Друзі, у нас війна. Російська Федерація хоче знищити нашу країну і ми повинні дати відсіч. Сайт «У відпустку» неодмінно відновить свою діяльність після нашої перемоги. Подумаємо про подорожі пізніше. Зараз - всі сили на допомогу українському війську і українському народу. Слава Україні!

#UvidpustkuRoutes. Південний захід США: штати Техас → Нью-Мексико → Аризона

  • 05.04.2021 21:13
  • Eugene
США Аризона Седона

Продовжуємо будувати маршрути штатами Америки і цього разу приділимо увагу одному з найбільших серед них – Техасу, а також Нью-Мексико і Аризоні. Подорож цими штатами може перетворитися на захопливу пригоду, а наша стаття допоможе вам зорієнтуватися і краще спланувати відвудування найцікавіших місць.

Бажаєш отримувати повідомлення з новими акційними пропозиціями?

Створи аккаунт і виріш як часто будемо висилати тобі повідомлення. Не висилаємо спаму.

Читайте також:
Путівник по Національним паркам США
Путівник по Алясці
Путівник по Новій Англії + Нью-Йорк
Путівник по Північному заходу США

Техас, Нью-Мексико і Аризона входять до шести найбільших штатів в США і становлять переважну більшість лінії кордону з Мексикою. Така південна локація обумовлює теплий клімат, що дозволяє подорожувати цими штатами у будь-який період року. У кожному з них можна побачити різноманітні природні парки з унікальними ландшафтами, історичні поселення індіанців, сучасні міста з парками розваг і безліч місць, які українські туристи часто могли бачити у кінострічках про Дикий Захід. Як відомо, Америка – автомобільна країна, тому найзручнішим траспортом для подорожі є автомобіль, але в якості альтернативи завжди можна скористатися розвиненим внутрішнім авіасполученням, автобусами або залізницею. Громадянам України для в’їзду до США потрібно мати візу, яку отримати не так важко, як здається на перший погляд. З нашого порадника можна дізнатися, як найпростіше це зробити. Дістатися до одного з цих штатів з України можна однією з класичних авіакомпанії Європи, наприклад, KLM, Lufthansa та інші. І не важливо, з якого саме міста розпочати мандрівку, адже кількість емоцій і вражень від подорожі залишиться незмінною.

США Нью-Мексико

Багато людей уявляють Дикий Захід як неосяжні простори, де роз’їжджають ковбої на мустангах і подекуди зустрічаються невеликі містечка з дерев’яними будинками та салунами. Насправді, така думка зовсім небезпідставна! Офіційно територія Дикого Заходу простягається від річки Міссісіпі і до Тихого океану, але саме з Техасом багато туристів пов’язують уяву про цей регіон. Розпочнемо наш маршрут з Х’юстона, найбільшого міста штату і четвертого за кількістю жителів в США. Як і переважна більшість західних міст США, Х’юстон відносно молодий і серед історичних пам’яток там присутні лише будівлі XIX-XX століть. Натомість це місто відоме іншими цікавими місцями, перш за все це Космічний центр імені Ліндона Джонсона. Екскурсія до центру входить до багатьох туристичних програм в Х’юстоні. На території космічного центру відвідувачам доступні цілий парк справжніх ракет, оригінальні або точні копії зразків космічної техніки, на кшталт орбітальної станції або спейс шаттла, наукові і дослідницькі лабораторії, центр управління польотами, справжнє каміння з Місяця та багато багато іншого, що пов’язане з космосом.

США Техас Х'юстон

Американська їжа на перший погляд дуже проста, але саме в Х’юстоні ламається цей стереотип. В місті організовують спеціальні гастрономічні тури, щоб кожен гість зміг скуштувати найкращі американські страви, що поєднали в собі традиції багатьох культур і народів.

США Техас Х'юстон

Серед пам’яток Х’юстона відзначимо зоопарк міста, Музейний квартал, театральний район, каплицю Ротко, Музей образотворчих мистецтв, Музей природних наук, Національний історичний парк San Jacinto Battleground і монумент Сан-Хасінто, Меморіальний парк, кампус Х’юстонського університету, парк Баффало Байу, виставку тваринництва і родео та парк водоспадів Gerald D. Hines.

США Техас Х'юстон

На південь від Х’юстона, на березі Мексиканської затоки знаходиться острів і однойменне місто Галвестон, де можна відпочити біля моря, а також відвідати парк Moody і акваріум поруч з ним, музей на морській буровій установці Ocean Star, історичний порт, морський парк Seawolf зі справжнім кораблем і підводним човном на острові Пеліканів.

