Друзі, у нас війна. Російська Федерація хоче знищити нашу країну і ми повинні дати відсіч. Сайт «У відпустку» неодмінно відновить свою діяльність після нашої перемоги. Подумаємо про подорожі пізніше. Зараз - всі сили на допомогу українському війську і українському народу. Слава Україні!

#UvidpustkuRoutes. Азори (центральна і західна групи): острови Терсейра → Сан-Жорже → Піку → Фаял → Грасіоза → Флореш → Корву

  • 24.02.2021 14:25
  • Eugene
Португалія Азори

Азорські острови – це справжній куточок первозданної природи посеред Атлантичного океану. Ми продовжуємо розповідати вам про цей архіпелаг і дану статтю присвячуємо островам Терсейра, Сан-Жорже, Піку, Фаял, Грасіоза, які через географічну близькість можна побачити за одну подорож, а також островам Флореш і Корву на заході архіпелагу.

Бажаєш отримувати повідомлення з новими акційними пропозиціями?

Створи аккаунт і виріш як часто будемо висилати тобі повідомлення. Не висилаємо спаму.

Читайте також:
Путівник по Сан-Мігелю і Санта-Марії
Путівник по Португалії
Путівник по Мадейрі

Азорський архіпелаг складається з дев’яти островів, які у свою чергу розділені на східну, центральну і західну групи. Про східну групу ми вже розповідали, а зараз настала черга центральної і західної груп – островів Терсейра, Сан-Жорже, Піку, Фаял, Грасіоза, Флореш і Корву. Окрім Грасіози, інші чотири острова центральної групи за розмірами займають сходинки один за одним після свого найбільшого “брата” Сан-Мігеля. Ці п’ять центральних островів розташовані один від одного на невеликій відстані так, що з берега одного острова можна спостерігати за іншим. Така локація дозволяє туристам зручно і швидко пересуватися між островами поромом або місцевими авіалініями. Дістатися до центральної групи Азорських островів з материка найпростіше на Терсейру літаком з Порту, Лісабона або деяких міст інших європейських країн, а вже з нього планувати маршрут на інші острови. Тобто за одну відпустку або подорож цілком можливо охопити усі п’ять островів центральної групи, а ми розповімо про найцікавіші місця кожного з них. Що до західних Флореша і Корву, то на них також є аеропорти та порти. Тому, незважаючи на велику відстань від центральної і особливо від східної груп островів, відвідати їх не буде важко.

Португалія Азори Флореш

Терсейра

Логічно розпочати розповідь саме з Терсейри, адже до нього виконується переважна більшість авіарейсів з материка. Аеропорт і головний порт острова розташовані у його східній частині поруч з містом Вілла-да-Прайя-да-Віторія або Прайя-да-Віторія. Історично Терсейра слугував дуже важливим пунктом на морському шляху, яким Португалія користувалася для торгівлі і сполучення з колоніями. Такий статус змусив перетворити острів на фортецю, колись найзахищенішу на Азорах. З тих часів на Терсейрі залишилися численні сліди і руїни захисних та фортечних споруд. Але головний “скарб” Терсейри, як і Азорів взагалі – природа, яка і приваблює тисячі туристів щороку.

Португалія Азори

Прайя-да-Віторія – одне з двох головних міст Терсейри і в ньому є на що подивитися. Перш за все Прайя-да-Віторія відома на Азорах, як місто-фонтанів. Також радимо відвідати руїни форту Еспіріту Санто XVI століття, класичну будівлю муніципалітету міста та стародавні водяні млини Руа дош Мойнхош і Агуалва. На півночі і півдні міста знаходяться обладнані океанічні пляжі, на яких можна гарно відпочити, особливо влітку.

Португалія Азори Терсейра

На Азорах багато місць з природними басейнами на узбережжі, навколо яких організовують цілі купальні комплекси. Їх можна зустріти практично в будь-якій частині Терсейри. Наприклад, на південь від Прайя-да-Віторія розташовані комплекси Salga, Porto Martins і Salgueiros.

Португалія Азори Сан-Мігел

За 10 км на південь від Прайя-да-Віторія знаходиться містечко Віла-де-Сан-Себастьян, у якому варто побачити цікаву каплицю Святого Духа початку XX століття, церкву Матері Святого Себастьяна XV століття і відвідати історичний музей Франциско Феррейра Драммонд, у якому можна дізнатися про побут і традиції острів’ян.

