:

Лісабон – Алмада – Кашкайш – Сінтра – Мафра – Обідуш – Алкобаса – Баталя – Фігейра-да-Фош – Коїмбра – Авейру – Порту – долина Алту-Дору – Гімарайш – Брага – Національний парк Пенеда-Жереш – природний парк Серра-да-Ештрела – Каштелу-де-Віде – Порталегре – Ештремош – Евора – Віана-ду-Алентежу – Серпа – Фару – Албуфейра – Портімау – Лагуш – природний парк Алентежу та узбережжя Вісентіні – Сінеш – Лісабон

Щоб забронювати або отримати більше інформації про готелі та оренду авто, клікніть у надані нижче скріншоти або лінки.

Готель

На час подорожі знайшли для вас кілька прикладів гарних готелів:

Лісабон – 4* Hotel Florida

Hotel Florida

Порту – 3* Residencial Triunfo

Residencial Triunfo

Албуфейра – 4* Balaia Golf Village Resort

Balaia Golf Village Resort

Вказані на сторінці ціни є дійсними на момент публікації промоційної пропозиції. Пам'ятайте, що ціна може бути вищою або нижчою, ніж та, яку ви бачите на скрінах. На жаль, добрі промоції і акційні ціни швидко закінчуються. Якщо ви хочете скористатися з акційної ціни, опублікованої на нашій сторінці, вам треба досить оперативно після публікації тексту перейти за лінками на сторінку нашого партнера, який пропонує знижені ціни. Щоб не прогавити акції на цікаві для вас авіаквитки і тури, радимо вам створити аккаунт на сторінці У відпустку і отримувати миттєві повідомлення про найдешевші квитки і подорожі. Також можете підписатися на наш канал в Telegram.

Бажаєш отримувати повідомлення з новими акційними пропозиціями?

Створи аккаунт і виріш як часто будемо висилати тобі повідомлення. Не висилаємо спаму.

Iдеї подорожей