США Техас Галвестон

Ще одне цікаве місто на березі Мексиканської затоки – Корпус-Крісті. Там також рекомендуємо відвідати акваріум і запланувати екскурсію на справжній авіаносець Lexington часів Другої Світової Війни, який перетворили на музей.

США Техас Корпус-Крісті

Від відкритого моря Корпус-Крісті захищає найдовша піщана коса у світі – острів Падре, на якому знаходяться прекрасні пляжі з білим піском, природний заповідник, пасовища для тварин, місця існування великих морських черепах і кілька невеликих містечок.

США Техас Корпус-Крісті Падре

В якості прикладу першу частину розповіді ми присвятимо маршруту уздовж кордону з Мексикою, що перетинає три вищезгаданих штати. За три години поїздки від Х’юстона на захід розташована столиця Техаса – місто Остін. Столичний статус Остіна одразу впізнається завдяки будівлі Капітолію – головної пам’ятки міста. Також варті уваги кампус Техаського університету, театр Парамаунт, Меморіальний музей, Музей історії штату Техас імені Боба Баллока, Художній музей Остіна, гора Боннелл з прекрасним видом, сад Умлауф і музей скульптури. Якщо підгадати розклад проведення перегонів, то варто побувати на місцевій “Трасі Америка”, на якій відбувається американський етап чемпіонату Формули-1.

США Техас Остін

Для відпочинку в Остіні доступний прекрасний парк Зількер, багато місць на річці Колорадо, а також відкриті природні басейни Бартон-Спрінгс – найулюбленіше місце серед місцевих, особливо влітку.

США Техас Остін

Лише за 160 км від Остіна розташоване Сан-Антоніо – друге за розмірами місто Техаса. Як можна зрозуміти з назви, Сан-Антоніо зазнало впливу іспанської колоніальної культури, тому там можна побачити кілька визначних і рідкісних для США пам’яток – фортеця Аламо, Палац іспанського губернатора, римсько-католицький собор Сан-Фернандо XVIII століття, ринковий майдан Ель Меркадо.

США Техас Сан-Антоніо

Окрім цього в Сан-Антоніо цікаво погуляти і подивитися на набережну Пасео-дель-Ріо на річці Сан-Антоніо, Парк Всесвітньої виставки, Ринок перлів, Музей мистецтв Сан-Антоніо і Музей мистецтв Макней, міський зоопарк і найбільші в Техасі печери Natural Bridge.

США Техас Сан-Антоніо

Ковбої і родео – невід’ємні символи Дикого Заходу, а за 85 км від Сан-Антоніо на захід знаходиться невелике містечко Бандера, яке у свою чергу називає себе “ковбойською столицею світу”. Там можна зануритися у ковбойську тусовку, покататися на мустангах, відпочити на традиційних ранчо, посидіти у компанії справжніх ковбоїв під музику кантрі та прийняти участь у фестивалі чи якомусь святі.

США Техас родео

Якщо рухатися з Сан-Антоніо на захід, то варто побувати в заповіднику Devils River State (або Диявольська річка). Це мальовнича місцевість з невисокими горами, з яких відкривається прекрасні краєвиди на долину річки. Також там популярні походи на каяках і пішохідні трекінги.

США Техас Біг-Бенд

На заході Техаса, на кордоні з Мексикою розташований чудовий Національний парк Біг-Бенд – одне з найгарніших місць штату, де можна побачити величний каньйон, дивовижної форми скелі і зелені долини. На території парку для туристів організовують поїздки верхи, походи із ночівлею у індіанських вігвамах і розповідають про культуру корінних племен цієї частини Америки.

США Техас Біг-Бенд

Довершує Техас з західного боку місто Ель-Пасо, яке межує з Мексикою і штатом Нью-Мексико. В Ель-Пасо серед пам’яток варті уваги театр Плаза, Музей мистецтв, кампус університету, де знаходяться Чіхуахуанскі пустельні сади, Національний прикордонний патрульний музей, Музей археології і військовий Музей Форт-Блісс з цікавою колекцією різноманітної техніки. У жовтні в Ель-Пасо відбувається цікаве авіашоу Amigo Airsho, а також щороку проводять родео Southwestern International PRCA Rodeo.

США Техас Ель-Пасо

На півночі Ель-Пасо розташований природний парк навколо гір Франкліна, куди можна піднятися на канатній дорозі і помилуватися видами, а також запланувати походи або відпочинок серед природи.