Португалія Азори Терсейра

На південному сході Терсейри знаходиться мальовниче узбережжя Costa das Contendas, де розташовані залишки різноманітних фортів XVI століття. На руїнах деяких з цих фортів обладнані оглядові майданчики з прекрасними видами на океан. З південного берега можна побачити невеликі острови Кабраш, а за гарної погоди на них організовують екскурсійні тури на човні з Прайя-да-Віторія та Ангра-ду-Ероїшму. Зараз острови Кабраш занесені до Спеціальної природної зони, що охороняється. Популярні острови і серед дайверів, адже там знаходиться відома Печера скатів, у якій можна побачити цілі зграї цих дивовижних морських тварин.

скат

Головне місто Терсейри – Ангра-ду-Ероїшму, розташоване на півдні острова. Це місто вважається одним з найстаріших на Азорах і колись було столицею усього архіпелагу, а зараз – один з трьох його адміністративних центрів та релігійний центр єпархії, а ще воно занесене до спадщини ЮНЕСКО за історичну роль і пам’ятки. В Ангра-ду-Ероїшму радимо відвідати собор Се, історичний майдан Праса-дош-Ресторадореш, фортецю Святого Іоанна Хрестителя XVI століття, форт Святого Себастьяна і форт Святого Франциска.

Португалія Терсейра

Південну частину Ангра-ду-Ероїшму прикрашає невеликий півострів і однойменна гора-вулкан Монте-Бразил. Всередині вулкану знаходиться кратер, навколо якого прокладені туристичні маршрути, обладнані зони для відпочинку, оглядові майданчики і навіть невеликий зоопарк.

Португалія Терсейра

В Ангра-ду-Ероїшму також знаходиться чудовий пляж Прайн’я і купальний комплекс Silveira. На сході від міста варто побувати на оглядовому майданчику Серра да Рібейрінья, з якого відкривається панорама на узбережжя і океан.

Португалія Азори Флореш

Якщо проїхатися від Ангра-ду-Ероїшму уздовж узбережжя на захід до можна побувати у купальних комплексах Negrito і Cinco Ribeiras, а у найзахіднішій точці острова – на оглядовому майданчику Понта-ду-Кеймаду.

Португалія Азори Терсейра

Всередині Терсейри, поруч з фермерськими угіддями знаходиться природний парк, який складається з кількох частин. Практично в центрі острова розташована печера (насправді жерло вулкану) Алгар-ду-Карвану завглибшки 100 метрів. На дні печери знаходиться невелике озеро, до якого можна спуститися сходами і водночас помилуватися дивовижною природною архітектурою, яку утворював вулкан майже 2000 років.

Португалія Азори Терсейра Алгар-ду-Карвану

Недалеко від Алгар-ду-Карвану розташовані фумароли Фурнаш-ду-Еншофр. Нагадаємо, що фумароли – це отвори або тріщини в кратерах або лавових потоках, місця виділення газів і пароподібних продуктів вулканів. Тобто місце, де видно, що вулкан досі “живий”.

Португалія Азори Терсейра

На захід від фумаролів знаходиться ще одна невелика Різдвяна печера, яка отримала таку назву через те, що у ній проводять різдвяну месу, і мальовниче озеро Лагоа дас Патас, яке оточене прекрасним заповідним лісом. На озері облаштовано кілька місць для відпочинку і спостерігання за місцевими птахами.

Португалія Азори

У західній частині Терсейри розташований заповідник Серра-де-Санта-Барбара з унікальними рослинами, лісами і болотами. Заповідник охороняється законом і закритий для туристів, але помилуватися видами на нього можна з відкритого однойменного майданчика, який розташований на висоті понад 1000 метрів над рівнем океану.

Португалія Азори Терсейра

На північному узбережжі острова розташоване містечко Бішкойтуш, яке можна назвати центром місцевого виноробства. Клімат Атлантичного океану дозволяє острів’янам повноцінно займатися сільським господарством і виноградникам у ньому відведена особлива роль. На території найстарішої азорської виноробні в Бішкойтуші знаходиться музей, у якому можна дізнатися про традиції і технології виробництва місцевого вина. Екскурсії і дегустації найкращих сортів проводять власники цієї виноробні-музею. Поруч з Бішкойтушем розташовані гарні купальні комплекси Piscinas naturais dos Biscoitos і Quatro Ribeiras.

Португалія Азори

Варто згадати про місцевий звичай Турада-а-корда або “корида на мотузці”, коли биків на мотузці випускають бігати вулицями міст. Також цікавий фестиваль Святого Духа, який можна зустріти не тільки на Терсейрі, а й на інших островах. Під час фестивалі місцеві влаштовують карнавали, вистави і традиційні бенкетування.

Сан-Жорже

Острів Сан-Жорже розташований на захід від Терсейри і практично в центрі Азорського архіпелагу. За своєю формою він нагадує лезо ножа – довгий (53 км) і вузький (5-8 км), завдяки чому практично усі міста і села на ньому розташовані на березі океану. Хоча на Сан-Жорже переважають гірські ландшафти, це не завадило острову здобути славу сільськогосподарчого регіону, де вирощують різноманітні фрукти і навіть каву. Також Сан-Жорже відомий своїм унікальним сиром Кейжу-да-Ілья. Аеропорт і головний порт Сан-Жорже розташовані в місті Велаш, найстаршому на острові. Серед пам’яток Велаша відзначимо церкву Сан-Жорже і церкву Носса-Сеньйора-де-Консейшао.

Португалія Азори Сан-Жорже

Сан-Жорже називають ідеальним місцем для поціновувачів пішохідних трекінгів і велопоїздок серед зелених схилів гір та ущелин. На західному боці острова розташований природний парк Florestal das Sete Fontes, на краю якого стоїть маяк з оглядовим майданчиком.

Португалія Азори Сан-Жорже

На схід від Велаша розташоване містечко Урзеліна, де знаходиться унікальна пам’ятка – дзвіниця, яка виглядає з-під вулканічної лави, що поховала під собою церкву на початку XIX століття.

Португалія Азори Флореш

Далі на схід розташоване місто Манадаш, у якому варто побачити церкву Санта-Барбара XVIII століття, капелу Санта-Рита-де-Кассіа, капелу Гваделупської Божої Матері і капелу Святого Хреста. Ще одне цікаве місто – Кальєта, яке розташоване практично посередині південного узбережжя Сан-Жорже. У ньому знаходиться цікава церква Санто-Антоніо початку XIX століття.

Португалія Азори

Східний бік Сан-Жожре прикрашає ще один маяк і однойменне місто Топу, з якого відкривається прекрасним вид на узбережжя і океан.

Португалія Азори Сан-Жорже

Північне узбережжя Сан-Жорже складається переважно з крутих скель, що наче виростають безпосередньо з океану. Тому там можна зустріти оглядові майданчики з прекрасними панорамами, на кшталт Faja dos Cubres, рідкісні маленькі поселення, чудовий купальний комплекс Simao Dias з природними океанічними басейнами та невелике океанічне озеро Caldeira da Faja do Santo Cristo.

Піку

Острів Піку сміливо можна назвати найунікальнішим на Азорському архіпелазі. Все завдяки однойменному вулкану, який водночас має статус найвищої гори Португалії (2351 м) і гори з найвищою підводною частиною (6098 м). Вулкан видно з будь-якої точки острова, він є невід’ємною частиною пейзажів і життя острів’ян, адже вулканічний грунт у поєднанні з океанічним кліматом перетворили Піку на ідеальне місце для виноробства. Місцеві мешканці за багато століть перетворили ландшафти з виноградниками на витвір сільськогосподарчого мистецтва, за що їх було занесено до спадщини ЮНЕСКО. Особливо відзначається на Піку сорт винограду Вердельо, з якого роблять найкраще вино і бренді.

Португалія Азори Піку

Екскурсії і професійні підйоми на вулкан Піку займають більшу частину часу у туристів на острові. Але окрім цього на Піку багато цікавих місць, перш за все відзначимо природні пам’ятки – це вулканічна печера-жерло Торреш завдовжки 5 км з дивовижною архітектурою, що створила лава, печери Фрей Матіас, Сілвейра, Монтанейруш, Міштеріуш-де-Санта-Лузія, Праінья і Сан-Жоау, гарячі джерела Фурнаш, скелясті арки Кашорру, озеро Капітана на північному боці Піку, озеро Кайяду на східному боці і недалеко від нього озеро Паул.

Португалія Азори Терсейра

Головне місто Піку – Мадалена, знаходиться на західному березі острова, недалеко від нього на півночі розташований аеропорт острова. З Мадалени добре видно сусідній острів Фаял, який відділяє від Піку протока завширшки 7 км, а у самомі місті рекомендуємо подивитися на церкву Санта-Марія і відвідати музей виноробства Vinho do Pico.