США Техас Ель-Пасо

На північний схід від Ель-Пасо, практично на кордоні з Нью-Мексико знаходиться Національний природний парк Гвадалупе, в центрі якого однойменна гора Гвадалупе-Пік заввишки 2667 метрів. Вражає не тільки вид безпосередньо з верхівки, а й панорама на гору, яка має незвичайний вигляд.

США Техас Гвадалупе

Штат Нью-Мексико дуже багатий на різноманітні пам’ятки, як природні, так і історичні. На півдні штату, недалеко від Гвадалупе-Пік розташовані Карлсбадські печери. Ця система підземних лабіринтів складається зі 120 печер різної архітектури. Туристам доступні нескладні самостійні маршрути і організовані тури з професійними рейнджерами.

США Нью-Мексико Карлсбадські печери

Лише година поїздки відділяє Ель-Пасо від міста Лас-Крусес на півдні Нью-Мексико. Навколо Лас-Крусеса є декілька цікавих місць, які неодмінно потрібно відвідати. Перш за все це Національний природний парк Organ Mountains з прекрасними панорамами, унікальними наскельними петрогліфами, цікавими екскурсіями на диліжансах і етнографічними турами. Зовсім поруч з містом знаходиться ще один природний парк Mesilla Valley Bosque, який вважається гарним місцем для велопоїздок і спостереження за птахами.

США Нью-Мексико Лас-Крусес

На північних схід від Лас-Крусеса знаходиться унікальне для всієї Північної Америки місце – Національний парк Білі піски (White Sands). Як можна зрозуміти з назви ландшафт парку складається з дюн білосніжного піску, точніше з гіпсу.

США Нью-Мексико Білі піски

За 170 км від Лас-Крусеса на захід, недалеко від містечка Санта-Ріта розташований природний парк City of Rocks або Місто скель. У ньому знаходяться дивовижні природні скульптури, що створила природа зі скель і гірської породи. Деякі “статуї” сягають 12 метрів заввишки, а форми деяких валунів нагадують рукотворні витвори мистецтва.

США Нью-Мексико

Як ми вже говорили, на початку мова піде про південні регіони штатів, тому далі переміщуємося до Аризони в місто Тусон, яке оточене різноманітними природними парками. Один з найцікавіших серед них – Національний парк Сагуаро, який поєднує чудові пустельні ландшафти і рослинність. Саме там можна побачити відомі кактуси сагуаро, на честь яких і був названий парк.

США Аризона Тусон

На півдні від Тусона розташований Національний історичний парк Тумакакорі, на території якого знаходяться руїни трьох іспанських місіонерських громад, що мешкали там у XVII-XIX століттях, і будівля музею Тумакакорі 1937 року.

США Аризона Тумакакорі

У бік південного сходу від Тусона варто побувати у двох цікавих містечках. Перше, Томбстоун або як його буквально перекладають “Надгробна плита” – це точна копія класичного для Дикого Заходу міста з дерев’яними будинками, салунами, будівлею суда і музеєм. Тобто Томбстоун є суцільним музеєм простонеба і популярною туристичною пам’яткою.

США Аризона Томбстоун

Друге містечко, Бісбі, яке знаходиться у горах недалеко від кордону з Мексикою. Колись це було шахтарське місто, яке перетворилося на місто-примару, а згодом слугувало притулком для хіпі. Зараз Бісбі популярне туристичне місце, у якому можна побачити поєднання кількох культур і відвідати унікальні для регіону музеї, крамниці і ресторани.

США Аризона Бісбі

За 200 км від Тусона на захід, на кордоні з Мексикою розташований цікавий Національний природний парк Organ Pipe Cactus. На території заповідника можна побачити близько 30 видів кактусів, серед них кактуси “труба органа”, які дійсно нагадують головні деталі цього музичного інструменту і на честь яких був названий парк.

США Аризона Organ Pipe Cactus

Лише 1,5 години поїздки відділяє Тусон від столиці Аризони – Фінікса, але між ними потрібно побувати на археологічній пам’ятці руїни Каса-Гранде. Комплекс споруд Каса-Гранде відноситься до індіанської культури Хохокам XIII століття.

США Аризона

Фінікс доволі великий, з понад 1,5 мільйонами мешканців і налічує багато цікавих пам’яток і місць. Серед туристів популярні Капітолій штату Аризона і музей у ньому, Науковий центр Аризони, Музей пожежної охорони з цікавими зразками техніки, Художній музей, майдан Спадщини з автентичними і класичними будинками, Музей Херда з колекцією артефактів з культур індіанських племен, зелений Папаго-Парк з озерами і ботанічним садом, найбільший в США міський парк South Mountain Park, зоопарк Фінікса і будинок-музей Taliesin West.

США Аризона Фінікс

На схід від Фінікса, в пустелі Сонора знаходиться Національна історична пам’ятка Тонто – рештки скельних домівок XIII-XV століть, що належали індіанцям культури Саладо. Ще далі на схід розташована індіанська резервація Форт-Апачі, напевно найвідоміша індіанська культура Америки. На території резервації можна докладніше познайомитися з культурою Апачі, а ще відвідати руїни великого поселення Кінішба XIII-XIV століть.

США Аризона Форт-Апачі Кінішба

Місто Юма розташоване на південному заході Аризони і межує з Мексикою і штатом Каліфорнія. Цікаве воно перш за все річкою Колорадо, по якій також проходить кордон між Аризоною і Каліфорнією. Річка Колорадо – це дуже цікаве і мальовниче місце для активного туризму, каякінгу, відпочинку на природі і спостереження за тваринами. На півночі від Юми знаходиться заповідник Кофа, де можна побачити багато видів рослин, тварин і птахів.

США Аризона

За 250 км від Юми на північ, на березі Колорадо розташоване містечко Лейк-Гавасу-Сіті, у якому можна побачити незвичайну для США пам’ятку – Лондонський кам’яний міст. Справа у тому, що це насправді міст зі столиці Великобританії, який у середині XX століття придбав американський бізнесмен. Міст розібрали на частини, доправили до Аризони і встановили на річці Колорадо. Таким чином ця незвичайна покупка почала приваблювати тисячі туристів щороку, що допомогло розвитку Лейк-Гавасу-Сіті.

США Аризона Лейк-Гавасу-Сіті

Ми пам’ятаємо, що на півночі Аризони знаходяться вже легендарні Гранд Каньйон, каньйон Антилопи, Долина Монументів та інші видатні природні парки, але їм у нас присвячена окрема стаття. Зараз приділимо увагу центральному регіону Аризону і місту Прескот, яке знаходиться за 160 км на північ від Фінікса. Серед туристів в Прескоті популярні центральна історична частина міста з класичною архітектурою, Музей Шарло Холла, Музей Фіппена, Музей Смокі, зоологічний заповідник “Спадщина” і активний туризм на озері Уотсон.

США Аризона Прескот

Недалеко від Прескота на сході варто побувати в місті-примарі Джером. Це покинуте шахтарське поселення знаходиться на горі, тому окрім екскурсій там ще можна помилуватися видами.

США Аризона Джером

За 100 км на схід від Прескота знаходиться Седона – невелике автентичне місто, яке оточене різноманітними гірськими парками. Зазвичай туристи використовують Седону для походів і активного туризму до парків Red Rock, Palatki Heritage, Devil’s Bridge, Call of the Canyon, Oak Creek Vista, Slide Rock або Bear Mountain, де на них чекають незабутні краєвиди, численні пішохідні і веломаршрути, кемпінги і зони для відпочинку.

США Аризона Седона

Також в Седоні можна побачити буддійську ступу Амітабха – доволі незвичайну пам’ятку, як для Аризони.

США Аризона Седона

Лише за 43 км від Седони на північ розташоване місто Флегстафф, з якого вже відкривається шлях до вищезгаданих найпопулярніших природних парків, а в самому місті потрібно побачити обсерваторію Лоуелла, Музей північної Аризони, Національний монумент Вупаткі або руїни індіанської цивілізації анасазі, природний парк вулкану Sunset, природний парк Горіховий каньйон зі скельними домівками індіанців, історичний парк і маєток Ріордан, печери річки Лава і Музей Піонерів.

США Аризона Флегстафф

Як відомо, на Землю щодоби падають сотні метеорів, метеоритів і астероїдів різного розміру. Деякі з них долітають до поверхні і залишають “рани” і якщо це місце у пустелі, то зазвичай кратер дуже довго залишається у первісному стані. За 60 км на схід від Флегстаффа знаходиться відомий Аризонський кратер діаметром 1200 метрів і завглибшки 180 метрів, вік кратера приблизно 50 тисяч років. Поруч з кратером працює інформаційний туристичний центр.