Португалія Азори Пику Мадалена

На північному березі Піку розташоване місто Сан-Роке-ду-Піку, який був колись одним з рибальських поселень, що були відомі своїм китобійним промислом. Колишні будівлі фабрик з переробки китових туш зараз перетворені на музей Industria Baleeira, також в Сан-Роке знаходиться однойменна церква і капела Бон-Жезуш XVIII століття. Один з портів Піку теж розташований в Сан-Роке-ду-Піку, куди прибувають пороми з сусідніх островів.

Португалія Азори Піку

На східній частині острова знаходиться дивовижний природний парк з зеленими горами і долинами, а найсхіднішу точку Піку традиційно прикрашає маяк Ponta da Ilha. На південно-східному березі розташоване містечко Кальета-де-Нешкін, у якому можна відвідати невеликий музей китобоїв, церкву Сан-Себастьян XVI століття і вітряні млини Моррікао XVII-XVIII століть.

Португалія Азори Піку

Найбільший музей китобійного промислу Museu dos Baleeiros розташований в місті Лажеш-ду-Піку на півдні острова. У ньому можна побачити китобійні судна, знаряддя ловлі, вироби з кісток, зуби кашалота, а також дізнатися багато цікавого про китів. Окрім цього в Лажеш-ду-Піку варто побувати у церкві Невинного Зачаття XVII століття і у форті Санта-Катаріна – це єдина військова пам’ятка на Піку.

Португалія Азори Піку

Китобійний промисел недаремно був на Піку одним з головних, адже недалеко від острова пролягає міграційних шлях цих тварин. На щастя, людство врешті решт зрозуміло, що китів потрібно берегти і охороняти, тому зараз на них організовують “полювання” лише для туристів з фотокамерами. Китові тури дуже популярні на Піку, а найкращим періодом для них, коли великі шанси побачити океанічних велетнів, вважається травень і червень.

кит

На південно-західному березі Піку знаходиться селище Сан-Матеуш, найстаріше на острові. В ньому розташована цікава однойменна капела кінця XIX століття, церква Ерміда-де-Носса-Сеньйора-да-Консейшао XVIII століття і церква Бом-Жезуш-Мілагрошо. Також Сан-Матеуш відомий текстильними виробами з традиційним мереживом і вишивкою.

Фаял

Як ми вже казали, Фаял розташований лише за 7 км на захід від Піку. За недовгий час пором долає цю відстань і прибуває до головного міста Орта. Перше, що може зацікавити туристів – це, власне, порт або марина міста. Саме до Орти заходить переважна більшість невеликих кораблів і яхт, що подорожують через Атлантику. Це чудове місце, щоб побачити різноманітні види суден, відвідати імпровізовану галерею зі світлинами яхт, що заходили до марини, і Музей різьблених виробів з китової кістки.

Португалія Азори Фаял Орта

Також в Орті розташований регіональний музей Вулкану Капеліньюш, невеликий музей китобійного промислу і прекрасний ботанічний сад з унікальними для острова рослинами, фруктовими садами, фермерськими угіддями і будиночками.

Португалія Азорські острови Фаял

На півдні острова розташоване містечко Каштелу-Бранку, поруч з яким знаходиться аеропорт острова і природоохоронна територія Морро-де-Каштелу-Бранку, де гніздяться птахи. В Каштелу-Бранку знаходиться цікава церква XVI століття і санктуарій Святої Катерини Олександрійської.

Португалія Азори Фаял Орта

На Фаялі два великих вулкани, один згаслий і розташований в центрі острова, навколо нього знаходиться природний парк і фермерські угіддя.

Португалія Азори вулкан

Другий – активний вулкан Капеліньюш, який розташований на заході острова. Його останнє виверження відбулося у 1998 році і не завдало багато збитків, а виверження 1957-58 років було більш руйнівним, але натомість воно подарувало острову 2,5 км² території, яку тепер називають “нова земля”. Цю територію перетворили на цілий туристичний парк, у якому організовують походи на верхівки вулкану, екскурзії до кратерів, лавових полів і маяку Понта-дош-Капеліньюш, що вцілів під час виверження.

Португалія Азори Фаял

У сусідньому від Капеліньюша містечку Капелу знаходиться геологічний музей, що присвячений вулкану, термальні вулканічні джерела Варадуро і туристичний центр, з якого прокладено багато різноманітних маршрутів.