США Аризона кратер

На схід від Флегстаффа знаходиться чудова Кольорова пустеля, яка отримала таку назву через гірські ландшафти, які складаються з різнокольорових шарів породи. Пустеля є частиною Національного парку Петріфайд-Форест (або Скам’янілі дерева), де можна побачити шматки скам’янілої деревини, а також викопні рослини, рибу і рептилії.

США Аризона Петріфайд-Форест

На північному сході Аризони варто побувати в Каньйон-де-Шей – заповіднику, де окрім прекрасних скельних ландшафтів, можна побачити руїни будівель індіанців анасазі і навахо.

США Аризона Каньйон-де-Шей

Зі східної частина каньйону, на кордоні з Нью-Мексико знаходиться цікаве місце Window Rock і, як видно з назви, унікальне воно через “вікно” посередині скелі.

США Аризона Нью-Мексико

Повертаючись до Нью-Мексико потрібно згадати про містечко Ель-Морро, де розташований однойменний Національний природний монумент – великий пісковиковий виступ з невеликим озером біля підніжжя. Також на скелях в Ель-Морро можна побачити петрогліфи і малюнки індіанців різних періодів.

США Нью-Мексико Ель-Морро

На північ від Ель-Морро, приблизно на півшляху до Фармінгтона розташований каньйон Чако і на його території однойменний Національний історичний парк, який вважається найважливішим археологічним місцем Америки. На його території знаходяться масивні рукотворні індіанські споруди і руїни індіанських поселень.

США Нью-Мексико каньйон Чако

Фаргмінтон розташований на північному заході Нью-Мексико і недалеко від нього туристів приваблюють Ацтекські руїни, що відносяться до XI–XIII століть. Хоча назва не відповідає приналежності стародавнього міста до ацтеків, адже доведено, що воно відноситься до культури древніх пуебло.

США Нью-Мексико

Альбукерке – одне з найбільших міст Нью-Мексико, яке туристи часто використовують в якості базового для поїздок до різних місць штату. Серед пам’яток міста перш за все відзначимо Національний парк Петрогліф з понад 20 тисячами наскельних малюнків, Старе місто Альбукерке з будівлями і церквами у іспанському стилі, Індіанський культурний центр Пуебло, гору Сандія, на яку прокладена канатна дорога, Музей природної історії і науки, Науковий центр Explora, Американський міжнародний музей гримучих змій, біопарк ABQ з акваріумом, ботанічним садом і зоопарком. Щороку у жовтні в Альбукерке проводиться фестиваль повітряних куль – цікава, жвава і яскрава розвага для місцевих і туристів.

США Нью-Мексико Альбукерке

На південь від Альбукерке знаходиться місце з цікавою назвою Дуже великий масив – це радіоастрономічна обсерваторія на плато Сан-Агустін, яка складається з 27-ми величезних антен, що буквально спостерігають за Всесвітом.

США Нью-Мексико Дуже великий масив

Столиця Нью-Мексико, Санта-Фе, розташована лише за 100 км від Альбукерке. Для туристів цікаве як саме місто, так і особливо те, що знаходиться навколо нього. В Санта-Фе варті уваги Музей індіанського мистецтва і культури, Музей Нью-Мексико, центральний майдан Плаза, Музей міжнародного народного мистецтва, галерея Джорджії О’Кіф, Музей американських індіанців, історичний фермерський ринок, іспанська базиліка Святого Франциска Ассизького, каплиця Лоретто, каплиця Сан-Мігель і музей-село простонеба Ель-Ранчо-де-Лас-Голондрінас.

США Нью-Мексико Санта-Фе

Між Санта-Фе і Лос-Аламосом знаходяться кілька дуже цікавих місць і пам’яток – Національний парк Каша-Катуве, який чимось нагадує ландшафти турецької Каппадокії, Національний монумент Бандельєр з руїнами поселень пуебло та печерними домівками і природний парк White Rock або Біла скеля з прекрасними видами.

США Нью-Мексико

В Лос-Аламосі розташована напевно найвідоміша лабораторія світу і центр, який займається практично усіма сферами науки. Саме там було винайдено атомну зброю, а більша частина комплексу суворо охороняється і взагалі є одним з найсекретніших місць у світі. Але туристів приваблює до Лос-Аламоса можливість побувати в каньйоні Санта-Клара, де знаходяться руїни покинутого міста Пуйе XII століття.

США Нью-Мексико Лос-Аламос

На схід від Санта-Фе розташований Національний історичний парк Пекос, що складається з руїн і залишків жител племені пекос-пуебло XIV століття і релігійних споруд часів іспанської колонії.

США Нью-Мексико

За 150 км від Санта-Фе на північний схід варто побувати у Форті Юніон, вірніше на його залишках, які є частиною Національної пам’ятки. Форт був побудований у середині XIX століття і відігравав важливу стратегічну роль, а зараз на його території працює історичний музей.

США Нью-Мексико Форт

Залишилося розповісти про цікавинки на півночі Техаса. Так біля містечка Амарилло розташований природний парк і каньйон Пало-Дуро з прекрасними гірськими ландшафтами, кемпінгами і місцями для активного туризму.

США Техас Пало-Дуро

На півночі Техаса розташовані два великих міста Форт-Верт і Даллас, між якими практично відсутній чіткий кордон. В Форт-Верті туристів може зацікавити історичний район або Музей складів, ботанічний сад, Водні сади, історичний майдан Санденс, Музей живої історії Лог-Кебін Віллідж, Музей науки та історії, дуже цікавий Музей авіації, Національний музей Cowgirl і Зал слави Техаського ковбоя, Музей сучасного мистецтва, Музей американського мистецтва Амона Картера і зоопарк.

США Техас Форт-Верт

Щодо Далласа, так і у ньому безліч цікавого – Музей шостого поверху в готелі Dealey Plaza (з нього був здійснений постріл, що вбив президента Кеннеді), Музей природи і науки Перо, Музей мистецтв Далласа, Всесвітній акваріум, Центр скульптури Нашер, зоопарк і ботанічний сад, оглядовий майданчик з рестораном на вежі Reunion Tower і Музей прикордонних військ.

США Техас Даллас

Під час подорожі Техасом можна ще побувати в … Парижі. В США дуже багато міст, що мають такі самі назви, як і міста Європи. Техаський Париж розташований за 2 години поїздки від Далласа на північний схід. Це невелике містечко з класичною архітектурою може чудово довершити мандрівку, а для поціновувачів історії там є цікавий меморіальний комплекс і музей Red River Valley.

США Техас

Приблизно таким маршрутом можна проїхати трьома штатами, але попереду ще безліч цікавого у такій різноманітній Америці!

Маршрут подорожі:

Х’юстон – острів Галвестон – Корпус-Крісті – Остін – Сан-Антоніо – Бандера – заповідник Devils River State – Національний парк Біг-Бенд – Ель-Пасо – Карлсбадські печери – Лас-Крусес – Санта-Ріта – Тусон – Фінікс – Форт-Апачі – Юма – заповідник Кофа – Лейк-Гавасу-Сіті – Прескот – Джером – Седона – Флегстафф – Аризонський кратер – Кольорова пустеля – Національного парку Петріфайд-Форест – Каньйон-де-Шей – Ель-Морро – каньйон Чако – Фармінгтон – Альбукерке – Санта-Фе – Лос-Аламос – Форт Юніон – Амарилло – Форт-Верт – Даллас – Париж – Х’юстон

Щоб забронювати або отримати більше інформації про готелі та оренду авто, клікніть у надані нижче скріншоти або лінки.

Готель

На час подорожі знайшли для вас кілька прикладів гарних готелів:

Х’юстон – 3* Comfort Suites – Near the Galleria

Comfort Suites - Near the Galleria

Альбукерке – 3* Best Western Plus Executive Suites

Best Western Plus Executive Suites

Прескот – Sheldon Street Lodge

Sheldon Street Lodge

Вказані на сторінці ціни є дійсними на момент публікації промоційної пропозиції. Пам'ятайте, що ціна може бути вищою або нижчою, ніж та, яку ви бачите на скрінах. На жаль, добрі промоції і акційні ціни швидко закінчуються. Якщо ви хочете скористатися з акційної ціни, опублікованої на нашій сторінці, вам треба досить оперативно після публікації тексту перейти за лінками на сторінку нашого партнера, який пропонує знижені ціни. Щоб не прогавити акції на цікаві для вас авіаквитки і тури, радимо вам створити аккаунт на сторінці У відпустку і отримувати миттєві повідомлення про найдешевші квитки і подорожі. Також можете підписатися на наш канал в Telegram.

Бажаєш отримувати повідомлення з новими акційними пропозиціями?

Створи аккаунт і виріш як часто будемо висилати тобі повідомлення. Не висилаємо спаму.

Iдеї подорожей