Португалія Азори Фаял

Містечко Прайя-ду-Норте, на північ від Капеліньюша, дуже сильно постраждало від виверження, але зараз воно цікаве своїми виноробними і кулінарними традиціями. Тому зупинка у ньому може додати смакових яскравих емоцій до подорожі. На північному узбережжі також варті уваги традиційні містечка Седруш і Салан, в яких можна відпочити і спокійно насолодитися видами на океан, природу та прогулятися затишними історичними вуличками.

Португалія Азори Фаял

На відміну від своїх сусідів, Фаял може похизуватися чудовими океанічними пляжами з вулканічним і звичним світлим піском.

Португалія Азорські острови

Грасіоза

Це найменший серед островів центральної групи і передостанній за розмірами на Азорському архіпелазі. Розташований він за північний захід від Терсейри і вирізняється більш рівними ландшафтами (найвища точка лише 404 метри над рівнем моря) і сухим кліматом. Такі географічні особливості роблять Грасіозу вдалим місцем для спокійного відпочинку і нескладних екскурсій та походів. Аеропорт Грасіози розташований на півночі острова, поруч з головним містом – Санта-Круш-да-Грасіоза, у якому варто відвідати історико-етнографічний музей, церкву Милосердя Божого, церкву Санта-Круш і капели Сан-Жоау та Сан-Сальвадор.

Португалія Азори

Головний порт Грасіози знаходиться в місті Прайя, на східному узбережжі острова. Там можна подивитися на цікаву церкву Сан-Матеуш XV століття, церкву Милосердя і традиційні вітряні млини, які розташовані поруч з портом. Навпроти міста розташований однойменний невеликий острів Прайя, територія якого відноситься до природоохоронної зони. Потрапити на острів можливо у складі організованої екскурсії, під час якої можна насолодитися видами з острівка і помилуватися вітряними млинами на ньому.

Португалія Азори Грасіоза

Південну частину острова займає кальдера вулкану Грасіози. В центрі вулкану знаходиться кратер або грот Фурна-ду-Еншофрі – найпопулярніше місце на острові серед туристів. Всередині грота прокладені сходи і стежки, для зручності відвідувачів, а на дні знаходиться озеро з холодною сірчистої водою діаметром 130 метрів. Навколо кратера також знаходиться чимало сірчаних та термальних джерел. Завдяки цим джерелам на півдні вулкану, в містечку Карапашу можна відпочити на термальному курорті, який розташований на березі океану.

Португалія Азори

На західному березі острова знаходиться мальовнича місцевість Порту-Альфонсо з різнокольоровими скелями, стрімкими кручами та штучними печерами, такими собі “гаражами” для рибальських човнів.

Флореш

Найквітучий острів Азорського архіпелагу, про що говорить навіть назва Флореш (в перекладі означає “квіти”), і найзахідніша точка Європи. За розмірами Флориш займає шосту сходинку на Азорах, але на його огляд зазвичай потрібно принаймні кілька днів, адже він увібрав у себе практично все найкраще, що можна знайти на архіпелазі – зелені кратери вулканів і схили гір, водоспади, сади і ліси, мальовниче узбережжя з гротами і бухтами, виноградники і пасовища. За все це Флориш був занесений до заповідників ЮНЕСКО.

Португалія Азори Флореш

Аеропорт острова розташований в головному його місті – Санта-Круш-даш-Флореш, на східному узбережжі. У цьому невеликому містечку знаходяться кілька гарних за архітектурою церков, францисканський монастир Сан-Бонавентура з музеєм Флореша, музей китобоїв і маяк Понта-ду-Алберназ з гарним видом. На узбережжі розташовані природні басейни Piscinas naturais de Santa Cruz das Flores, де можна відпочити і покупатися, а на заході міста – чудовий оглядовий майданчик Монте-даш-Крузіш.

Португалія Азори Флореш

Дорога з Санта-Круш-даш-Флореш на північ до міста Понта-Делгада прокладена серед гірських ландшафтів, тому там варто зупинитися на оглядових майданчиках Miradouro dos Caimbros, Miradouro dos cedros, Miradouro do Ilheu Furado, Miradouro da Pedrinha, Pico do Meio Dia і Miradouro sobre o Porto e Baía de Ponta Delgada та насолодитися прекрасними видами. Недалеко від Понта-Делгади північний мис Флореша прикрашає маяк Ponta do Albernaz.

Португалія Азори Флореш

На заході острова, навколо містечка Фажан-Гранде розташовані найпопулярніші природні пам’ятки острова – прекрасний водоспад Cascata do Poço do Bacalhau заввишки 90 метрів, група з 20-ти водоспадів Poço Ribeira do Ferreiro Flores, що оточені мальовничими зеленими горами.

Португалія Азори Флореш

На сході від Фажан-Гранде знаходяться дивовижні озера Lagoa Negra і Lagoa Comprida, між якими облаштований оглядовий майданчик, недалеко від них озера Lagoa Branca і Lagoa Seca, а також найвища на острові гора Морро-Альто (915 м).

Португалія Азори Флореш

А на півдні Фажан-Гранде обов’язково потрібно побувати на оглядових майданчиках Miradouro do Portal, Miradouro Craveiro Lopes і Miradouro Rocha dos Bordoes.

Португалія Азори Флореш

Всередині південної частини острова розташовані озера Lagoa Rasa і Lagoa Funda, які знаходяться на різних висотах відносно рівня океану, що особливо помітно з оглядового майданчику Lagoas Rasa e Funda. Недалеко від цих озер рекомендуємо оглядові майданчики з видом на унікальну скелю Роша-душ-Бордойнш, Miradouro da Baía do Mosteiro і водоспади Cascata da Ribeira do Fundão.

Португалія Азори Флореш

На півдні Флореша розташоване місто Лажеш-даш-Флореш, у якому можна відвідати руїни форту Санто-Антоніо, церкву Носса-Сеньйора-ду-Розаріо XVIII століття і маяк Понта-даш-Лажеш XIX століття. Поруч з містом знаходяться чудові оглядові майданчики Miradouro Das Pedras Brancas і Miradouro da Fajã de Lopo Vaz.

Корву

Острів Корву – найменший серед населених островів Азорського архіпелагу і найпівнічніший. Там мешкає менш ніж пів тисячі осіб, проте на острові є аеропорт і порт. Зазвичай туристи поєднують відвідування Корву з перебуванням на Флореші, між ними курсують зручні і недорогі пороми. За великим рахунком на Корву тільки дві популярні пам’ятки. Перша з них – головне місто Віла-ду-Корву, на півдні острова, у якому можна побачити традиційні будинки острів’ян, церкву Носса-Сеньйора-душ-Мілагреш, храм Пресвятої Чудотворної Божої Матері XVI століття та історичний кам’яний млин Moinhos do Corvo.

Португалія Азори Корву

Друга пам’ятка, яка вражає будь-якого туриста, навіть після відвідування інших Азорських островів – велетенський кратер Лагуа-ду-Калдейра вулкану Монте-Гордо. Його діаметр 3,7 км і глибина 300 метрів, а всередині знаходяться два озера з острівками і зелені пасовища. Насолодитися видами на кратер можна з оглядового майданчику Miradouro Caldeirão. Серед туристів популярні пішохідні маршрути навколо кратера, під час яких можна відпочити і помилуватися природою.

Щоб забронювати або отримати більше інформації про готелі та оренду авто, клікніть у надані нижче скріншоти або лінки.

Готель

На час подорожі знайшли для вас кілька прикладів гарних готелів:

3* Hotel Teresinha на Терсейрі

Hotel Teresinha

3* 35th Atlantic View на Піку

35th Atlantic View

4* Hotel Horta на Фаялі

Hotel Horta

Вказані на сторінці ціни є дійсними на момент публікації промоційної пропозиції. Пам'ятайте, що ціна може бути вищою або нижчою, ніж та, яку ви бачите на скрінах. На жаль, добрі промоції і акційні ціни швидко закінчуються. Якщо ви хочете скористатися з акційної ціни, опублікованої на нашій сторінці, вам треба досить оперативно після публікації тексту перейти за лінками на сторінку нашого партнера, який пропонує знижені ціни. Щоб не прогавити акції на цікаві для вас авіаквитки і тури, радимо вам створити аккаунт на сторінці У відпустку і отримувати миттєві повідомлення про найдешевші квитки і подорожі. Також можете підписатися на наш канал в Telegram.

Бажаєш отримувати повідомлення з новими акційними пропозиціями?

Створи аккаунт і виріш як часто будемо висилати тобі повідомлення. Не висилаємо спаму.

Iдеї подорожей